gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Kıyamet Çıkmazı ???

Mantık çerçevesinde bunlardan birinin doğru diğerlerinin yanlış olması lazım. o zaman bunlardan birisi bizi kandırıyor. ama aşağıda bulunan 3 dinde bulunan gerçekleri ise Allah'ın Peygamber'leri insanlara öğretmedi mi? Burda ben acayip bir çelişki gördüm.. beni aydınlatın lütfem !!!

Kur'anda Kıyamet

Kuran'daki ayetlerde kıyametin mutlaka geleceği ve insanların hesap vereceği vurgulanır. Kıyametin kopacağı mahşer günü herkesin günah ve sevabının tartılacağı gündür. Ancak kıyametin zamanı ve tarihi belirsizdir. Onu Allah bilir. Ancak birtakım hadislerde kıyamet günü ve Mehdi üzerine daha ayrıntılı işaretler bulunduğu kaydedilir. Bina ve zinanın artması, ahlakın bozulması, savaş ve yıkımlar geleneksel olarak kıyamet alametleri sayılır.

İncil'de kıyamet

Devletler savaşacak; 'Savaş gürültüleri, savaş haberleri duyacaksınız. Korkmayın sakın! Bunların olması gerek, ama bu, daha son demek değildir. Ulus ulusa, devlet devlete savaş açacak; yer yer kıtlıklar, depremler olacak. Bütün bunlar, doğum sancılarının başlangıcıdır... Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. Göksel egemenliğin bu müjdesi tüm uluslara bir tanıklık olmak üzere bütün dünyada duyurulacak ve son o zaman gelecektir.' (Matta İncili 24/3-8, 13-14)

Tevrat'ta kıyamet

Ateş ve kılıçla imtihan; '...Bedenleriniz körpe ot gibi tazelenecek... Herkes bilecek ki, RAB'bin koruyucu eli kullarının, gazabı ise düşmanlarının üzerindedir... Çünkü O bütün insanlığı ateş ve kılıçla yargılayacak, pek çok kişiyi öldürecek... Çünkü ben onların eylemlerini de düşüncelerini de bilirim. Bütün ulusları ve dilleri bir araya toplayacağım an geliyor; gelip yüceliğimi görecekler... Bütün insanlar önüme gelip bana tapınacaklar' diyor RAB. (Yeşaya 66/14,16,18,23)

Armageddon savaşı

İsa Deccal'i öldürecek; Tevrat'ta şifreli olarak yer alan kıyamet teorisi. ABD'de Musevi ve Evangelist ittifakının geliştirdiği bir senaryo buna dayanıyor. Buna göre 2000'li yıllarda İsrail'deki Megiddo Tepesi'nde büyük savaş yaşanacak. Yahudilerle bölgedeki Araplar arasındaki çatışma 3. Dünya Savaşı'na yol açacak. İsa gökten inecek. Deccal'ı öldürecek. Dünyada Musevi-Evangelist egemenliği ile barış kurulacak. (Bush'un bu senaryoyu uyguladığı iddiası da var.)

Nostradamus'ta kıyamet

Araplar Avrupa'ya saldıracak; Bu ünlü kâhinin değişik tarihlere ilişkin çeşitli kıyamet senaryoları var. Bir tanesi 2002'de büyük bir savaş sonucu yeni bir kralın çıkıp dünyaya hükmedeceğini söylüyor. (Bunu Bush'a yoranlar var.) Bir başkası 2000'li yıllarda bir Arap gücünün Avrupa'yı mahvedeceği iddiasında. Bir diğeri ise Fas'ta çıkacak yeni bir dinin Avrupa'yı çökerteceğini söylüyor. Maya takvimine göre de 2012'de dünya tümüyle yok olacak.


bilgiler tempo dergisinden alıntıdır...

#gurhan_87' tarafından 18.01.2008 16:06:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2008, 16:05 - İp: 88.***.**6.17
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

bilim dogmatik değildir. bilim sistemli birşekilde her zaman gelişir. ama belli bir yapı üzerine. o da gerçekliği kanıtlanmış salt bilgilerdir

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:29 - İp: 88.***.**6.17
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

öğreneceğin o kadar çok şey varki gürhan yol uzun ömür kısa boş şeylerde zaman geçirme gerçeğini ara benden sana nasihat değil tavsiye umarım doğruyu bulursun.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:30 - İp: 78.***.**1.17
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

arkadaşlar bu konu kapansın burda... artık kabak tadı vermeye başladı... adam gibi tartışırz dedik olmadı... ne yapalım sağlık olsun...

uzatmanın bir manası yok... isteyen istediği şeye inanır... daha fazla uzarsa anlaşılan saygı çerçevesinide kaybedicez...

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:39 - İp: 88.***.**6.17
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hayır katılmıyorum.
fatıhın ıstanbulu fethindeki tutumunun nedeni islamın hosgorusu degildir.
zaten osmanlıda gayrımuslimlere gosterilen hosgorurnun nedenide dini degildir.
ekonomiktir.bu herkesce bilinen bir gercektir.tarıh ortaokul tarıh kitaplarından ibaret degil.
osmanlının gelirlerinin cogu gayrımuslimlerden alınan vergilere tabidir.
sarayda sanıldıgı gibi turk soyundan gelenlerin degil gayrımuslimlerin yonetimindedir.hatta ekonomiye yahudi devsirelerbakar.
hatta tartısma bile cıkabilir şimdi padisahlarda turkoglu turk degildir.padisah anaları diye bilindik bir kitap var bir goz atmanı isterim.

----------bunu gecelim

“Ey iman edenler! Yahudilerle Hristıyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden her kim onları dost tutarsa o da onlardandır.Allah zalimleri doğru yolda yürütmez”

bu sadece kucuk bir ornektir.
incilde ve tevrattada benzer ornekler oldugu biliniyor.
dinler birbirlerine rakip gibi gorunuyor.tabiki aslında olmamaları lazım.ama suandaki hrıstıyan musluman savaslarının nedeni ne peki.
tabiki insanların dini istedikleri gibi yorumlaması.dini dogmalar kendi içlerindede bolca celişirler.

herhangibir olaya bakarken eger dini,milli vs. duygularınızdan arınamazsanız objektf yaklasamazsınız. bu tabıkı dınsız gıbı bak demek degil. olayı oraya cekmek isteyenler olmasın sakın. zaten oraya cekmek isteyen olursada bu direk objektif bakmadıgı anlamına gelir.



gurhan ne arastırıyor bilmiyorum,cokda umursamadım acıkcası.muslumanlıga kufretmiyor,lafta etmiyor,sadece bişeyleri sorguluyor.her dusunen insan sorgular.
neyı sorguladıgıa ilk mesajda var.kendide sorgulamıyor sanırım tempo dergisi sorguluyor.
kafasına takılan bir konuyu burada sorma hakkı vardır diye dusunuyorum.enteresan bir durum gercekten,neden uc kitapta degişik mealler var.incilin insan elinden cıkma olması ve degişmiş olması (isanın tanrının oglu olarak kabulu gibi seyler) farkın nedenini acıklar cogu yerde ama sadece bukadarla kalmamalı.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:39 - İp: 78.***.**5.165
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

NEyin gerçekliği. Evrimi kim ispat etmiş. Nerdeymiş ispatı.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:42 - İp: 88.***.**2.52
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

gerçekten çok iyi açıkladınız...

gajin bana gelirsek eğer... ben maddeselim... metafizik beni bağlamaz... ben görebildiğim ve dokunabildiğime inanırım... dimi yani sordulamazsak, inceleyip kurcalamazsak kendi doğrularımıza nasıl ulaşıcaz.. herneyse işte ben buyum ve değişmeye niyetim yok...

bu arada düşünce yapılarında gerek estetik gerekse objektif düşünen kişiler olarak sizede büyük saygı duymaya başladım

Lazut ve gajin

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:43 - İp: 88.***.**6.17
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

tamam pazarbey daha uzatmanın bir anlamı yok dimi... bu iş sonuçta derin bir şey 2-3 cümle ile açıklanamaz sanırım... onun için ne kendimizi yoralım ne de klavyeyi...

haksız mıyım pazarbey

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:46 - İp: 88.***.**6.17
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

ben de onu anlatmaya çalışıyorum çağdaş kendi fikirleri değil
senin soruna gelince Kur'an'da 6666 ayet var hepsi okudunuz ve tek bir ayette takılıp kaldınız öyle mi. peki diğer ayetleri okursanız, İslam tarihini okursanız uygulamalar konusunda daha net fikirler elde edersiniz.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:46 - İp: 78.***.**1.17
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

kişi bilmediğinin düşmanıdır...
iyi birisi

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:47 - İp: 78.***.**1.17
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

daha uzatmanın bir anlamı yok dimi... bu iş sonuçta derin bir şey 2-3 cümle ile açıklanamaz sanırım... onun için ne kendimizi yoralım ne de klavyeyi...

#gurhan_87' tarafından 18.01.2008 23:55:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:52 - İp: 88.***.**6.17