yasinusta
yasinusta (üye)
Kocaeli / Amatör

Hidromobil - İzmir - Netfotoğraf

İzmirli (ya da cennet vatanımın dört bir yanındaki) arkadaşlardan İzmir Pınarbaşı'ndaki Formula G ve HidroMobil yarışlarına katılma planı olanlar var mı ?

İzmir'e daha önce hiç gitmemiş bir İzmit'li olarak 28 Ağustos'taki sıralama turlarına veya 31 Ağustos'taki finale katılmak istiyorum. Ancak en zahmetsiz ve kısa yoldan Pınarbaşı pistine nasıl ulaşabilirim bilmiyorum.

Uçak mı otobüs mü ? (İşte bütün mesele bu) Uçakla gelirsem hızlı, konforlu ve manzaralı olacak. Otobüsse yavaş, yorucu ama yine de manzaralı (diğeriyle kıyaslanamasa da). Bu güzergahlarda yolculuk edenlerden tavsiye bekliyorum. Belki de giderken havayolu dönerken karayolu tercih etmek daha mantıklı olur (maksat gezmek ne de olsa).

Daha önce bu pistte yapılan yarışları (özellikle TÜBİTAK'ın düzenlediği) izlemiş olan arkadaşlar da pistle ilgili görüşlerini paylaşabilir mi?

Tarih: 22 Ağustos 2008, 10:34 - İp: 85.***.**6.108
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

googleEarth yükle oradan bul hemşehrim..

Ne diyim, 10 yaş küçük kardeşim orayı ikinci evi yaptı nerdeyse, ben hiç gitmedim İzmire..


Hidro mobil nedirki.. ekonomik araçmı oluyo .. Tam bana göre olmalı..

 

Tarih: 30 Ağustos 2008, 21:59 - İp: 78.***.**2.92
yasinusta
yasinusta (üye)
Kocaeli / Amatör

Hidromobil'le kastedilen yakıt olarak hidrojen gazını kullanan elektrik motorlu araçlar. Fosil yakıta bağımlı değil, gaz emisyonu sıfır (aslında su ve/veya su buharı çıkıyor egzozdan), yenilenebilir bir enerji kaynağı kullanıyor. Hatta şu aralar yurtdışında sadece hidrojenle çalışan elektrik motorlu spor araçlar bile var (ve satılıyor da). Bu yarışma da ülkemizde bu teknolojinin tanınması ve yaygınlaşması için üniversiteler arasında yapılıyor. İlk kez 2005 yılında FormulaG'ye (güneş enerjisiyle çalışan araçların yarışı) gitmek istemiştim ama İstanbul'a yabancı oluşum nedeniyle kaçırmıştım. Kurtköy'den geri dönmek zorunda kalmıştım.

Ayrıca Google Earth'ten bulmak kolay, ama iş Google Earth'te bulduğunuz mekana gitmeye kalkınca değişiyor, hele hele ilk kez gittiğiniz bir şehirse.

 

Tarih: 30 Ağustos 2008, 23:07 - İp: 85.***.**9.41
  • 1