a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Görsel Sanatlar,internet Ve Siyaset

iletişim olanaklarının artmasıyla görsel görüntüler dünyanın her yanında anlık olarak ulaşabilmektedir. internet bu konuda bize daha fazla olanaklar sağlıyor
ırakta yaşanan işkence fotoğraf ve görüntüleri, karükatür krizi vb bütün dünyaya anında ulaşabilmekte siyasi gelişmeler yön verebilmektedir sizce sanat siyaset teknoloji ile ilgili neler anlatılabilir

Tarih: 14 Şubat 2006, 15:21 - İp: yok
eastwood
eastwood (üye)
İzmir / Amatör

yıkımın başlangıç noktası teknoloji olacaktır
tıpkı 2. dünya harbindeki gibi
ama bu seferki dinazorlardan bu yana görülmemiş bir yıkım olucak.
teknolojinin kötü oalarak kullanılması insan ırkının sonunu getircek

 

Tarih: 14 Şubat 2006, 15:50 - İp: 212.***.**7.246
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

çatırtılar başladı bence artık herşey çok daha hızlı ulaşbiliyoruz çokdaha hızlı karar vermek zorundayız hal böyle olunca hata sik çok oluyor. hatalarıda dahaçok insan daha hızlı ulaşıyor tepkilerde büyük oluyor.
eastwood görüşlerine katılıyorum


 

Tarih: 14 Şubat 2006, 16:04 - İp: 85.***.**3.125
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar dostlar,

Teknoloji ile gelişen internetin, zaman içinde, demokratik hakların en üst seviyeye ulaşmasındaki unsurlardan biri olarak görüyorum. Yakın gelecekte siyasetin dahi internet üzerinden yapılabileceğini düşünüyorum.Bu da, siyasetçi ile toplum arasındaki o yüksek duvarın kaldırılacağı anlamına geliyor.Siyasetin ise elini eğitimin üstünden tamamiyle elini çekmesi , yani eğitimin tam olarak özerkleşmesi durumunda, internetin sayesinde tüm insanların eğitim düzeylerinin hem daha kaliteli , hem daha masrafsız ve de bireyselliği en üst seviyeye taşıyacağı umudu taşıyorum.Bunun da insan aklına tecavüz eden tüm dogmaları daha tartışılabilir kılacağından, tüm inanç ve düşünce sorunlarının saf ve gerçek özgünlük ile aralıklardan fayda sağlamaya çalışanları ayıklayacağını umuyorum..

İnternetin çok hayal gibi gelse de, insanın daha doğal ve doğanın içinde yaşamasına ve verimliliği arttıracağına olan inancım tamdır. Çünkü insanı çirkin yapıların içinde yaşama, çalışma, öğrenme gibi, bugün aslında neredeyse ömrünün çoğunu kapalı ortamlarda geçirmeye mahkum eden insanı, bundan kurtaracağına da hiç şüphem yok.
Ama tüm bunların olabilmesi için gereken ilk koşul, eğitimim özerkleşmesidir.Zaten bunların akabinde kültürel hayatın ve bilimin de toplumlara olan geri dönüşümünü çok daha hızlandıracağından, refahın da artabileceğini, anında müdahalelerin etkisi ile, bugün için sorun olan bir çok konunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bence her şey iyi olacak , internet sayesinde aklar ve karalar gün yüzüne çıkacak.Bu kadarı bile inanılmaz bir gelişmedir insanlık için..

Düşünebiliyor musunuz, aklınızın içinden geçen tüm savlar, parmak uçlarınızdan çıkmasının ardından ilk on dakika içinde sınanabilecek. Üstelik de bu savlardan herkes bir haber olacağından , birileri şu dedi , bu dedinin artık hiçbir anlamı kalmayacak, çünkü onun bunun dediklerinden çok , sizin ne dediğinizin önemi içinde, hatalar barındırsa bile hatalar
hata olmaktan çıkacak. Çünkü bugünün en büyük sorunlarından biri , ben şunu okudum biliyorum savlarının saçmalık derecesinde hatalara sebebiyet vermesidir.İyi okudun da kardeşim, başka okuyanların içinden çıkarttıkları ile senin çıkarttıkların , anladıkların acaba ne kadar uyumlu? Yani Marx’ı yüzbinler okudu da ne oldu ?Çok anladı da ondan mı böyle oldu? İşte bunlara benzer saçmalıkların ve tüm aralıklardan fayda sağlayanları , elle tutulur, gözle görülür verimliliklerin gerçek değerlerine kavuşacaklarını umuyor ve umutlanıyorum..

Ve sanatçıların da bugünkü yerlerinden çok daha gerçekçi yerlere taşınacaklarını sanıyorum. En azından en kısa sürede en çok insana ulaştırabilmesi ve yargı ve eleştirilerin daha çabuk sanatçıya geri dönmesi, toplumun sanatçı ile arasındaki bakışın artık idol olmaktan çıkartıp daha gerçekçi bir sanat bakışı yaratacağı düşüncesi bana keyif veriyor.

Tabii ki bunlar benim hayallerim , kimseyi bağlamaz.Kimseler de bunlardan bir şeyler çıkarsın adına yazılmadı.. thalasa’nın bakışıdır sadece ..Öyle de okunsun lütfen..

sevgiler

 

Tarih: 15 Şubat 2006, 11:21 - İp: 81.***.**9.157
m.m.gökhan
m.m.gökhan (üye)
Samsun / Amatör

Merhaba...

Doğrusu böylesi bir tartışmayı bile konunun anafikri doğrultusunda gelişen teknoloji sayesinde yapıyor ıluşumuz garip bir ironi teşkil ediyor. İnsanoğlu keşfettiği yada ürettiği her gelişmenin bilinçsizce(!) ve zararlı kullanımını da bulmuş özel bir varlık sanırım. Ateşin blunmasıyla başlayan bu süreç günümüdeki yansımalarını da otomatik olarak doğuruyor tabii...

Türkiye'nin dörtbir yanında yaşayan insanları bir konu üzerinde toparlayabiliyor ve onlarla fikir alışverişinde bulunuyorsunuz. Bunun yaygınlaşması ortak değerler üretimine inanılmaz bir katkı sağlamakta olmalı diye düşünüyorum. Konunun beni ilgilendiren yanı bir heykeltraş olarak ufkumu sınırsız geliştiren bir kaynak karşısındaki memnuniyetimdir. Sadece içinde yazıştığımız bu güzel sitenin bile bana ve sanatsal çalışmalarıma yaptığı katkı inanılmaz boyuttadır.

Farklı kişilerce yorumlanmış, binlerce bakış açısının analizini yapmak bile büyük bir kazanç... Kaldı ki ALGILARI GÜÇLĞ VE GELİŞMİŞ İNSANLAR'ın fotoğrafa kattıkları yaratıcılığın yanısıra böylesi üst düzey konuları tartışabiliyor olmak benim için kesinlikle pozitif algılanan bir gelişme. İlerisini de bu anlamda gelişerek ilerleyeceğini düşünüyorum.

Üzerinde dikkatle durulması gereken bu konuyu açan değerli arkadaşıma ve tartışmaya katılan değerli dostlarıma sevgilerimi gönderebilmemi sağlayan teknolojiyi, öncelikli olarak seviyorum...
Selamlar...

 

Tarih: 17 Şubat 2006, 16:19 - İp: 85.***.**3.179
  • 1