deepsea
deepsea (üye)
Adana / Meraklı

İnternet Olmasaydı!

Eskiden tv yoktu,ses vardı..radyolar,taş plaklar vs.
cep telefonunu bırakın normal telefon köylerde sadece bakkallarda bulunurdu..yani bizim köyde de öyleydi enazından.bir telefon gelir şehirden, 2 gün sonra aramasını beklerdik.yani ben değil annem babam tabi herkes o bakkalın numarasını verirdi.
sonra telefon halloldu ceplere girdi.tatmin olduk,fazlasını istedik..ki bence bi arama yapsın bide msj atsın yeter..sonra noldu millet ikişer almaya basladı.hat sayısı arttı,secenekler coğaldı.
sonra internet cıktı ortaya..neleri yapmıyoruz ki.telefonlar bi yerde yalan oldu.günün ilk ışıklarında önce gözümüzü sonra pc leri acar olduk..kah kafa dağıtıyoruz kah işimizi yapıyoruz,kah sıkılıyor bunalıyoruz ona ragmen,yine de vazgecmiyoruz..internetin başından 24 saat kaldıgımı hatırlarım.öğrenciyken eve ilk baglattıgımızda ev arkadasımla sabahlara kadar nette olurduk.odadan odaya konuşurduk..
hatta kışın geldiğini bile o msn den söylemişti ki(kafanı sola cevir camdan bak kar yağıyor,demişti) ozaman biz ne yapıyoruz dedik birbirimize abartmıştık sahiden..
şimdilerde herşeyimiz oluvermiş gibi.bazen o bile yetmiyor ki..

sizce de öyle midir?
sizce sıradaki nedir?

ben neden mi yazdım bunları..sıkıntıdan sanırım ama hakkaten sıkılmışım..

o bakkalı hatırlıyorum ama telefon yüzünden cok cekti adamcagız..

Tarih: 14 Haziran 2007, 23:44 - İp: 88.***.**7.30
alikatip
alikatip (üye)
Ankara / Amatör

Biraz daha yavaşlardı dünya,bu kadar acele hareket etmezdi...

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 20:37 - İp: 85.***.**7.126
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben akşamları eskisi gibi kahveye gider sigara dumanı altında kös kös oturup leş gibi kokuyu üzerime sindirip eve gelmeye devam ederdim

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 21:17 - İp: 78.***.**0.48