gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Kıyamet Çıkmazı ???

Mantık çerçevesinde bunlardan birinin doğru diğerlerinin yanlış olması lazım. o zaman bunlardan birisi bizi kandırıyor. ama aşağıda bulunan 3 dinde bulunan gerçekleri ise Allah'ın Peygamber'leri insanlara öğretmedi mi? Burda ben acayip bir çelişki gördüm.. beni aydınlatın lütfem !!!

Kur'anda Kıyamet

Kuran'daki ayetlerde kıyametin mutlaka geleceği ve insanların hesap vereceği vurgulanır. Kıyametin kopacağı mahşer günü herkesin günah ve sevabının tartılacağı gündür. Ancak kıyametin zamanı ve tarihi belirsizdir. Onu Allah bilir. Ancak birtakım hadislerde kıyamet günü ve Mehdi üzerine daha ayrıntılı işaretler bulunduğu kaydedilir. Bina ve zinanın artması, ahlakın bozulması, savaş ve yıkımlar geleneksel olarak kıyamet alametleri sayılır.

İncil'de kıyamet

Devletler savaşacak; 'Savaş gürültüleri, savaş haberleri duyacaksınız. Korkmayın sakın! Bunların olması gerek, ama bu, daha son demek değildir. Ulus ulusa, devlet devlete savaş açacak; yer yer kıtlıklar, depremler olacak. Bütün bunlar, doğum sancılarının başlangıcıdır... Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. Göksel egemenliğin bu müjdesi tüm uluslara bir tanıklık olmak üzere bütün dünyada duyurulacak ve son o zaman gelecektir.' (Matta İncili 24/3-8, 13-14)

Tevrat'ta kıyamet

Ateş ve kılıçla imtihan; '...Bedenleriniz körpe ot gibi tazelenecek... Herkes bilecek ki, RAB'bin koruyucu eli kullarının, gazabı ise düşmanlarının üzerindedir... Çünkü O bütün insanlığı ateş ve kılıçla yargılayacak, pek çok kişiyi öldürecek... Çünkü ben onların eylemlerini de düşüncelerini de bilirim. Bütün ulusları ve dilleri bir araya toplayacağım an geliyor; gelip yüceliğimi görecekler... Bütün insanlar önüme gelip bana tapınacaklar' diyor RAB. (Yeşaya 66/14,16,18,23)

Armageddon savaşı

İsa Deccal'i öldürecek; Tevrat'ta şifreli olarak yer alan kıyamet teorisi. ABD'de Musevi ve Evangelist ittifakının geliştirdiği bir senaryo buna dayanıyor. Buna göre 2000'li yıllarda İsrail'deki Megiddo Tepesi'nde büyük savaş yaşanacak. Yahudilerle bölgedeki Araplar arasındaki çatışma 3. Dünya Savaşı'na yol açacak. İsa gökten inecek. Deccal'ı öldürecek. Dünyada Musevi-Evangelist egemenliği ile barış kurulacak. (Bush'un bu senaryoyu uyguladığı iddiası da var.)

Nostradamus'ta kıyamet

Araplar Avrupa'ya saldıracak; Bu ünlü kâhinin değişik tarihlere ilişkin çeşitli kıyamet senaryoları var. Bir tanesi 2002'de büyük bir savaş sonucu yeni bir kralın çıkıp dünyaya hükmedeceğini söylüyor. (Bunu Bush'a yoranlar var.) Bir başkası 2000'li yıllarda bir Arap gücünün Avrupa'yı mahvedeceği iddiasında. Bir diğeri ise Fas'ta çıkacak yeni bir dinin Avrupa'yı çökerteceğini söylüyor. Maya takvimine göre de 2012'de dünya tümüyle yok olacak.


bilgiler tempo dergisinden alıntıdır...

#gurhan_87' tarafından 18.01.2008 16:06:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2008, 16:05 - İp: 88.***.**6.17
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

zuhahahha
umarım gürhan aradığı cevabı bulmuştur.
gürhan cehaletten kastın ne
hangi insanlar cahildir
hangileri aydındır

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:07 - İp: 78.***.**1.17
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bilimsel hiçbir gercekle dini hiçbir acıklamayı aynı kişiye kabul ettiremezsiniz.birinden biri olacak.
tabularıda yıkamazsınız malesef. aksi halde ya dinsiz ya hain olursunuz.
acıkcası kıyametin nasıl kopacagını dusunmuyorum..kutsal kitaplardaki acıklamalara cok takılmıyorum.
bına ve zınanın artmasıysa mesele ortacagdada kıyamet kopacak denebilirdi,ama gectik ortacagı..
tabi enteresan bir durum her dinin digerini rakip gormesi..

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:12 - İp: 78.***.**5.165
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

dinin katı kuralları yada öğretileri insanın özgür düşünmesini engeller... tarihte bu açıkca bellidir. osmanlının yıkılış sebeleri, diğer dinlerde ki kandırma ve insanların yanlış yönlendirilmesi.. haçlı seferleri gibi...

onu yapma günah, bunu yapma günah...

BUNU BANA BİR KÜFÜR OLARAK KABUL EDİYORUM PAZARBEY ...

sizi saygıya davet ediyorumm.. inansanızda inanamasanızda düşüncelere saygı duymanız lazım.. birde avukat olucaksınız.. YAZIK..

#gurhan_87' tarafından 18.01.2008 23:15:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:14 - İp: 88.***.**6.17
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

çağdaş dinler hiçbir zaman birbirini rakip olarak görmez. İslam hoşgörü dinidir. İslamın girdiği hiçbir memlekette gayri müslim halk dinini yaşamada bir kısıtlama görmemiştir. hatta müslüman haktan daha fazla ayrıcalıklara sahiptiler. öreniğini Fatihin İstanbul'u fethinden sonraki talimatlarına bakabilirsiniz. İslam hakkında birşey bilmeden sağda solda duydukları ile yorum yapılması ne kadar hoş. ne amaçla açmış gürhan bu başlığı kıyamete engel olmak için mi yoksa anlayamadığı bir konuyu açıklığa kavuşturmak mı.
yoksa dinlerle dalga geçmek için mi, yoksa insanlar arasında kavga tartışma ortamı yaratmak mı, yaksa ... açıklasın sebebini bir de dinler hakkında kesin bir bilgisi olsun ona göre konuşalım. yoksa hiç bilmediği bir alan istediği gibi ahkam kesiyor anlamadım ne iş.
kendi dediği gibi: CEHALET!!!

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:18 - İp: 78.***.**1.17
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı



senin anlama kapasitenle ilgili bir sorun... bilen biliyor ..

#gurhan_87' tarafından 18.01.2008 23:21:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:20 - İp: 88.***.**6.17
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

hiçbir dini tam olarak bilmeden yorum yapmak çok yanlış
''dinin katı kuralları yada öğretileri insanın özgür düşünmesini engeller'' dinin kuralları insanları sapkınlıktan yanlışlıktan korur yazdığımız konuları ince eleyip sık dokuyalım kıyamet kopacak bu bir gerçek ve sonrası Hesap ... hesabını veremeyeceğimiz şeyler yapmayalım

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:24 - İp: 88.***.**5.231
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

gürhan aynı sözleri iade ediyorum okumadan araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle okuyan araştıran öğreen insanları cehaletle suçluyorsun. papağan gibi sana öğretilen kelimeleri tekrarlama bana. klavye başında insanlara not verme. üniversite kapısından bir gir bakalım. orada neler öğreneceksin. acele etme. boş tenekeden çok ses çıkar. vurdukça şimdi tamtam diye ses çıkartacaksın o yüzden seni kendi cehaletinde başbaşa bırakıyorum. dinle ilgili birşeyler öğrendiğinde bakarız artık. şimdi sana ne söylersek boş. zamanım kıymetli benim kusura bakmazsın boşa harcayamam

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:26 - İp: 78.***.**1.17
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla küfür değil gürhan 87. Allah hepimize birer akıl vermiş. Eğer bizlerin hepsinin Müslüman olmasını kendisine inanmasını estese akıl vermezdi. Bizleri irademiz konusunda serbest bırakmış. Tabiki bazıları inançlı, bazıları inançsız olcek. İnanmayana niye inanmıyorsun deme hakkımız yoktur.
Lakin bugün pozitif bilim dini dogmalardan çok daha dogmatik bir yapıda. HErşey kesin doğrularla sabit sanki. BU bilim adına utanç verici. Bunu türkiye açısından söylemiyorum zaten. Bizde zaten bilim yapılmıyoru. Bizim bilim adamlarımızın tek bir ilgi alanı var oda laiklik. Ha bide ara sıra orduyu göreve çağırmak. Bunun haricinde bi ilgili alanları yok maalesef.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:26 - İp: 88.***.**2.52
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

bir köpeğin dünyayı renksiz gördüğünü biliyor musunuz. (hakaret değil yanlış anlamayın t.y). yani biz bir gülü kırmızı olarak algılarız köpek ise farklı...

yani beni bu hesaba dahil etmeyin please

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:27 - İp: 88.***.**6.17
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 23:28 - İp: 88.***.**2.52