hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

İrticacı Avrupa Dosyası

Almanya' da öğretmenliğe başladığımda beni en çok şaşırtan, okullardaki irticai faaliyetler oldu. Evet evet yanlış okumadınız, irticai faaliyetler

Her girdiğim okulda, sınıflarda haç sembolleri vardı. Bizdeki gibi devlet liderlerinin resimlerini, sözlerini, milli marşlarını hiç bir okulun hiç bir sınıfında göremedim. Bunun yerine irticai semboller olan haçlar vardı. Sokaklar da ona keza. En işlek caddelerde, meydanlarda İsa'nın heykellerini (ben heykel diyorum, daha teknik terimi vardır) gördüm hep.

Okullarda din derslerinde kiliseye gitmek, orada uygulamalı öğrenmek normal bir uygulama. (Bizde dini cd izletti diye yaygara kopartılır, öğrenciler camiye götürülse, sadece o öğretmen değil, okul müdürü de, milli eğitim müdürü de, hatta bakan bile yerinden oynatılır haklı olarak.)

Din dersi nin sadece Din Derslerinde verilmediğini de öğrenmiş bulunmaktayım. Bu irticacı Avrupalılar, sosyal derslerde de, Dil dersinde de, hatta Matematik dersin de bile Din eğitimi veriyorlar. Hiç Din Desine gitmeyen öğrencilerim bile İsa'nın Allah' ın oğlu olduğunu kanıksamışlar bile. Bilmeden İncil' den yorumlar bile yapıyorlar.

Saçımı başımı yolduran bir örnek vereyim: İkinci sınıfta okuyan bir Türk öğrencim (o gün Din Kültürü dersi işlemiştik müfredata uygun olarak) dersin sonunda bana şu soruyu sordu:

-Öğretmenim, Muhammet' te Allah' ın oğlu dimi?

Bu çocuk hiç hıristiyanlık Din derslerine katılmamıştı, ama aldığı eğitimle o kadar inanmış ki İsa' nın Allah' ın oğlu olduğuna, Muhammed' in Allah' ın oğlu olduğunu söylememi istiyordu aslında içtenlikle. Çünkü bizimki Allah' ın oğlu olmazsa sanki onlarınkinden küçükmüş gibi hissedecek, aşağılık duygusuna kapılacaktı.

Haa, bir gün de, Hristiyanlık Din derslerine giren öğretmen, benim öğrencileri neden hiç Camiye götürmediğimi sordu. Buradaki Eğitim Ateşeliği ile irtibata geçerek bunda sakınca olmadığını öğrendim ve öğrencilerimi ben de camiye götürdüm. İstemeyerek te olsa irticai faaliyette bulundum. Türkiye de hiç izin verilmeyen bu tür faaliyetlere burada neden izin verilir, anlayamadım. ..

Bu irticacılara inanmazsınız diye, girdiğim okullardaki sınıflarda bazı fotograflar çektim. Bakınız, devlet büyüklerinin resimleri, sözleri olması gereken yerlerde ne resimleri, sembolleri var! En büyük irticacı bunlar!...

















#hocha' tarafından 09.06.2008 00:55:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Haziran 2008, 00:48 - İp: 84.***.**2.9
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Haç biraz farklı ama Batı Kültüründe. Dini simge olmayı çok aşmış. Bizdeki hilal gibi biraz. Hilal esasında İslamiyet'n simgesi, ne var ki asırlar boyunca Türklükle özdeşleşmiş. Bayrağımızda ve aslında kafamızı çevirdiğimiz her yerde.

Bir de sonuçta bizde de din eğitimi var, ben ilkokul 4-5 ve tüm ortaokul ve lise eğitimimde din dersi gördüm ve sanırım halen aynı bu durum . Yani bizde de çok sıkıntı olduğunu düşünmüyorum din dersi eğitiminde.

Olayın başka bir boyutu daha var, şimdi Alman okullarında haç var diye bazı şeyleri görmezden gelemeyiz
Evrim resmi ders kitaplarında yer alıyor batılıların , yaratılış teorisinin evrimle birlikte kitaplara girmesi yönündeki bir teklifi Alman Meclisi reddetti geçen sene .

Bir de Hocha , biz Alman filmleriyle yetişmiş bir nesiliz Almanlar ın dindar olduklarına inandıramazsın bizi

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 11:00 - İp: 88.***.**3.186
fatos k
fatos k (üye)
Yurtdışı / Amatör

hayretle baktim fotograflara. yillardir isvicre de okula gidiyorum, hic görmedim böylesi birseyi, isvicre yapilan arastirmalara göre almanya dan dahada dinci olsada.

cok ilgincmis

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 12:15 - İp: 84.***.**5.187
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

"Bir de Hocha , biz Alman filmleriyle yetişmiş bir nesiliz Almanlar ın dindar olduklarına inandıramazsın bizi"



anlıyorum sen buhalo. o hans'ları tanıdıktan sonra dindarı geçtim, "insan mı lan bu?" desen yine haklısın

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 13:02 - İp: 81.***.**7.8
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Sayın emin akca
TÜRK OLMAKTAN UTANÇ DUYSAM BU MEMLEKETTE DURMAZ, GİDER BAŞKA MEMLEKETLERDE ÜÇ KURUŞ PEŞİNDE KOŞARIM...

diye bir fikri savunmuyorum lütfen sizde sırf tartışmış yada muhattabı alt etmiş olmak için böyle şeyler yazmayın..
en azından konuya şahsi şeyler yazmayın..

o sizin takıldığınız cümleyi kurarken kastettiğimi en yanlış yerinden anlamak için uğraşmayın...

Kurtuluş savaşı verenler, yokluk içinde yaşamaktan bıkıp daha modern bir hayat içinde yaşamak için savaşmadılar. Aksine yokluklarına rağmen, kendi gibi yaşamak isteyenlerle omuz omuza verip özgür bir hayat sürebilmek için.. kendileri göremesede çocukları torunları böyle bir hayat sürmeleri için kurtuluş savaşı verdiler.
Konuya özel şöyle denebilir.
Kurtuluş savaşında canını hiçe sayıp yokluk içinde düşmanın karşısında duranlar, OKULLARINDA MENSUBU OLMADIKLARI DİNİ EĞİTİME MECBUR KALMAMAK İÇİN SAVAŞTILAR..

neyse umarım yanlış anlamanızı düzeltebilmişimdir.
Birde şu doğu avrupalıların davranışlarını anlamak için size şöyle bir senaryo yada örnek yazayım.. Bilmem türkiyede olmadığınız için bunu anlarmısınız..
türkiyedeki büyük şehirleri, Ugandalılar, ethopyalılar vb. yokluk çeken ülkelerin insanları doldursa, Avrupadaki gurbetçiler gibi (kaç kişiydi 2 milyon türkmü rakamı bilmiyorum) 2 milyon siyahi göçmen sırf yaşayabilmek için en alt düzey işlere talip olsalar, Türkiyedeki Türklerde aynı pankartları açıp daha sert tutum içine girerler..

ayrıca Pokaka paravan örgüt hakkında yazdıklarınızıda anlamadım.. oraya hiç girmeyim şimdi.. tamamen konu dışı

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 13:04 - İp: 88.***.**6.191
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

eraycanlı öyle ama pazarbey in ilgi alanına girer aslında bu filmler , çok geniş bir arşivi varmış kendisi söylemişti

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 13:08 - İp: 88.***.**3.186
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

örnegin pkk ile olan sorunlari görüyorsunuz ne gerek var kardesce yasayalim birakilim Ankaradan öbür tarafini nasilsa onlar o sekilde kendime bir harita yapmis onlarin olsun savasmaya ne gerek var kardesce yasariz bu kadar sehidin ardindan

Her harita çizene toprak vermeye kalkarsak 50 parçaya bölmemiz lazım bu ülkeyi.

Sevr haritasını çizenlerle de savaçmasaydık o zaman ha ne dersin?? Kurtuluş savaşını da hiç yapmazdık ne güzel. De mi?

PKK'yı kuran destekleyen o sevr haritasını çizenler değil mi be adam? Nasıl bu kadar densiz olabiliyorsunuz anlamak mümkün değil.

Bu ülkede bizler zaten kardeş kardeş yaşıyoruz.Kürt asıllı insanlarla da çalışıyorum iş gereği.Hiç bir problemimiz yok asla türküm ,kürdüm diye bir konuşma geçmez aramızdan.Herkes ekemeğinin insanlığın peşinde.Şimdi git diyarbakırın en ücra köyüne ben istanbuldan geldim de misafiri ol bir lokma ekmeğini ye..Hiç de öyle senin dediğin gibi kardeş olmama durumu yok buralarda.Burda sorun sevrcilerin gazıyla terör estirenlerde.

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 13:44 - İp: 88.***.**5.141
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Birileri gençliğinde alman filmleri izlerken bizde shaolin tarikatında kiremit peşinde koşturuyorduk.

Rokomet sana bi + veresim geldi. Pardon ya + yazınca haç gibi oldu, artı veriyorum sana.

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 14:13 - İp: 88.***.**8.134
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

Almanaya hamm şehri belede başkanından özel bir röportaj almıştım.

Başkan Hırıstiyan demokratlar partisini bir üyesi.

Soru: Sizler koyu dindan bir bir partini belediye başkanısınız afyonkarahisar ise yine dindar olan ama müslüman bir şehir nası bir kardeş belediyelik olcak .

Cevap : Bizler koyu dindanr bir partini üyesi olabilriz. am bizm şu anki sorunumuz hıristiyna müslimn meselsi değil bizm en büyük sorumun dine inana ve inamayan herhangi bir dine inamayan insanlar toplum için daha büyük bir tehtid oluşturyorlar özellikle yeterli bri eğitim almamışlarsa bizler inancı neakadar artırsak okardar sağlam bir toplum oluşturabileceğimize inanıyoruz.

yorum sizlerin.

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 14:52 - İp: 81.***.**7.219
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

okyağnus bi kerede elle tutulur bişi ver nolur.. ölürmüs.... !!

yok yok öyle değil..
hayır ya öyle değil
dur yanlış anlad...

allah senin..
tuu

ben gidiyorum ya.. bu avukatların hepsi zapuk..
bknz: pAZARBEY'in son paylaştığı karikatürler

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 15:22 - İp: 88.***.**6.191
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

okyanusta hukuk losyonu yok.

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 16:09 - İp: 88.***.**1.150