gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Kıyamet Çıkmazı ???

Mantık çerçevesinde bunlardan birinin doğru diğerlerinin yanlış olması lazım. o zaman bunlardan birisi bizi kandırıyor. ama aşağıda bulunan 3 dinde bulunan gerçekleri ise Allah'ın Peygamber'leri insanlara öğretmedi mi? Burda ben acayip bir çelişki gördüm.. beni aydınlatın lütfem !!!

Kur'anda Kıyamet

Kuran'daki ayetlerde kıyametin mutlaka geleceği ve insanların hesap vereceği vurgulanır. Kıyametin kopacağı mahşer günü herkesin günah ve sevabının tartılacağı gündür. Ancak kıyametin zamanı ve tarihi belirsizdir. Onu Allah bilir. Ancak birtakım hadislerde kıyamet günü ve Mehdi üzerine daha ayrıntılı işaretler bulunduğu kaydedilir. Bina ve zinanın artması, ahlakın bozulması, savaş ve yıkımlar geleneksel olarak kıyamet alametleri sayılır.

İncil'de kıyamet

Devletler savaşacak; 'Savaş gürültüleri, savaş haberleri duyacaksınız. Korkmayın sakın! Bunların olması gerek, ama bu, daha son demek değildir. Ulus ulusa, devlet devlete savaş açacak; yer yer kıtlıklar, depremler olacak. Bütün bunlar, doğum sancılarının başlangıcıdır... Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. Göksel egemenliğin bu müjdesi tüm uluslara bir tanıklık olmak üzere bütün dünyada duyurulacak ve son o zaman gelecektir.' (Matta İncili 24/3-8, 13-14)

Tevrat'ta kıyamet

Ateş ve kılıçla imtihan; '...Bedenleriniz körpe ot gibi tazelenecek... Herkes bilecek ki, RAB'bin koruyucu eli kullarının, gazabı ise düşmanlarının üzerindedir... Çünkü O bütün insanlığı ateş ve kılıçla yargılayacak, pek çok kişiyi öldürecek... Çünkü ben onların eylemlerini de düşüncelerini de bilirim. Bütün ulusları ve dilleri bir araya toplayacağım an geliyor; gelip yüceliğimi görecekler... Bütün insanlar önüme gelip bana tapınacaklar' diyor RAB. (Yeşaya 66/14,16,18,23)

Armageddon savaşı

İsa Deccal'i öldürecek; Tevrat'ta şifreli olarak yer alan kıyamet teorisi. ABD'de Musevi ve Evangelist ittifakının geliştirdiği bir senaryo buna dayanıyor. Buna göre 2000'li yıllarda İsrail'deki Megiddo Tepesi'nde büyük savaş yaşanacak. Yahudilerle bölgedeki Araplar arasındaki çatışma 3. Dünya Savaşı'na yol açacak. İsa gökten inecek. Deccal'ı öldürecek. Dünyada Musevi-Evangelist egemenliği ile barış kurulacak. (Bush'un bu senaryoyu uyguladığı iddiası da var.)

Nostradamus'ta kıyamet

Araplar Avrupa'ya saldıracak; Bu ünlü kâhinin değişik tarihlere ilişkin çeşitli kıyamet senaryoları var. Bir tanesi 2002'de büyük bir savaş sonucu yeni bir kralın çıkıp dünyaya hükmedeceğini söylüyor. (Bunu Bush'a yoranlar var.) Bir başkası 2000'li yıllarda bir Arap gücünün Avrupa'yı mahvedeceği iddiasında. Bir diğeri ise Fas'ta çıkacak yeni bir dinin Avrupa'yı çökerteceğini söylüyor. Maya takvimine göre de 2012'de dünya tümüyle yok olacak.


bilgiler tempo dergisinden alıntıdır...

#gurhan_87' tarafından 18.01.2008 16:06:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2008, 16:05 - İp: 88.***.**6.17
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

konu biraz başka yönlere kaymış 7 sayfanın çoğunu okudum tabi okumadıklarımda yok değil...

şimdi ana konuya dönersek...

başta bu yazılanları (kutsal kitaplardan alıntıları) yorumlamadan önce.

1.alıntıların kimler tarafından neden alındığı (yanlı yansız tutumu)

2.ayetlerin yada çok genel anlamıyla cümlelerin kutsal kitaplarda hangi konular içinde geçtiği...

3.ayetlerin (cümlelerin) ne için söylendiği..

4.çevirilerini kimin yaptığı..

5.ayetlerin neye binaen(hangi durumdan sonra) nazil olduğunun bilinmesi....

6.ayetlerin indiriliş tarihleri ve indirlimiş olan toplumun sosyal-kültürel-ekonomik yapısı..

vs vs...

ve bunlar gibi daha birçok maddeyi alıntılar ile birlikte çok iyi tahlil ederek yorum yapmak..yada açıklama getirmek yada fikir beyan etmek gerekir diye düşünüyorum...


...

esas itibariyle alıntıların hepsinde bir kaos durumu mevcut..yani sonuç itibariyle bir kaos yaşanacak ve o kaos sonrasında bir bitiş olacak en temel anlamda buraya bağlanıyor...


yukarıdaki alıntılara dikkat edilirse aslında olayın YANLIŞ aksettirlidiği ortaya çıkacaktır..

şöyle ki:

dikkat ederseniz KURAN dan alınan alıntılar genel ifadelerle yazılmakla birlikte HAŞR OLUNMA hadisesini de içine alan yorum içermektedir.yani kıyamet kopmadan önceki hadiselerden bahsedilmemiş yada genel olarak bikaç şey söylenmiş..

fakat bunun aksine İNCİL ve TEVRAT tan alıntılara baktığımız zaman orda birebir kıyamet kopmadan yaşanacak olaylardan bahsediyor...örneklemeler veriliyor..şu olacak bu olacak diye..


yani kıyaslamaları şöyle örnekleyebiliriz..

ARMUT ile ELMA yı birbirine karıştırmışlar..




bunlardan ayrı olarak TEVRAT ve İNCİL in sonraki dönemlerde insanlar tarafından değiştirildiğini..insanlar kendi kafalarına ve kendi ÇIKRLARINA göre kutsal kitaplara zarar verdiklerini aklımızdan da çıkarmayalım...



daha yıcaktım ama uykulu olduğum ve yazı çok uzun olduğu çin yazmadım ama yazımın açıklamasını isteyen arkadaşlar olursa seve seve yaparım..

özellikle saydığım maddeleri gönlüm açıklamayı çok arzu etti fakat cümleleri birbirine bağdaştıramayacak kadar yorgun ve bitkinim kusura bakmayın..

inş yeterli cevap olmuştur..


ha birde...
büyük alim zaatlardan birisinin bu konuyla ilgili çok yerinde bir sözü vardır...


SİZ KIYAMETİ DÜŞÜNMEYİN. O SİZİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ KÜÇÜK KIYAMETTİR..
ASIL ÖNEMLİ VE SZİN İÇİN BÜYÜK OLAN KNEDİ KIYAMETİNİZDİR BUNU ASLA UNUTMAYIN

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 01:30 - İp: 81.***.**1.41
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

darwin amca atalarımız maymundu derken haklıydı evet
bunu bir yahudinin söylemesi doğal evet
tevratta öyle yazdığı için değil
kuran da öyle yazdığı için

65 - İçinizden cumartesi günü yasağını çiğneyenleri elbette bilirsiniz. İşte bundan dolayı onlara "sefil maymunlar olun!" dedik -bakara-

ben bu açıdan bakmıştım

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 02:18 - İp: 78.***.**1.237