eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

Karadeniz Tatili/pansiyon???

birkaç arkadaşla karadeniz tarafına kafa dinlemeye ve fotoğraf çekmeye tatile gitmeyi düşünüyoruz. pansiyon gibi biryerde birkaç gün kalmak istiyoruz. böyle trt belgesellerindeki gibi güzel yeşillik, pansiyon olan mekan nereler vardır? başka ne tavsiye edersiniz? gittiyseniz nasıl? yani kısaca 5n 1k 4t 7s 6g 2ğ

Tarih: 15 Ağustos 2008, 18:05 - İp: 81.***.**7.8
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

arabanız var mı yoksa otobüsle mi ? kaç gün kalacaksınız ?

 

Tarih: 17 Ağustos 2008, 00:51 - İp: 88.***.**6.96
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

arabamız var ama gideceğimiz yere göre hesap kitap yaparız, ekonomik olanı tercih ederiz. ama tabi gideceğimiz yerde araba lazım olacaksa da arabayla gideriz. 3-4-5 gün gibi kalabiliriz. vala durumu analiz etmenden belli güzel tavsiye gelcek heralde

 

Tarih: 17 Ağustos 2008, 00:56 - İp: 81.***.**7.8
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

eraycanlı, Karadeniz ikiye ayrılır , Ünye'nin doğusu ve batısı diye . coğrafya kitaplarına bakma sen .


ben doğusunu daha iyi bilirim . kastamonu -sinop civarı da çok güzelmiş ama çok fazla bilmiyorum . orası daha yakın ankara ya aslında. ama karadeniz dediğimiz şey doğu karadenizdir .


şimdi benim önerim ;

- arabayla ankara -samsun arası 420 km kadar . yol fena değil .
çorum civarında yol yapım çalışması var . orası epeyce oyalar. ama 5 -6 saatte samsun a çıkarsınız.
samsun dan 1 saatte ünye ye geçersiniz.

-1. gün : ünye güzeldir,şirindir filan . deniz de var . kumsal da. ankara dan gece 12 gibi çıksanız sabaha ünye desiniz. o gün dinlenmek filan gerek ve daha ileri gitmeden ünye iyidir.
ünye de kalacak otel bulursunuz zorlanmadan . çok pahalı değiller. 50-100 arasına 2 kişilik oda bulunur rahatlıkla . pansiyon filan da var ama fiyatları nedir hiç bilmiyorum .
çadırınız varsa ünye de deniz kenarında çadır kurmak için kamplar da var. 1 . gün ünye de biraz dinlenip öğleye doğru çakırtepe ye çıkıp pide-güveç yersiniz.
sonra arabaya atlayıp fatsaya geçin . 15 dakika sürer . fatsa-ordu karayolu ayrımında 2 seçenek var. yeni yoldan gitmek ve eski yoldan gitmek . siz eski yol nerede diye sorun o deniz kenarından gider. diğer yol otoban .

eski yola sapınca görüp göreceğiniz en güzel deniz manzaralarını görürsünüz orada.


Böyle yerler işte. çok virajlı bir yoldur ama hep denizin dibinden gider. yolda medresenü, yalıköy gibi şirin kasabalar var. bolmana yolu denir buraya .yol üstünde et lokantaları vardır. mutlaka kuzu pirzola yenmesi gerekir. uzun saçlı diye bir herif var,onun yeri de orada , orada çay içilir. kazıklar ama için yine de .

bence geri dönün orayı gezince. o yol ordu ya kadar gider. ama yol yorgunluğu filan var, o günü dinlenerek geçirmek makul . geri dönüp ünye de kalmak için ayarladığınız yerde kalabilirsiniz.


2. gün : fazla oyalanmaya gerek yok . ordu,giresun hep birbirine benzer bunlar. ünye den trabzon a hiç durmazsanız 3 saatte varırsınız. trabzon a varmadan hemen önce akçaabat var. orada nihat usta denen bir yer var, akçaabat köfte için iyidir.

2. gün konaklamak için trabzon iyidir. sabah ünyeden çıksanız öle olmadan trabzondasınız. trabzondan maçka ya geçin , 20-30 km içerde. maçka nın içinden dönüp sümela manastırına ulaşmanız 15 dakikanızı alır. manastırı mutlaka görün. muhteşem bir coğrafya .
manastırı gezdikten sonra ya trabzonda konaklayın . otel ,öüretmenevi gibi yer boldur orada. ama pis otel denen fuhuş amaçlı yerlere denk gelmeyin :D

ya da 1.5-2 saat yolu göze alıp Uzungöl e geçin . uzungöl de pansiyon otel bol . bir gece kalır ertesi gün biraz gezinirsiniz. alabalık ,sütlaç iyidir. kuymak da güzeldir.

öğleden sonra da Rize ye doğru yola çıkarsınız . Rize de yayla bol . çok fazla yayla var. bir kaçını seçin gezin dolaşın . çok fazla muaazzam güzellikte yayla var. 2 gün ayırın bence bu yaylalara.

son gün artvin i görmek isterseniz 3 saat yolunuz var. güzeldir artvin .

ondan sonra da dönersiniz.


--

 

Tarih: 17 Ağustos 2008, 01:24 - İp: 88.***.**6.96
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

çok çok teşekkürler, gün içinde birkaç ayrıntılı soru sorcam

 

Tarih: 17 Ağustos 2008, 06:44 - İp: 81.***.**7.8
hamuda
hamuda (üye)
Rize / Amatör

www.buklaoberj.com
bir ara gitmek araştırmıştım ama gitmedim.

geçen hafta yeğenim ciple gidip 4 gün çadır kurdu, artvın karagölden başlayıp rize yaylalarını dolasarak geri döndüler.
yaylalarda kamp alanları var, yaylalar şimdi kalabalık tam zamanı

birde pazar günlerı (eğer yürümeyi sevıyorsanız ) rize doğa dağ kulüplerının günübirlık gezılerı var bunlara da katılabilirsınız.

 

Tarih: 18 Ağustos 2008, 00:21 - İp: 81.***.**1.3
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

artvin görülesi ve gezilesi bir coğrafya..

 

Tarih: 18 Ağustos 2008, 11:44 - İp: 88.***.**6.61
acemkızı
acemkızı (üye)
İstanbul / Amatör

bizim tatil bitti geldük

 

Tarih: 18 Ağustos 2008, 20:19 - İp: 85.***.**1.2
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

karadeniz ikiye ayrılır.
of cumhuriyeti ve karadeniz..

 

Tarih: 18 Ağustos 2008, 21:49 - İp: 88.***.**5.153
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Of güzel yer valla ... Ama bir keresinde bir benzin istasyonunda şakayla karışık oflu hoca varmış nerede diye sordum . Adam hoca moca yok burda, ne hocası git işine dedi .

 

Tarih: 19 Ağustos 2008, 21:19 - İp: 88.***.**9.66