hilalimu
hilalimu (üye)
İstanbul / Meraklı

”gönlüm Bırakmaz Beni”...

Her konuda en güzel örnek oldu,Güzeller Güzeli..
Eş sevgisinde de zirveyi işaretledi.

Buyurdu ki:
"Bir eşin,eşine sevgiyle bakması, sonbaharda sararan yaprakların dallarında dökülmesi gibi, onların günahlarını döker, temizler."

Güzeller Güzeli, gönül güzelliğni esas aldı ve hep önde tuttu.Bu sebeple 25 yaşında iken kendisinden 15 yaş büyük ve dul bir hanım olan Hz.Hatice'nin evlilik teklifini kabul etmiştir.

Güzeller Güzeli Hz.Hatice'de sadece bir eş değil,bir can yoldaşı, bir sırdaş ve bütün varlığını yoluna feda edebilen bir fedakar arkadaş bulmuştu.

Hz.Hatice, zengin ve asil bir kadınken , düşman kuşatması altında yaşamaya razı olmuştu.Ekmek bile bulamayan fakir bir insan olmayı göze almış, bundan dolayı da asla şikayet etmemişti.

Yunus diliyle, "Ballar balını buldum, kovanım yağma olsun" demişti.Öyle bir sevgili bulmuştu ki,O'nun için bu dünyada ödenmeyecek bir bedel yoktu.

Efendimiz ,İlahi mesajı tebliğ için, sıksık evinden ayrılıyordu.Hz.Hatice O yokken , evinin önünde ,50-60 dereceyi bulan sıcağın altında oturuyordu.
Arkadaşları onu bu durumda görüp acıdılar.Niçin, iki adım gerideki gölgelikte oturmadığını sordular.

Hz.Haticenin cevabı bir Sevgi Destanıydı:
"-Resulullah şimdi bu güneşin altındadır.O da gelip gölgeleninceye kadar,ben de onun gibi yaşamak,hissettiklerini hissetmek isterim.Elimde değil, Gönlüm bırakmaz beni.."

Tarih: 6 Kasım 2006, 20:59 - İp: 81.***.**0.185
hdm
hdm (üye)
Yozgat / Amatör

 

Tarih: 6 Kasım 2006, 21:02 - İp: 85.***.**4.167
  • 1