sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

Kapak Sayfası Sizce Nasıl Olmalı?

arkadaşlar... Netfoto dergisinin ikinci sayısı için kapak sayfasını ben yılbaşına denk geleceği için yılbaşı ile ilgili bir kompozisyonla kapatmak istedim..

bu konuda sizden gelecek fikirleri bekliyorum... saygılar...

NETFOTO KAPAĞI SİZCE NASIL OLMALI?

Tarih: 4 Aralık 2006, 22:44 - İp: 85.***.**5.221
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

madem bu şekilde bi konu açıldı o zaman bende bu işle uğraşan biri olarak yapıcı birkaç eleştiri yapayım...

birinci sayının kapağındaki yazarların resimleri hoş durmamış onlar olmasa da içerik hakkında ilgi çekici bi kaç başlık yazılsa güzel olurdu...
ikinci olarak derginin ismi güzel düşünülmüş yalnız net ve foto arasında çok büyük farklılık var..biraz daha yakınlaştırısanız puntoları daha güzel durur bence...

yazı yazanların fotoğraflarını kendilerinden isterseniz siteden almazsanız o da hoş olur...

örnek olarak
http://www.bakmagazine.com/

siteye bakılabilir......

kolay gelssin....




#nedimy' tarafından 04.12.2006 22:54:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Aralık 2006, 22:53 - İp: 88.***.**1.253
sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

nedimy eleştirileriniz için teşekkür ederim.. ama birinci sayı hakkında değil isteklerimiz amacımız ikinci sayıyla ilgili fikir birliği yapmak ayrıca konuya gözatan arkadaşların bir kaç satır öneri yapmalarında da sakınca yok sanırım...

 

Tarih: 4 Aralık 2006, 23:00 - İp: 85.***.**5.221
hdm
hdm (üye)
Yozgat / Amatör

ikinci sayıda olmasını istediklerim:

ilk olarak site sahibi ile röportaj.eğer site yöneticisin yani sahibinin işlerinin yoğunluğundan dolayı yapılamıyorsa bu...ikinci olarak pazarbey veya fery hanım ile yapılması ve siz sahib bey kim ile yapılacağını karar kıldığınız zaman bununla alakalı bir konu açmanız ve forum kısmına giren arkadaşların sorulacak sorular belirlemesi...bir seçiçi kurul tarafından da sorulacak soru önerilerinin değerlendirilmesi ve sorula bilecek soruları mail atarak yada bire bir sorarak cevapların alınması...eylenceli bir tarzda olursa seviniriz...

ikinci olarak yapmak istediğiniz 16 dalda en iyi fotoğraflar yerine her derğide bir fotoğraf başlığını ele almanız örneğin makrocuları ele alırsak: bir tane fotoğraf koyarsak haksızlık olacaktır bu sitede bir çok makrocu var ve arasından en güzelini bulak zor.

üçüncü olarak pazar eklerinde sıksık gördüğümüz künyeler vardır...sanatçıları sorarlar tek kelimelik sorular ve cevap alırlar...bunun gibi birşey yapılabilir.

dürdüncü olarak kapak demişsiniz nasıl olabilir ve yılbaşında çıkıcağını söylemişsiniz aynı zamanda kurban bayramını denk geleceğini hatırlatırım...biizm kültürümüzü uygun olmasını temenni ederim....ayrıca çoktan hayvan pazarları kurulmuştur bence fotoğraf tutkunları için güzel pozlar yakalayabilecekleri bir ortam.

saygılar...

 

Tarih: 5 Aralık 2006, 00:01 - İp: 88.***.**1.253
sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

önerilerin için çok teşekkürler yakupral... verdiğin fikirler çok hoş... eminim değerlendirilecektir... saygılar...

 

Tarih: 5 Aralık 2006, 00:05 - İp: 88.***.**5.213
studyofoto
studyofoto (üye)
Sinop / Meraklı

kapak fotoğrafı madem yılbasına denk geliyo öncelıkle siteye yuklenmiş anlamlı bir ''kiş ayı'' içeriği olan fotoğraftan seçılmelidir..akabinde arkadaşimizin dediği gibi site sahibi siteye üye olan önemli kişiliklerle yapılan röportajlar olabilir..
dünya tarihinde fotoğraf sektörüne yön vermiş, tarih olmus kişiliklerimn hayatları olabilir..(örneğin her sayıda bi şahsiyet)

teknolojik gelişmeler piyasaya yenı cıkmıs yada cıkacak urunlerden kısa kısa bahsedilebilir.

 

Tarih: 5 Aralık 2006, 08:26 - İp: 85.***.**7.29
refleks
refleks (üye)
Karaman / Amatör

bencede kapak için kurban bayramı seçilmesi daha uygun olur zaten bir kış ayına denk geldiği için zaten yılbaşını da anımsatacaktır bizlere.

 

Tarih: 5 Aralık 2006, 08:52 - İp: 212.***.**2.148
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

aklımda bir kapak fotografı fikri var ama suanda bilgisayarımda photoshop olmadıgı için duzenleyip gonderemiyorum..bi iki gune kadar onada bakmaya calıscam..kurban bayramının, daha dogrusu bayramların kendine has havasını yansıtabılecek bir fotograf yılbası temasından daha uygun olacaktır..

 

Tarih: 5 Aralık 2006, 17:33 - İp: 88.***.**5.138
sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

gaijin... dostum

[email protected] msn adresim eklersen listene... bi kaç parça bişey göstermek istiyorum...

 

Tarih: 5 Aralık 2006, 17:36 - İp: 85.***.**5.48
GOZDEM77
GOZDEM77 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhabalar,

Bence yilbasi ile ilgili bir kompozisyon ile kapatmaniz cok guzel ve neseli. Okuyucularin icine sevinc, mutluluk ve yuzlerine gulumseme getirecegine inaniyorum.

Yeni bir yil, yeni umutlar ve basarilar.........

 

Tarih: 9 Aralık 2006, 12:12 - İp: 71.***.**1.55
hdm
hdm (üye)
Yozgat / Amatör

sahin abi en kısa sürede hayvan pazarına gidip emanet bir fotoğraf makinesi ile çekim yapıp göndercem...eğer kapak konusunda kara kıldıysan haber edersen sevinirim...boşu boşuna gitmeyelim...

 

Tarih: 9 Aralık 2006, 16:19 - İp: 88.***.**0.52