alibali
alibali (Üye)
Osmaniye / Meraklı

Kartalların Yolu İstanbul’dan Geçiyor

Kartalların yolu İstanbul'dan geçiyor
İstanbul, yılda iki kez yırtıcı kuşların göçüne tanıklık ediyor. İlki geride kaldı ancak Ekim ayı başında Çamlıca tepelerinden kartalları izlemek mümkün.


İSTANBUL - İstanbul'da milyonlar yaşıyor ve birçoğunun bilmediği bir şey var...

Bu tarihi kent, aynı zamanda sonbaharla birlikte milyonlarca yıldır devam eden muhteşem bir doğa olayına ev sahipliği yapıyor.

Avrupa’nın en büyük yırtıcı göç yolu olan İstanbul semalarından, yılda iki defa binlerce kuş geçiyor. Kartal, leylek ve şahinler Mart ayı sonları ve Haziran ayı başları arasında Sarıyer sırtlarından, Eylül ve Kasım ayları arasında ise Çamlıca tepelerinden görülüyor.

Haberin devamı ↓


EKİM'DE ÇAMLICA'DA
Yurt dışı tanıtımlarında da kullanılan bu doğa olayının, İstanbullular tarafından da tanınması için Doğa Derneği bünyesinde bir organizasyon düzenlenecek.

4 ve 11 Ekim tarihlerinde uzmanlar eşliğinde 'Boğaziçi-İstanbul’un kartalları' gezisi organize edilirken, göç mucizesine tanıklık etmek için Çamlıca’ya çıkılacağı ve gün boyu göç yapan kuşların izleneceği kaydedildi.


Kaynak: ntvmsnbc
http://www.ntvmsnbc.com/id/25005541/

Tarih: 2 Ekim 2009, 01:49 - İp: 88.***.**2.126
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

kartal deyince aklıma bjkliler geldi. en azından avundukları birşey var. mehmet topuz gol atınca amigo bağırır : "Mehmeeetttttt" tribündekier hep bir ağızdan: "TOPUZZZZ"[/İ]

Kayseri de bu yüzden satmış bu adamı. bi gayserili arkideş sölemişti

 

Tarih: 2 Ekim 2009, 11:03 - İp: 81.***.**7.150
  • 1