hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

İrticacı Avrupa Dosyası

Almanya' da öğretmenliğe başladığımda beni en çok şaşırtan, okullardaki irticai faaliyetler oldu. Evet evet yanlış okumadınız, irticai faaliyetler

Her girdiğim okulda, sınıflarda haç sembolleri vardı. Bizdeki gibi devlet liderlerinin resimlerini, sözlerini, milli marşlarını hiç bir okulun hiç bir sınıfında göremedim. Bunun yerine irticai semboller olan haçlar vardı. Sokaklar da ona keza. En işlek caddelerde, meydanlarda İsa'nın heykellerini (ben heykel diyorum, daha teknik terimi vardır) gördüm hep.

Okullarda din derslerinde kiliseye gitmek, orada uygulamalı öğrenmek normal bir uygulama. (Bizde dini cd izletti diye yaygara kopartılır, öğrenciler camiye götürülse, sadece o öğretmen değil, okul müdürü de, milli eğitim müdürü de, hatta bakan bile yerinden oynatılır haklı olarak.)

Din dersi nin sadece Din Derslerinde verilmediğini de öğrenmiş bulunmaktayım. Bu irticacı Avrupalılar, sosyal derslerde de, Dil dersinde de, hatta Matematik dersin de bile Din eğitimi veriyorlar. Hiç Din Desine gitmeyen öğrencilerim bile İsa'nın Allah' ın oğlu olduğunu kanıksamışlar bile. Bilmeden İncil' den yorumlar bile yapıyorlar.

Saçımı başımı yolduran bir örnek vereyim: İkinci sınıfta okuyan bir Türk öğrencim (o gün Din Kültürü dersi işlemiştik müfredata uygun olarak) dersin sonunda bana şu soruyu sordu:

-Öğretmenim, Muhammet' te Allah' ın oğlu dimi?

Bu çocuk hiç hıristiyanlık Din derslerine katılmamıştı, ama aldığı eğitimle o kadar inanmış ki İsa' nın Allah' ın oğlu olduğuna, Muhammed' in Allah' ın oğlu olduğunu söylememi istiyordu aslında içtenlikle. Çünkü bizimki Allah' ın oğlu olmazsa sanki onlarınkinden küçükmüş gibi hissedecek, aşağılık duygusuna kapılacaktı.

Haa, bir gün de, Hristiyanlık Din derslerine giren öğretmen, benim öğrencileri neden hiç Camiye götürmediğimi sordu. Buradaki Eğitim Ateşeliği ile irtibata geçerek bunda sakınca olmadığını öğrendim ve öğrencilerimi ben de camiye götürdüm. İstemeyerek te olsa irticai faaliyette bulundum. Türkiye de hiç izin verilmeyen bu tür faaliyetlere burada neden izin verilir, anlayamadım. ..

Bu irticacılara inanmazsınız diye, girdiğim okullardaki sınıflarda bazı fotograflar çektim. Bakınız, devlet büyüklerinin resimleri, sözleri olması gereken yerlerde ne resimleri, sembolleri var! En büyük irticacı bunlar!...

















#hocha' tarafından 09.06.2008 00:55:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Haziran 2008, 00:48 - İp: 84.***.**2.9
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Gül gibi memeleketi bırakıp gidersin...
Allah kurtarsın...


merson haklısın. çok heyecansız burası. ne bi türban takıp rejimi sallayanlar var, ne okulda namaz kılanların haberi var, ne de anayasa mahkemesi kararları var. çok sıkıcı burası.

Uyuyor buradaki gazeteciler ve medya. İrtica okullarda cirit atıyor, kimsenin haberi yok!...

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 21:38 - İp: 88.***.**6.16
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Büyük bir başarıya imza attın hocaha. Afferin sana.
SEni Cumhuriyet Gazatesine genel yayın yönetmeni yapam.

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 21:43 - İp: 88.***.**0.251
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

sahiden, bu dosyayı ben cumhuriyet gazetesine bi göndereyim. sadece kendi ülkelerini mi düşünecekler, büyük düşünür global düşünür bu cumhuriyetciler. dünyanın neresinde dini sömürü varsa haber ederler.(iran dan falan çok haber yapmışlardı.) bunu da ederler dimi??? hatta avrupadaki medyayı da uyarırlar.

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 23:14 - İp: 84.***.**2.72
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yani bu gidişle yakında hocahı o malumun başyazarı olarak görecez..Gidişat onu gösteriyor

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 23:37 - İp: 88.***.**7.255
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 23:40 - İp: 88.***.**0.251
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

hochayla pazarbey aynı kişidir

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 23:47 - İp: 88.***.**5.141
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 23:52 - İp: 88.***.**0.251
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

Selam Hocam

Esasinda bu konunun bizler icin cok hassas oldugunu asagi yukari burada görmüssünüz bu konuyu bile geyige vurmalarindan gercekten cok üzüldüm
dogrudur burada daha kresten itibaren kiliseye götürmeye baslarlar
birakin ilkokulu buradaki olullarin yarisindan cogu katolik kilisesine baglidir
ama yabanci cocuklar ethik denen baska bir derse girerler orada bütün dinleri gösterirler ama hristiyanligi bir sekilde yine ince ince bizim cocuklarin yüreklerine islerler mesela yemege giderken biel dua ettirirler yani integresyon diye diye bir taraflarini yirtan burdaki bu vatandaslar asimilasyonun alasini yaparlar
benim bir kizim var 10 yasinda okulda ögrendikleri din dersinde müslümanlik siradan ayni bir budizm nasilsa o sekilde islerler ama hristiyanlik denince iste orda bütün dualari tek tek ögretirler

birakin okullarda din dersini türkce konusmayi bile yasakladilar yani bir sekilde kendimize ait örf ve gelelneklerimizden uzaklastirip ayri bir irk yetistiriyorlar ne hristiyan ne müslüman ne türk ne alman iki dilide berbat sekilde ögreniyorlar Yani Bir SEkilde VATANSIZ kaliyorlar
bu konuda foxtürkte 27 program yaptik bu gercekleri göstermek icin ama inanin kimsenin umrunda degil sanki herkes geci mderdine düsmüs cocuklarin ne olacagi umurlarinda degil

biz niye bu kadar dinimizden korkariz hala AB ye yalakalik yapacagiz diye takla atmadigimiz kaldi
daha co kyazacagim ama siyasete girer diye yazmiyorum bu hirsla yazarsam sabaha kadar yazarim

sadece sunu belirtmek isterim zamaninda Alman vatandasligina gecin oraya integre olun derken sayin büyüklerimiz aman ama paranizi bize yatirin demeyi unutmadilar dogu almanya ile birlesimden sonra yabancilara karsi cok büyük nefret basladi defolun gidin diyorlar devlet dairelerinde bile bu olaylar oluyor Türkiyeye gidemiyorlar cogu colugu cocugu burada kalmak istiyor bir sekilde korkuyorlar TR ye adapte olabilmek icin burada böyle kaybolan bir nesil yetisiyor bir 10 yila kadar o kadar giden de kalmaz cogu artik türkce bile konusmakta zorlaniyorlar
neyse kafanizi agrittim özür dilerim
Saygilarimla

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 03:34 - İp: 85.***.**0.237
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

sevgili emin akça, hoşha ve benzer düşünenler..
lütfen yazdıklarımı şahsi veya kırıcı alınmayın..

Neye şaşırdığınızı anlamakta güçlük çekiyorum.
Yada neyin zorunuza gittiğini anlayamıyorum..

Belli bir toprak bölümü niye "vatan" olur.. ?
Belli bir insan topluluğu niye "millet", "ulus", "halk" olur ?

Ülkeler neden birbirinden ayrılır..
"bağımsızlık" nedir ?
"savaşlar" illa devletlerin iktisadi menfaat çakışması mıdır?

Oralarda yaşananlardan şikayet etmeden önce neden orda olduğunuzu sorgulayın..
Çektiğiniz acıysa, bu acıya niye katlandığınızı düşünün?

Alt düzey bir hayat standardında (daha doğrusu olmayan bir hayat standardı) yaşamak dururken insanlar daha iyi ekonomik gelir için hiç mi bedel ödemeyecektir.

Bırakın başka ülkeyi, başka halkı, başka devleti.. Dünyada kim kime karşılıksız birşey veriyorki..

Kurtuluş savaşı niye yaşandı ki?
Gül gibi yaşayıp gitseydik Fransız, İngiliz, yunan olarak.. hepsi bu gün Kişi Başı gelirde Türkten kat kat fazla..
Demekki parayla alınamayan şeylerde var..
Yada şöyle söyleyim..
Pek çok gurbetçi yurtdışında, Türkiyedeki mesleki emsallerinden kat kat fazla para kazanıyor (örnek: hoşha)
O kadar parayla, istediğiniz gibi bir okul, istediğiniz özgürlükler, yada istediğiniz gibi bir yönetim alabiliyor musunuz?

Tabi kuşaklar değiştikçe orada kalma mecburiyetleride değişiyor ama benim tanıdığım üçüncü beşinci kuşak gurbetçilerde benzer sebeplerden Türkiyeye gelmiyor.. Yada dediğiniz gibi bile bile lades diyerek asimile olmuşlar.. 27 yaşındaki delikanlı alman sevgilisiyle devletten işsizlik maaşı alarak çalışmadan yorulmadan mis gibi yaşıyor orada. Türkiyeye gelmeyi için için istesede bakalım alman sevgilisi gelecekmi.. geldi diyelim öyle özgür yaşayabiliecekmi.. evlenmek zorunda.. evlendi diyelim.. işsizlik maaşı yok nasıl geçinecek..

velhasıl kelam:
Hangi çoğunluğun içinde yaşıyorsanız o çoğunluğun kurallarına ve baskılarına boyun eğmek mecburiyetindesiniz..
Suudi Arabistanın okullarına giden çocuklarda kapanmak zorunda..
hindistanda yaşarsanız, kurban bayramında kurban kesemez hatta bir ineğin yolu üzerinde duramazsınız..
Bu toplum yada düzen kurallarından veryansın edip, isyan edercesine acılar içinde haykırıyor olmak bana biraz çocukca geliyor.

Kominist düzen aşkıyla yanıp tutuşanlar için üzülüyorum ama.. eskiden SSCB vardı... şimdi oda yok.. onlar napsın

Başka ülkelerde çoğunluğun dini baskısı varda Türkiyede yokmu sanki..
Kurban ve Ramazan bayramında okullar tatil oluyor..
Resmi tatil..
Ama ben hiç rastlamadım daha ne bir şürkan günü tatiline nede yumurta bayramına...
Noel bayramını var evet ama oda isanın doğumu değil.. yılbaşı diye.. yani direk ve kesin olarak din kaynaklı bir bayram diyemeyiz.. din kaynaklı olsa 24 yada 26 aralık (sanırım) olması gerekirdi..

Hoşha benim ortaöğretimim (zamanı) da, din hocalarımız bize önemle vurgulardı "DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ" diye.. ve derlerdiki.. isteyen olursa "hristiyanlığıda öğretiriz"
yalaaaan..
bi kere hristiyan olmayan biri hristiyanlığı nasıl öğretir.. (tabiki kötü öğretir)
Sıraların üzerinde çok namaz kıldık "sözlü" adı altında...
kevseri, fatihayı, hatta ayet el kürsiyi okuyamayanlar hafiften kötek bile yedi..
Ama bir kişi bile öğrenemedi klisede ayin nasıl yapılır?. Şaolin Rahipleri nasıl yaşar ? Yumurta nasıl boyanır? ineğe nasıl tapılır ? buda kimdir?

velhasıl diyip bu kadar uzattım
affınıza

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 09:45 - İp: 88.***.**6.191
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

Sayin Rokomet

Ilk önce issizlik maasi denen su herkesin diline dolanan
olaya bir aciklik getirmek istiyorum

burada issizlik maasi almak icin en az bir yil calismak zorundasiniz belli bir yerde ve aldiginiz maasin %60 ini bürüt olarak alirsiniz ve bunu size en fazla 2 yil verebilirler bu süre icinde size is ve isci bulma kurumu 3 is yeri göstermek zorundadir ve bu gösterilen isyerlerinden birini secmek zorundasiniz aksi takdirde aldiginiz parayi keserler eger almancaniz dogru dürüst yoksa bu vatandasi saati 1 euroya is bulmakta ve bir sekil köle gibi calistirmaktadir ya sokak temizletir ya devlete ait kamu kurumlarinda tuvalet temizletirir hala burada 30 yil gecmesine ragmen konusamayan var bu konuda ne derseniz haklisiniz

Ama sunuda belirtmeden gecemeyecegim burada issiz olarak issizlik maasi alan almanlarin nüfusu türklerden daha fazladir
kaldiki size sorarim deselerki sizin masinizin 100 ytlsi her ay dogu anadoludaki vatandasa kesilecek deselerki her ay maasinizdan 150 ytl camiye kesilecek yoksaburada kiliseden afaroz ediyorlar söyleseler öldügünüzde cesedinizi koymaya mezarligi bile cok görüp yakip küllerinide bir yere savurup atsalar kaldiki ölseniz bile her yil 1500 euro mezar bakim parasi ödemek zorundasiniz bunu oglunuz torunlariniz yani o mezar orada kaldigi sürece bütün nesil ödemek zorunda kalsa vs vs

yalniz sunu anlamakta hala güclük cekiyorum özür bazen jeton köseli gelebiliyor vahsi dogada bile bütün hayvanlar bulundugu bölgeyi bir sekilde kokulari ile isaretler ve o bölgenin kendilerine ait oldugunu öbür hayvanlara ikaz ederler bizde bir tabiatin parcasi olarak kendi bölge ve sinirlarimizi ciziyoruz

Almanyada duvar yikildigindan beri dogu blokundan gelen alman kökenli ruslar yabancilara karsi cok büyük bir hareket icindeler devamli caddelerde pankartlarinda ALmanya almanlarindir defolun gidin pis türkler diye yazialr yazmaktadir peki buraya 50 yil önce gelmis bu insanlarin burada hicmi yasama hakki yok yada kendi inanclarina yerine getirme özgürlügü nerde

yurt disinda yasayan herhangi bir gurbetci buradaki kural ve otaritelere isyan edercesine bir cikista bulundugunu görmedim ayrica 1milyondan fazla alman türk isyerlerinde calisiyor

özür dileyerek yazdiginiz bir konuya kesinlikle katilmiyorum
ne vardi kurtulus savasi olmasaydi fransiz yasasaydik yunanli olsaydik kisi basian olan gelirimiz kat kat fazla olurdu niye türk olmaktan utancmi duyuyorsunuz bunu anlamis degilim

eger kurtulus savasinda kaybetseydik acaba inaniyormusun fransizi ingilizi yunani kucak acip size öz evlat muamelesi yapacakti yoksa almanlarin 2 milyondan fazla yahudiyi yaktigi gibimi olacakti
su an örnegin pkk ile olan sorunlari görüyorsunuz ne gerek var kardesce yasayalim birakilim Ankaradan öbür tarafini nasilsa onlar o sekilde kendime bir harita yapmis onlarin olsun savasmaya ne gerek var kardesce yasariz bu kadar sehidin ardindan

son olarak sunu döylemek istiyorum avrupada yasamak öyle karsidan göründügü gibi kolay degil bir paket 24 lük sigara 5.60 euro ev kirasi 1000 eurodan asagi kalmadi yakit masrafi ile beraber aldigimiz maas ise 1400 euro ama bazi seylere hak vermeden gecemiyorum buradaki vatandas saf gibi görünen ama daha fazla para kazanma duygusu ve hirsla birikimlerini kombassana yimpasa jet fadial kaptirmasaydi inaniyorumkiyarisnda cogu TR ye geri dönerdi
neyse kafanizi agritmayayim özür dilerim

benim anladigim kadariyla Almanci iste paranin icinde yüzüyor hala cocuk gibi isyan ediyor diyebilirsiniz ama ben ve ailem ve cevremdeki arkadaslarim dinimize bayraga vatana türklüge askimizi hic bir zaman yitirmeden dimdik ayakta kalmasinida biliriz

#eminakca' tarafından 10.06.2008 10:53:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 10:50 - İp: 92.***.**6.243