pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Karikatürler-sanat-ifade Özgürlüğü

Malum karikatürleri biliyorsunuz.Acaba sanat ve ifade özgürlününün sınırı nerde başlayıp nerde bitiyor.SAnırım bunu tartışmamız bizim içinde iyi olacaktır.

Tarih: 5 Şubat 2006, 19:38 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Herkes işittir .aynen tarağın dişleri gibi. Siyahın beyaza, beyazın siyaha bir üstünlüğü yoktur. Herkes eşettir.
Osmanlının hoşgörüsünü gösterebilsek zaten bugün bu hallerde olmazdık.
Endülüs yahudileri tarafımızdan kurtarılmıştı. Patrikhane bizzat Fatih tarafından himaye altına alınmıştı. Tabi biz bunları pek bilmediğimiz için ve okuma zahmetine katlanmadığımız için bulmiyoruz.Sonrada osmanlı övünen insanlar patrikhanenin bir etkinliğini basmaya kalkıyor. Osmanlıdan çok uzağız.
Bİrde bu karikatürlerin sanat olduğunu iddia etmek pek mümkün değil.Bu olsa olsa provokasyon. Gördü iseniz. İğrenç şeyler.

 

Tarih: 22 Şubat 2006, 19:15 - İp: 85.***.**7.242
m.m.gökhan
m.m.gökhan (üye)
Samsun / Amatör

Merhaba...

Özgürlüğün evrensel tanımı açısından, bu tanım çerçevesini gayet iyi bilen bunu zorlayıp yıtarak ulaşabileceği etkileri de önceden kestirenlerin aynı kişiler olduğunu düşünüyorum.

Yapılanın yarattığı etkiler açısından ve din ayrımını çarpıcı şekilde ortaya dökülmesini sağlayan bu krizin Av. Birliği'nin içnden ve organize şekilde zamanlaması, taktiksel olarak ayarlanmış ve tam zamanında ortaya sürülmüş olduğuna inanıyorum.

Konunun tabiki hak ve özgürlüklerle ve basın özgürlüğüyle hiç bir alakası yok. Basın yoluyla yapılmış bu saldırının savaş çikaracak noktalara uzayıp insanların ölmesine yolaçmış, ama altını çiziyorum! islam ülkelerini avrupadan koparan!!! keskin bir çizgini varlığını ortaya koyması ve aradaki din farkının gözardı edilmemesi gerektiğinin vurgusu başarıyla yapılmış olduğuna inanıyorum.

Benim esas üzüldüğüm şey, insanoğlunun kendi türne karşı bu kadar hoyrat ve acımasız olabilmesidir. İnanın bunu anlamakta oldukça zorlanıyorum...

Doğmatik olarak peygamberlerin varlığına inanmış gurupların aynı allahın, kendilerine gönderdiklerine inandıkları peygamberleri yarıştırıp, kitaplarındaki benzeşmeyi faketmeksizin biribirilerini, kitaplarını ve peygamberlerini yada karşı inanıştaki toplumları aşağılamaları ne tür bir kendini bilmezliktir, doğrusu bunu anlayamıyorum!...

Bütün bunlar bir provaksyon ise, sırf bu nedenle bu aşağılamaya katılacak kadar dengesiz toplumların, insandan farklı bir tür olabilme olasılığını cidi ciddi düşünüyorum... Ve üzülüyorum...

Saygılar...

 

Tarih: 26 Şubat 2006, 23:06 - İp: 85.***.**7.204
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

çok güzel ifade etmişsiniz. Hakikaten de böyle insanlarla nasıl olupta aynı türün içinde bulunduğumuza inanmak güç. Ama böyle işti. Wolkan 16 nın konusunda görülen fotoğraflarında insan ürenü olduğunu görünce ister istemez tereddütler artıyor.
Fakat her yerde olduğu gibi bu ülkelerdede aşırı uçlar bulunuyor. Bunlar kendilerinden olmayan herkesi düşman olarak kabul ediyor ve akıl almayacak saldırılarda bulunuyor. Çocukları parçalıyor, işkence ediyor, yakıyor, tecavüz ediyor, öldürdükten sonra bazı parçalarını anı olarak alıp saklıyor. Çok üzücü bunlar.

 

Tarih: 26 Şubat 2006, 23:20 - İp: 85.***.**8.146
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

 

Tarih: 4 Şubat 2009, 05:16 - İp: 81.***.**7.8