mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi şehitlerimize rahmet açılımcılara lanet, milletimize mübarek olsun!...

Tarih: 26 Ağustos 2011, 11:38 - İp: 46.***.**3.218
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

bu ülkenin tek sahibi sadece türkler değil. bu adamlar yıllarca bizimle birlikte bu topraklarda yaşayıp savundularsa onlar da senin benim kadar bu ülkenin "gerçek" sahibidir. bu ırkçı anlayış değişmeden problemlere çözüm bulamayız.

ingilizce ve sair batı dillerine verdiğin hakları kürtçeye vermemen onların kimliğini kabul etmediğin anlamına gelir. bu eksiklikleri görmezden gelmek, gözünü kulağını kapamak malesef bu problemleri çözmüyor. inkar cümlelerini binlerce kez de kursanız bu problemi böyle çözemezsiniz. ve sizin bu tavrınız sadece pkk'nın elini güçlendirir.

hakaret meselesine gelince... savunduğumuz herşey tabii ki başkaları tarafından da savunuluyor. aynısı senin için de geçerli. bu durumda senin söylediğinin aynısı sana "ağzından salya saçarak odatv'nin borazanlığını yapıyorsun. anana sövseler üstüne bir de sen tekrarlayacak gibisin" şeklinde de söylenebilir. bu tür hakaretleri etmek çok kolay ve bunun sonu da gelmez. iki taraf da saydırır da saydırır. sen üstüne alınma falan da olmaz bu işlerde. o yüzden bu üsluptan vazgeçmekte fayda var.


 

Tarih: 27 Ağustos 2011, 19:10 - İp: 68.***.**0.25
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

100 sene öncesine kadar yerleşimi doğudaki 2 ilden ibaret olup üstüne üstlük her fırsatta isyan çıkarıp devleti zor duruma düşürerek bir ülkenin gerçek sahibi olunmuyor. Burada ırkçı söylem falan yok herkes işine geldiği gibi anlamasın. Bu ülkenin gerçek sahibi ülkesini sevenlerdir başkalarının gazına gelip her fırsatta ortalığı karıştırmaya çalışanlar değil.

Odatv yi bir kere olsun izlemedim. Niye şakşakçı dediğimi ise açıklamaya gerek yok. Ben gördüğümü/olanı söylüyorum. Şakşakçılar ise ya klasik "asıl sorun da x işte" kalıbına uyan cümleler kurarak karşısındakini zan altında bıraktığını sanıyor ya da başarısızlıkların üstünü kendince örtmeye çalışıyor. Kolay gelsin

#najdorf' tarafından 27.08.2011 20:56:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ağustos 2011, 20:49 - İp: 78.***.**6.80
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

"100 sene öncesine kadar yerleşimi doğudaki 2 ilden ibaret olup..."
bu ifaden neden türkiye birtek türklerindir zannettiğini açıklıyor.

"Her gün yeni bir açılım yapalım. Hatta buranın gerçek sahipleri bıraksın gitsin bu toprakları..."
"Bu ülkenin gerçek sahibi ülkesini sevenlerdir..."
bu iki ifaden çelişiyor, çünkü türkiyede büyük bir nüfus hem açılımdan yana, hem de ülkesini seviyor.

sizler sürekli aynı şeyleri söylerseniz tabii ki bizler de sürekli "asıl sorun bu" deriz. size aykırı şeyler söyleyenleri hemen kategorize edip bir kısmını hain, bir kısmını şakşakçı, bir kısmını kullanılmış vs. ilan ediyorsunuz ama acaba kendi düşünceniz hatalı olabilir mi diye hiç sorgulamıyorsunuz.

odatv okumaman isabet olmuş, çünkü bahsettiğim şey tam da buydu. aynı şeyi savunmak birini diğerinin şakşakçısı yapmaz.

 

Tarih: 27 Ağustos 2011, 23:24 - İp: 68.***.**0.25
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

"bu ifaden neden türkiye birtek türklerindir zannettiğini açıklıyor. "

Aynen öyle. Gücüne mi gitti? Gittiyse niye gitti?


"bu iki ifaden çelişiyor, çünkü türkiyede büyük bir nüfus hem açılımdan yana, hem de ülkesini seviyor"

Ne çelişmesi şaka mı yapıyorsun. Yaptırın yeni bir anket de görelim. Nüfusun çoğunluğu açılımdan yana falan değil. Hayal dünyanızda mutluluklar dilerim.

Açılım birtakım yabancı güçlerin gazıyla başlatıldı ve yapanların eline yüzüne bulaştı. Şimdi dansöz gibi kıvırıyorsunuz ama ilerleyen zamanlarda sonucu hep beraber göreceğiz -ki o kadar beklemeye de gerek yok. Olay temelde eşek ve karpuz kabuğu ilişkisine döndü.

Bu arada söylemeden geçmeyelim. Sınırda halaylarla karşılanan teröristler aslında odatv çalışanları. Kesin biliyordun ama belki unutmuşsundur

 

Tarih: 27 Ağustos 2011, 23:55 - İp: 78.***.**6.80
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

gücüme gitmesinden ziyade bu anlayışın ülkeye zararlı, ayrıca tarihsel olarak da yanlış olduğunu söylüyorum. ve adamların kimliğini inkar ettiğin sürece ülkeye huzur gelmeyeceğini anlatıyorum. bunu tekrar etmekten de sıkıldım...

halkın açılıma desteği konusundan da daha önce bahsetmiştik. eğer o konuya girmek istiyorsan ilk yazılanları tekrar oku.

ayrıca sınırdaki o halay olayını hiç savunmadım. daha önce de hoşlanmadığımı söylemiştim. ama sık sık yaptığınız gibi "sen şöyle diyorsun o zaman şöyle şöyle de dersin" türü mantık kurmalar ve niyet okumalarla millete aklınızca çamur atıyorsunuz.

bu tartışma anlamsızlaşmaya başladı artık. aynı şeyleri tekrarlayıp duruyoruz.

 

Tarih: 28 Ağustos 2011, 01:59 - İp: 68.***.**0.25
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Önceki mesajımda halkın bu konuda az çok ne düşündüğünü zaten söylemiştim tekrarlamaya gerek görmüyorum. Niyet okuma falan bunlar da zırvadan öte şeyler değil. Karşındaki 2 kelam edince zaten rengini belli ediyor.

Kimsenin kimliği inkar edilmiyor dolayısıyla tartışmanın anlamsızlaşmaya başlaması mümkün değil. Tartışmayı başlatan düşünce yapısı anlamsız. Bunun için bu anlamsız konuyu uzatmaya gerek yok. Zira dansöz gibi kıvırılmasından hoşlanmam

 

Tarih: 28 Ağustos 2011, 03:52 - İp: 78.***.**6.80
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

ne renginden bahsediyorsun sen? detaylı bir şekilde, dosdoğru diyoruz zaten diyeceğimizi. sen hala bunun rengi ne acaba diye soruyorsan problemi kendinde ara.

tabi sizler işin kolayını bulmuşsunuz. üfürükten komplo teorileri uydurup kafanızdaki şablonlara göre insanlara rol biçiyorsunuz. teorinin gerçekle uyuşan yerlerinde hain edebiyatı, uyuşmayan yerlerinde de dansöz/takiye edebiyatı yapıyorsunuz. ne güzel... hangi teoriyi koysan işler. böylece gönül rahatlığıyla gözünüzü ve kulağınızı tıkayabilirsiniz. saçma sapan inançlarınızı/paranoyalarınızı sorgulamanıza da gerek kalmaz.

 

Tarih: 28 Ağustos 2011, 04:51 - İp: 68.***.**0.25
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Selçuk.t
12 haziran sonrası yaşanan terör olayları 12 haziran öncesi yaşanmış olsaydı akepenin durumu ne olurdu?

Ekonomik istikrarmı????
Arkadaşlar gülünç olmayın 12 haziran sonrası TL nin dolar karşısında %20-25 değer kaybetmesi ortadayken ekonomik istikrardan bahsetmek şaka olsa gerek. Üretmeden tüketen bir toplumun ekonomik istikrarı suni desteklerle mümkündür. Bu bakımdan yılın ilk 6 ayında yurda giren kaynağı belirsiz 9.8 milyar dolar büyük önem taşıyor. Oysa geçen yıl aynı dönem bu rakam 56 milyon dolardı. Bknz.

kürtlere hakları olan özgürlükleri vermek zannettiğinizin aksine pkk'nın elini zayıflatır

Selçuk.t bu cümlenin neresinden tutalımda elimizde kalmasın? hayata geçirilmesi halinde pukakanın elini zayıflatacağını söyleyerek kastettiğin hussuslar bizzat pukakanın talepleri arasında yer alan kürtçe tv, üniversitelerde kürtçe eğitim, miting alanlarında kürtçe propağanda yapılmasına izin verilmesiyse verildi. Lakin söylediğin gibi pukakanın elinin zayıflaması gibi bir durum söz konusu bile olmadı. Bilakis taleplerinin karşılandığını görünce gemi azıya alan pukaka özerklikten bahsedip devlete seni tanımıyorum edebiyatları yapmaya başladı.

senin benim kadar bu ülkenin "gerçek" sahibidir. bu ırkçı anlayış değişmeden problemlere çözüm bulamayız.

Selçuk.t tarih sayfasında yer alıpta kendine küfreden bir toplum* yoktur. Şahsınızın ve savunduğunuz tayfanın kendine küfür etme ve gerçekleri saptırma takıntısı nedendir evvela bunun sorgulanması lazım gelir. Irkçı yaftası yapıştırmaya kalktığın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş sözleşmesi olan Lozan imzalanırken kürt nüfus kurucu unsur olan Türkler ile bir tutulmuş devletin asli unsuru olarak ifade edilmişlerdir. Bu nedenle yukarıya kopyaladığım cümlenizin gerçeği yansıtmayan saptırma bir yorum olduğunu vurgulamak isterim.

Ve yine yorumunuz arasında yer alan ingilizce ve sair batı dillerine verdiğin hakları kürtçeye vermemen onların kimliğini kabul etmediğin anlamına gelir cümlesininde gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur. Şunu unutmayın ki dillerin oluşumu öyle 5-10 yıl gibi zaman dilimleriyle değil upuzun zaman süreçleriyle gerçekleşir. Bu bakımdan batı dilleri diyerek kastetdiğiniz ingilizce, yunanca vs. dilleri kürtçe dediğimiz bölgesel bir lehçeyle bir tutamayız.

Türkçe dahil olmak üzere kastettiğiniz batılı dillerde dışardan etkileşim %4 dür lakin kürtçe dediğimiz bölgesel lehçenin bünyesinde barındırdığı kök Türkçe, Farsça, İbranice kelime oranı %96 dır. Bu bakımdanda kürtçe dediğimiz bölgesel lehçenin ingilizce, yunaca vs batılı dillerle bir tutulması şöyle dursun ''dil'' olarak ifade edilmesi bile mümkün değildir.
















#mechul75' tarafından 28.08.2011 07:46:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Ağustos 2011, 05:15 - İp: 78.***.**5.17
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Gücenmek yok. Kıvırmak yaptığınız en iyi iş. Komplo teorisi laflarına ise bir tarafımla gülüyorum. Bütün yazılanları baştan okuyan ve kafası biraz basan biri (aslında ona da gerek yok türkçe bilsin yeter) kimin olanı söyleyen kimin hayalperest olduğunu kolaylıkla anlayabilir

Zaten bu yazdıklarımdan niye gocunduğunu da anlamadım. Ne ayaksın belli değil. Bütün şakirtler ve internet trolleri gibi bulunduğunuz forum ve sözlüklerde propagandadan ve şakşakçılıktan başka bir halt yaptığınız yok. Bak yine niyet okudum

 

Tarih: 28 Ağustos 2011, 07:46 - İp: 78.***.**8.199
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

mechul75,

mhp'liler de mi ekonomiden şikayet ediyor? 2001'i hatırlayınca hiç mi utanmıyorsunuz?

artık pkk devleti tanımıyorum edebiyatı yapıyor ama açılımdan önce tanıyordu öyle mi? birşeyleri de çarpıtma yahu... özerklik meselesini de koalisyon lideriniz kılıçdaroğluna soracaksın, başkasına değil.

kendimize küfretmekten bahsetmişsin. hayal mi görüyorsun? nerede küfrettik kendimize? ırkçılıkla ilgili söylediklerimden bahsediyorsan onlar küfür değil, durum teşhisidir. ve türklere değil, ırkçılara söylenmiştir. ırkçılığın ne kadar saçma sapan ve zararlı olduğunu anlamak için de son 100 yıllık dünya tarihine bakmak yeterli.

ingilizcedeki yabancı kökenli kelime oranını biliyor musun sen? %4 falan diye sallamışsın... ama çok çok üstünde. kürtçeninkiyle benzer oranda. bu birçok avrupa dili için geçerlidir. ezbere konuşuyorsun... onu geçtik, afganlar, tacikler ve iranlılar da %95 aynı dili konuşuyorlar fakat milletler ve kültürler farklı. sakın afgan milleti yoktur gibi birşey söylemeye kalkma, gülerler sana. hatta bazıları en çok kullandıkları başka yerleriyle de gülebilirler...

biri 100 yıl önce sadece 2 şehirde yaşıyorlardı der. diğeri kendi dilleri yoktur, sadece bir lehçedir, o yüzden millet de değillerdir der... arkadaş, anladık adamların kimliğini inkar etmeyi kafaya koymuşsunuz. ama bari doğru bilgiler yazın sebep olarak. yalan yanlış şeyler yazmayın.


 

Tarih: 29 Ağustos 2011, 21:35 - İp: 130.***.**3.165