buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

İnönü De Gitti

İşyerindeki sıkılmışlığın, bunalmışlığın verdiği sıkıntıyla bir gazetenin web sayfasını açıyorun.

Bu sırada hafif uzamış tırnaklarını kesmelimeliyim diyorsun kendi kendine.

Sabahtan beri 12. sigarayı yakıyorsun sayfanın açılmasını beklerken.

Telefon taksitini yatırmış mıydım?

Sayfa görüntüleniyor, çaydan bir yudum alıyorsun.
Sigaradan bir nefes çekiyorsun.
Barzani,Talabani,Airbus,Hıncal ne demiş filan ...

Aniden bir haber görüyorsun .İnönü öldü....
Tek kanallı devlet televizyonunda mecburen izlediğin şişman politikacıların arasında hep gülümseyen bir yüz kalmış aklında taaa çocukluktan....

Fizik ilmine ismini yazdırmış, sevecen, devletin kuruluş ilkelerine sahip çıkan o ilkeleri benimsemiş bir güzel insan.

Deminden beri şaşkınlıkla ağzımda tuttuğum dumanı bırakıyorum nihayet. Ama yutkunamıyorum .

''Baba bu gün Erdal İnönü'yü gördüm ''
Nerde gördün ?
''Otobüsle geçtiler, bir sürü araç vardı,otobüsten bana el salladı ''

18 sene olmuş belki de 19....

Politikayla uğraştı, ama hiç sevemedi o mesleği...Koalisyon kurduğu partinin Amerikalı başbakanının ve bazı bakanlarının çevirdiği işleri, susurluk'u, derin devleti içine sindiremedi ve çekip gitti ama efendice, insanca gitti.

Polika tarihimizde kendi giden ilk insandı ....


Bunların önemi yok, güzel insandı ....81 koca(!) sene yaşamış ...Ama her ölüm erken ölümdür...

Tarih: 31 Ekim 2007, 13:08 - İp: 81.***.**7.49
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

gidin şu ucuz politikanızı 3. sınıf forum sitelerinde yapın . aradan geçmiş 20 sene , leyla zana ve arkadaşları yine mecliste. sen başbakan olsan eminim zana nın arkadaşları meclise giremezdi. pkk nın dağda olmasandansa mecliste olmasının daha iyi olduğunu 2007 yılında bile anlamadıysak vay halimize.şöyle kafanızı kumdan çıkarın biraz, açın uydudaki kanalları izleyin görün bakalım pkk kaç kanala sahip, bbc yazıp ctrl+enter tuşlarına basın , cnn nin sitesine bakın, Pkk dünyanın her yerinde , avrupa parlamentsounda, DUMA da, Amerika da, Irak ta , Suriye de, Azerbaycan da, youtube de, google de....
PKK terörü 30 000 insana mal olmuş ve milyar dolarlara. Aradan geçen 30 senede ve hatta taaa İshak Paşa dan beri çıkan isyanlara rağmen bu sorun çözülememiş, şimdi ''bunları meclise inönü sokmamış mıydı? '' deyip durusanız daha 30 değil 330 sene kan döker teröristler.

 

Tarih: 5 Kasım 2007, 14:22 - İp: 81.***.**7.49
mju800
mju800 (üye)
Balıkesir / Amatör

Türkiye de yaşayan yaklaşık 2.300.000 çerkez var buffalo.onlar niye bu tip isteklerle çıkmıyorlar ortalığa?

 

Tarih: 5 Kasım 2007, 14:36 - İp: 85.***.**0.56
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Bu mudur yani? Sen kalk ODTÜ nün kurucu rektörü ol, TÜBİTAK ın kurucu üyesi ol, bir sürü vakfın yönetim kurulunda görev al, dürüstlüğünle örnek bir kişilik çiz. Ama PKK lıları meclise sokmuş deyip kestirip atsınlar. Fikirler sizindir ve yargılamak benim haddim değil, ama bir şeyi yazarken iki bazen üç kere düşünün . Bu konu taziye amaçla açılmış bir konu. Bir sürü insan da üzüntüsünü yazmış . Ama siz kalkıp PKK lıları meclise soktu yazma ihtiyacını neden hissettiniz anlamadım ...Ben de size PKK lılar zaten halen mecliste dedim, siz bana çerkezler demi ayaklansın diyorsunuz. Aradaki bağalantıyı da çözemedim.

İnönü PKK lıları meclise soktu , hımmmm. Peki sonra ne oldu? Yemin töreninden sonra adamlar istifa edip partilerini kurdular. SHP ağır bir seçim yenilgisi almıştı zaten. Ve kurulan parti 3 kez üst üste kapatıldı, vekillerin tamamının üyelikleri düşürüldü 6 ay içinde. Toplam 6 aylık bir siyasi faaliyet neden bu derece dillere dolaşıyor. Adamlar 15 senedir diyarbakır ı yönetiyor, Mersin gibi şehirlerde bile seçim kazanma aşamasına geliyorlar. Ortada sorun yok mu? Nedeni İnönü nün bunları meclise sokması mı şimdi?

PKK lılar yine meclisteler hem de 25 vekille. AKP ye yoğun baskı var, partinin kapatılması için baskılar da var yetkili makamlara. PKK lılar da bunu istiyor zaten. Kapatın bizi , hatta hapse yollayın , Avrupa Birliği sizi kınasın, dünya bizi desteklesin. Çünkü politikayı bilmiyorlar, yapamıyorlar. AB başta olmak üzere tüm örgütler 10 sene önce PKK-Türkiye tercihinde PKK yı desteklerken bu gün tüm örgütler PKK yı ve meclisteki DEP lileri ağır bir dille suçluyorlar. AB Parlemantosundaki Sosyalist kanat bile DEP i suçlayan açıklamalar yapıyor.
Öte yandan AKP güneydoğuda DEP i resmen ezdi geçti seçimde, DEP in 25 vekil çıkarması aldatmasın, daha düne kadar %90 oy çıkardıkları yerlerde %50 lerde kaldılar ve yerel seçimlerde ellerindeki belediyelerin büyük kısmı da AKP ye kaptıracaklar. PKK yı askeri olarak yok etmeniz için önce siyasi olarak anlamsız kılmanız lazım.
Bırakın mecliste ötsünler, istediklerini söylesinler , evet hepimizi rahatsız ediyorlar, söylediklerine öfkeleniyoruz , kızıyoruz. Ama onların oyununa gelirse 10 sene önceye dönerirz.
Bakın Leyla Zana az daha Nobel Barış ödülüne layık görülüyordu 10 sene önce. Dış dünya bize o kadar kötü bakıyordu. Ama özellikle son 1 senedir Zana teröristten farksız görülmeye başladı.


Neyse, bir taziye mesajıdır , lütfen bir şey yazmayın ve gündemden düşsün konu. Konu açtığıma açacağıma pişman oldum zaten.

 

Tarih: 5 Kasım 2007, 15:34 - İp: 81.***.**7.49