gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Kıyamet Çıkmazı ???

Mantık çerçevesinde bunlardan birinin doğru diğerlerinin yanlış olması lazım. o zaman bunlardan birisi bizi kandırıyor. ama aşağıda bulunan 3 dinde bulunan gerçekleri ise Allah'ın Peygamber'leri insanlara öğretmedi mi? Burda ben acayip bir çelişki gördüm.. beni aydınlatın lütfem !!!

Kur'anda Kıyamet

Kuran'daki ayetlerde kıyametin mutlaka geleceği ve insanların hesap vereceği vurgulanır. Kıyametin kopacağı mahşer günü herkesin günah ve sevabının tartılacağı gündür. Ancak kıyametin zamanı ve tarihi belirsizdir. Onu Allah bilir. Ancak birtakım hadislerde kıyamet günü ve Mehdi üzerine daha ayrıntılı işaretler bulunduğu kaydedilir. Bina ve zinanın artması, ahlakın bozulması, savaş ve yıkımlar geleneksel olarak kıyamet alametleri sayılır.

İncil'de kıyamet

Devletler savaşacak; 'Savaş gürültüleri, savaş haberleri duyacaksınız. Korkmayın sakın! Bunların olması gerek, ama bu, daha son demek değildir. Ulus ulusa, devlet devlete savaş açacak; yer yer kıtlıklar, depremler olacak. Bütün bunlar, doğum sancılarının başlangıcıdır... Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. Göksel egemenliğin bu müjdesi tüm uluslara bir tanıklık olmak üzere bütün dünyada duyurulacak ve son o zaman gelecektir.' (Matta İncili 24/3-8, 13-14)

Tevrat'ta kıyamet

Ateş ve kılıçla imtihan; '...Bedenleriniz körpe ot gibi tazelenecek... Herkes bilecek ki, RAB'bin koruyucu eli kullarının, gazabı ise düşmanlarının üzerindedir... Çünkü O bütün insanlığı ateş ve kılıçla yargılayacak, pek çok kişiyi öldürecek... Çünkü ben onların eylemlerini de düşüncelerini de bilirim. Bütün ulusları ve dilleri bir araya toplayacağım an geliyor; gelip yüceliğimi görecekler... Bütün insanlar önüme gelip bana tapınacaklar' diyor RAB. (Yeşaya 66/14,16,18,23)

Armageddon savaşı

İsa Deccal'i öldürecek; Tevrat'ta şifreli olarak yer alan kıyamet teorisi. ABD'de Musevi ve Evangelist ittifakının geliştirdiği bir senaryo buna dayanıyor. Buna göre 2000'li yıllarda İsrail'deki Megiddo Tepesi'nde büyük savaş yaşanacak. Yahudilerle bölgedeki Araplar arasındaki çatışma 3. Dünya Savaşı'na yol açacak. İsa gökten inecek. Deccal'ı öldürecek. Dünyada Musevi-Evangelist egemenliği ile barış kurulacak. (Bush'un bu senaryoyu uyguladığı iddiası da var.)

Nostradamus'ta kıyamet

Araplar Avrupa'ya saldıracak; Bu ünlü kâhinin değişik tarihlere ilişkin çeşitli kıyamet senaryoları var. Bir tanesi 2002'de büyük bir savaş sonucu yeni bir kralın çıkıp dünyaya hükmedeceğini söylüyor. (Bunu Bush'a yoranlar var.) Bir başkası 2000'li yıllarda bir Arap gücünün Avrupa'yı mahvedeceği iddiasında. Bir diğeri ise Fas'ta çıkacak yeni bir dinin Avrupa'yı çökerteceğini söylüyor. Maya takvimine göre de 2012'de dünya tümüyle yok olacak.


bilgiler tempo dergisinden alıntıdır...

#gurhan_87' tarafından 18.01.2008 16:06:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2008, 16:05 - İp: 88.***.**6.17
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

last hope
kimseyi bir cumleden yargılamak sorgulamak huyum deildir.buyuk resmi gormeyen,kucuk parcalar birleştiremez. ama bir cumleyle yargılamaktan bahsederken,en basıtınden ve guncelinden:hrant dinki bir cumlesiyle yargılayanlar geliyor aklıma suan sadece.

6666 ayetde olsa 166666 ayette olsa;bu bir parcasımı? evet parcası,bende soruyorum anlamı ne.
kuranın tek bir harfinden bile anlamlar cıkarılırken koskoca bir bolumden bir anlam cıkarılınca sasmamak gerek.
kimsenin sozleri kendi sozleri degildir buarada,hepimiz okudugumuzu gordugumuzu,duydugumuzu bildigimizi eritir kendi cumlemiz yaparız.
gurhan isterse dinsiz olsun,banane, benım allah buyuktur dmemle dine doncek olsa ozaman evet,sen gercekten fikirsiz bir adammıssın derim,kaldıki ileride kendi degerlemesini yaparak dinede donebilir,sofuda olabilir.ondanda banane.
bana "boyledir" diye dayatmıyor. "bence boyledir" diyorsa benım için sorun yok.
gurhan bence insandır, koyunlar suru halinde hareket eder,ama 100 insan 100 ayrı yolan gıdebilir.100 insana 100 ayrı fikirdeolabilir.


buarada unutmadan muslumanlık uzerınden konusurken, eger ingilterede vs dogsanız hrıstıyan olacagınızıda unutmayın.din toplum temelli bir anlayıstır.anan baban neyse binde 999 osundur.
kimse ben ingilterede dogsamda arastırır bulur musluman olurdum demesin.olan yokmu? var. bu gibi bir dusunceyle yaklasırsanız daha rahat dusunursunuz.

evrime inanıyorum,insanın maymundan gelmesi dısında,o bana sacma geliyor acıkcası.en basıtınden ki cok basıt ve sıgda olabilir, eger ınsan maymundan gelse dizilerde carli diye bir maymun izlemezdik oda insan olurdu.
ama bınlerce yıllık surecte,kosullara gore evrimleşme benım inandıgım ve zaten cokda mantıklı bir durum.kutup ayısının postunun beyaz olması mesela.


hersey sorgulanabilir,insan beyni bunun için var.ozaman beynimizi birbirimize hakaret etmek için kullanmak,once allahın istegine karsı gelmektir.
allah dusunmemizi istemese beyın verirmiydi bize????


 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:58 - İp: 78.***.**5.165
ahsap
ahsap (üye)
İstanbul / Meraklı

evet herkes anlaştıysa sorun yok. gürhan


bu arada Darwin amcanın yahudi asıllı olduğunu hatırlatmak isterim denilmiş. Bu ateist herif şuan londrada bir kilise bahçesinde gömülüdür.

hatta tartısma bile cıkabilir şimdi padisahlarda turkoglu turk degildir.padisah anaları diye bilindik bir kitap var bir goz atmanı isterim demiş garjin

bu kitabı yaza kişi radikal şia inancına mensuptur. Ve şuandada vefat etmiş olduu için arkasından yazmak istemiyorum. Birde o mantıkla yola çıkarsak atillada 1500 sene önce italyaya girdi, macaristana girdi. O zaman o yörenin kızlarını aldılar. Onlarda türkmü



 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:59 - İp: 85.***.**5.65
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

çağdaş gürhanın inancı beni ilgilendirmez derim ancak başkalarının inancına saygı duymak kaydı ile. Kur'an ayet ayet indirilmiştir. İslam alimleri ayetlerin tefsirini yaparken o ayetin indirildiği zamandaki koşulları da değerlendirerek bahsettiğin yorumları yapmışlardır. İslam dininde yasak olan şeyleri irdelediğiniz zaman günah olarak tabir ettiğimiz çok şey diğer toplumlarda da kabul edilmeyecek ahlak ve hayat nizamlarına dayanmaktadır. sevap olarak bahsettiğimiz konular da aynı şekilde. günümüzdeki İslam anlayışı çok farklı herşeyden önce gelenekselci bir anlayış var örf ve adetler tamamen dine yıkılmış durumdadır. İslam'da bir karıncanın bile öldürülmesine müsade edilmez kaldı ki insanın öldürülmesi apayrı bir konu. tartışmakla çözülmez bu konular fikirlerinizi değiştirmeye de çalışmıyorum. ancak bir şeyi eleştirirken o konu hakkında bilgi sahibi olmak gerekmez mi. ben bir kitap yazayım Osmanlıyı yerden yere vurayım. daha sonra insanlar benim kitabımı kaynak olarak gösterip fikirlerii savunup Osmanlıyı kötülesinler. Osmanlıcı değilim ancak eleştirmenin de bir usulü vardır. bir kitaba dayanarak komple kestirip atamazsın. devşirme konusu duraklama döneminde başlamıştır. sayısalcı olduğum için tarihler ve kaynaklar konusunda fazla fikrim yok ama Osmanlı Tarihini hayatımın bir döneminde baştan sona okumuştum pek çok kaynaktan

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:09 - İp: 78.***.**1.17
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ahsap sen kimsin oncelikle onu sormak istiyorum?cift uyelik durumumu var?

yazarının kim oldugu beni ilgilendirmiyor acıkcası dini mezhebi susu busuda.
karadenizli oldugunu hatırlıyorum suanda.
orhan beyın karısını bılırsin? nilufer hatun.alalım bir copy-paste

Orhan Gazi, babası Osman Gazi'nin 1326'da vefatı üzerine beyliğin başına geçti. Orhan Gazi 1346'da Bizans İmparatoru VI.Yoannis Kantakuzinos'un kızı Teodora ile evlendi. Ayrıca, Yarhisar Tekfur'unun kızı Holofira, Bilecik tekfuruyla evlendirilirken, düğün basılıp Holofira esir alındı ve Orhan Gazi ile evlendirildi. Müslüman olduktan sonra adı Nilüfer Hatun olarak değiştirildi; bu evlilikten, ileride Osmanlı Devleti'nin üçüncü hükümdarı olacak Murad Hüdavendigar doğdu.



bak gordunmu osmanlıyı ne olursa olsun kabul edeemenin sonucu,illa turkoglu turk olmalılar dusuncesindeyiz.
cunku oyle olmazsa gurur duyamayız--- mı acaba????
dine ırka takılmamak lazım bukadar.yarın birgun ir ingiliz guzeline kapılıp gitmek var.


----------------


buarada darwinin yahudi olmasının nealakası var anlamadım, tevrat insan maymundan gelmedirmi diyor.
sanmıyorum,ozman darwin ister hindu olsun ister budist, soylediklerinin dniyle bir alakasıda yok ayrıca.


 

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:10 - İp: 78.***.**5.165
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

last_hope

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:14 - İp: 88.***.**6.17
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

çağdaş Osmanlı Türk Devleti olarak doğmuştur ancak Türk Devleti olarak devam etmemiştir. bu kadar uzun ömürlü olmasının sebebi de milliyetçilik yapısının olmamasındadır. yoksa bu kadar uzun hüküm sürebilirlermiydi o topraklarda. Osmanlının yıkılmasındaki en büyük etkenlerin başında fransız ihtilali ile başlayan milliyetçilik akımıydı. konumuz İslamdı nereden milliyete döndü anlamadım gitti

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:15 - İp: 78.***.**1.17
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

tek neden fransız ihtilali mi yani ?

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:17 - İp: 88.***.**6.17
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

kopy paste yapmayacağım gogul amcaya sorsak o da söyler ama ben uğraşmayacağım aklımda kaldığı kadarını yazacağım. yükselme döneminde padişah ordusunun başında savaşa giderdi. gerileme ve yıkılma dönemlerinde saraydan yönetilirdi. yükselme döneminde padişah olacak şehzadeler sancaklarda memleket yönetme konularında yetiştirilirlerdi sarayda değil. saray ilim ve irfan yuvasıydı yıkılma döneminde fuhuş yuvası oldu vs vs uzar gider konu

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:25 - İp: 78.***.**1.17
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

devsirme olayı ilk 1. murat zamanında baslamıstır. yeniceriler için.
ardından yayılmıstır.bunun nedenide turk nufusunun savaslarda erimesidir.
2. muraddan sonra bu sefer zeki ve becerikli gayrimuslimler saray bunyesıne alınmaya baslanmıs ve enderun mekteplerinde egitilmişlerdir.
ben sarayın devsirme kontrolunde olmasına takılmam acıkcası,zaten osmanlı bir imparatorluktur.devlet degil. farklı ırk din vemezhepleri barındırması ve kullanması normal. bu normal.yanı dedigin gibi milliyetci odaklı degildir.

bu ornegi verme amacım, osmanlıyı tartısmak degil.olayların gorunen yuzlerıyle gorunmeyen yuzlerini karsılastırmak.
bır gorus osmanlıyı yuceltme amacı tasıyıp hosgoru vurgusu yapıyor.
bir gorus osmanlınında her imparatorluk gibi emperyalist bir dusunceyle hareket ettigini gosteriyor.

ikiside dogru belki ama ikiside yanlıs.

------------

bu ornegi verme amacım,bir olaya olguya hrıstıyan kendi acısından musluman kendi acısından,atesit kendi acısından bakarsa bu cozumsuzluktur.
inancını yasamak farklıdır,ınancından arınarak dusunmek farklı.

turkun osmanlıya bakısıyla yabancının bakısıda farklıdır,
ben atam diye bakar hatalarını gormezden gelirsem,baskası gecmiş dusmanı dıye bkar,buyuk yonlerini gormezse,iki tarafta yanlıs yapar.
şimdi burada dinler arasındaki farklılıkları konusurken,islamın tartısılmaz oldugunu savunmak ynlıs bir tutum olur.
unku yıne dıyorum ve cokda basıt bayagı bir ornek belki ama ingiliz s olsaydınız islama cok degişik bakacaktınız ve oda yanlıs olcaktı.
---
mealer o dneme gore yapılmalı,ama bu donemide goze almalı.
yoksa sadece ve sadece gecmişi yasarız...

---
lutfen birbirinize karsı daha anlayıslı oun,ve kırıcı sozler kullanmayın.sizlerde ricamda budur.
bir yandan islamın temel oretisi,bir yandan insanlık bunu gerektirir.(ikinizide canevinizden vurayım )

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:29 - İp: 78.***.**5.165
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

nasreddin hocaya sormuslar kıyamet ne zman dıye

karım olunce kucuk kıyamet ben olunce buyuk kıyamet demiş.

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:32 - İp: 78.***.**5.165