pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Milli Savunma Bakanı İstifa Etsin

Bir günde 10 tane şehit.... Hiç kullanılmayan veya uzunca zamandan beri kullanılmayan yoldan askeri araçlar gidiyor. Ve tuzaklanmış kablolu yüzlerce kiloluk patlayıcı ile 9 er şehit ediliyor.
İnsanın aklına herşey geliyor. NErden haberleri oldu bu yoldan gideleceğinden. Kimler haber verdi. Bunların hesabı birilerinden sorulmalı.
Öyle üzülmüş gibi beyanat vermekle olmaz bu işler.Sorumlu herkes istifa etmeli. Ancak demokratik bir ülke olmadığımız için asıl istifa etmesi gereken kişiden bahsedemiyorum. Bu sebeple Milli Savunma bakanı istifa etsin. Başbakan kimden hesap soracaksa sorsun. Hatta görevinden alsın böyle beceriksiz adamları.
Gevur memleketlerinde yanlışlıkla bir asker ölse koskoca genel kurmay başkanı basıyo istifasını. Veya otoyolda büyük bir kaza oluyor basıyor ulaştırma bakanı istifasını. Halen sorumluluk alabilen yöneticelere sahip olamamış olmamız çok acı.
Allah şehitlerimizin mekanini cennet eylesin. Bİzleri şefeatlerine nail etsin inşallah.

Tarih: 1 Mayıs 2009, 09:13 - İp: 88.***.**1.173
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bakalım bu konu başlığı altında nereye varılacak..

Umarım diğer topik gibi lastiğe falan dönmez..

Not:Siyaset konusudur..Silinmeli..

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 10:06 - İp: 88.***.**7.158
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 10:12 - İp: 88.***.**1.173
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

hayır istifa etmesin
japonyada bu gibi durumlarda harakiri yapıyorlarmış

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 10:19 - İp: 94.***.**7.243
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sevgili hocam. Bu şehitler adına duyduğumuz üzüntünün tezahürüdür. Aslında siyasi olmadığnıı biliyorsun.Ancak siyasi arenaya illaki çekilecektir. BEnimde 2 tane oğlum var. BÖyle pisi pisine ölmelerini istermiyim.Kİm ister.

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 10:22 - İp: 88.***.**1.173
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yeni bir tartışmaya da girmek istemiyorum ama bir insanın sırtına bile konabilen sinyal bozucu bir her tanka her zırhlı presıonel taşıyıcısna kanmaz mı?
Ya da neden konmaz..o kadar pahalı mı ki?

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 10:37 - İp: 88.***.**7.158
inans
inans (üye)
İstanbul / Amatör

Savunma Bakanı niye istifa etsin ki ? Mantıksız . Operasyondan sorumlu kimse bedelini o ödesin. Genelkurmay başkanı emekli olsun , o yol kapansın bir daha açılmasın vs... Ama bakıyorum bakıyorum savunma bakanının bi suçunu göremiyorum.

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 10:57 - İp: 94.***.**1.90
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Allah şehitlerimizin mekanını cennet eylesin, yakınlarına sabırlarversin.

Askerliğimi MSB - ARGE de yapmıştım. Ankaralılar bilir MSB binasının bir yarısı MSB diğer yarısı Genelkurmaydır. İçeriden iki ayrı dünya gibidir, arada bir geçiş vardır. MSB tarafı gayet rahat, sivil ağırlıklı, koridorlarda gülüşmeler, şakalaşmalar yapabileceğin bir yer. MSB de sadece alım ihalelerinin yapııldığına şahit oldum. MSB den Genelkurmaya geçiş kısmına gelince ortam birden değişir, çıt çıkmaz. MSB kimliğiniz alınır ve "ziyaretçi" kimliği verilir, hiçbiryerde çıt çıkmaz, ciddiyet had safhadadır ve bir tane sivil göremezsiniz. İşte burası ciddi kararların alındığı, askeri taktiklerin belirlendiği yer.

Bu durumdan Milli Savunma Bakanının sorumlu olduğuna ben de inans gibi katılmıyorum. Hiç alakası yok diyebilirim. Bu olayları önlemeye ya da bu tip olaylara etki etmeye Milli Savunma Bakanının ne bilgisi ne de yetkisi yeter. İstifa etmesi hiçbirşey ifade etmez.

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 11:22 - İp: 85.***.**7.98
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

düşünceve çözüm önerisidir saygı gösteriyorum.

bence;
konu kapatılsın
direk ve tek hedef gösterilmiş

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 11:38 - İp: 81.***.**6.113
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

TAyyip askerlik yan gelip yatma yeri değil desin mesele hallolsun.

Genkurmay başkanı güzel açıklamalar yaptı.
Ondan önce daha da güzel açıklamalar yapmıştı cemaatler konusunda. Kastettiği cemaat belli zaten herkes biliyor fetullah cemaati olduğunu.

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 12:07 - İp: 88.***.**9.213
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Genelkurmay başkanı kimki istifa etsin. Milli savunma bakanının altında değilmi o. Bakan görevinden alsın. Yada başbakana bağlı ise o alsın görevinden.
Ama bakanda istifa etsin.
Adamlardaki pişkinliğe bak. 10 tane şehit var. Askerlik hariç her konuda konuşuyorlar. Gazeteci fırçalıyor, savcılara akıl öğretiyor. SA cılar çıkıpta ülen sen 10 askere sahip çıkamıyon. NErden haberi oluyo dağdaki çapılcunun senin gideceğin yoldan derse ne diyeceksin. Gene kuvvet komutanlarını alıp hizaya mı geçirceksin milleti.
Okyanus sen yola niye çıkmadın daha.

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 12:41 - İp: 88.***.**1.173