flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

Fransa Meclisi Teklifi Kabul Etti..

TARİHE VE DEMOKRASİYE PRANGA

Fransa Meclisi genel kurulunda, sözde Ermeni soykırımının inkarının suç sayılmasına ilişkin yasa teklifi 19'a karşı 106 oyla kabul edildi.
Teklifin yasalaşması için, meclisin yanı sıra senatonun da onayı gerekiyor.
Yasa teklifi, sözde soykırımı inkar edenler hakkında bir yıl hapis ve 45 bin avroya kadar para cezası talep edilmesini öngörüyor.


Böyle bir kararın ardından Fransanın yaptığının yanına kar kalmaması lazım amabunu yaparken kendi ağırlığının hafifletecek komik hareketler yapmayalım.

Franszıların cezayirde yaptıklarını hiç unutmayalım ve sık sık hatırlatalım. Fransa hükümeti bizim yapacağımız boykotlara hazırlamış kendini büyük elçi böbürlene böbürlene konuşuyor.

unutmayalım vazgeçmiyelim taki fransa özürdileyip yasayı geriçekene kadar

Tarih: 12 Ekim 2006, 17:15 - İp: 81.***.**6.136
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Hükümetten bir şey beklemeyin, yapamazlar.
Ne yaparsak biz yaparız.
balık hafızalı olmayalım, fransız mallarını boykot edelim.
Boykot bir işe yaramaz lafları aciz laflar, öyle bir işe yararki. Madem hazırlarmış, eh boşa çıkmasın hazırıkları.
Fransız bireylere düşman değilim, olmamda ancak bana saygısı olmayan bir topluma saygım filanda olmaz. Bunu tarihçiler tartışsın, arşivlerimiz açalım derken böyle bir fikir yasağı koyulması bariz bir saygısızlıktır.
Bir daha bilerek fransız malı almam.

Herkes inandığı fikri savunsun, belgesini koysun. Bizi yasakçı olmakla itham edenlere bakın. Fikir yasağı koyuyorlar. Biz fikir yasaklarını teker teker kaldırırken hemde. Gerimizde kalsınlar, biz yolumuza devam edelim.
Bu düşüncede toplumlarla birliğe filan girilmez. Haydi onlara uğurlar ola.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 02:20 - İp: 85.***.**7.13
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ordumuzdan ve generallerimizden ses yok?
Her konuda fikir beyan eden ordumuz fransız ortaklarını üzmemek içinmi sesini çıkarmıyor acaba.
AXA OYAK, OYAK RENAULT ayrıldıda benim haberim mi yok acaba.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 05:41 - İp: 85.***.**8.39
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Yazar Elif Şafak, Fransız Le Monde gazetesine yazdığı makalede, Fransa Meclisi'nde bugün kabul edilen sözde Ermeni soykırımını reddetmenin suç sayılmasını öngören yasa teklifini eleştirdi.Şafak, gazetenin yarınki sayısında yayımlanacak makalede, bu yasa teklifinin Türklerle Ermeniler arasındaki ilişkilerin gelişmesine hiçbir katkıda bulunmayacağını belirtti.
Türkiye'de halen ifade özgürlüğü ve demokrasiyi savunan bir grup ile, bu grubun karşısında AB üyeliğine karşı çıkan, Türkiye'nin 'tecrit edilmiş, Batıdan kopuk bir ülke' olmasını savunan başka bir grubun olduğunu savunan Şafak, bu türden bir yasanın özellikle ikinci gruptaki insanların elini güçlendireceği görüşünü dile getirdi.
Fransa'daki yasa teklifinin tarihi sorunun çözümüne katkıda bulunmayacağını kaydeden Şafak, devletlerin tarihi konularda müdahaleciliğinin doğru olmadığını, barış ve uzlaşmanın bireylerin inisiyatiflerinden geleceğini belirtti.
Şafak, makalesinde, ''Türkler olarak Ermenilerin acısını paylaşmamız ve saygı göstermemiz gerekir. Biz Türkler olarak, kendi geçmişimizle yüzleşmeliyiz. Kendi dedelerimizin yanlışlarını konuşabiliriz'' ifadelerini kullandı.


Fransa teklifi kabul etti
Fransa Meclisi Genel Kurulu, Sosyalist Parti'nin sunduğu 'Ermeni soykırımı'nı inkarın suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etti.
Teklif, 'soykırım'ı inkar edenler hakkında 1 yıl hapis ve 45 bin euroya kadar para cezası öngörüyor.
Yasa teklifi 19'a karşı 106 oyla kabul edildi. Teklifin yasalaşması için Senato'nun da onayı gerekiyor. Yasa teklifinin Senato'ya götürülme kararı ise hükümetin elinde bulunuyor.
Genel Kurul'da, Patrik Deveciyan'ın 'Ermeni soykırımı'nı reddetmenin suç sayılmasını öngören yasa teklifine ilişkin olarak verdiği, bilim adamları ve tarihçilerin çalışmalarının yasanın yaptırımlarından muaf tutulmasına ilişkin değişiklik önergesi ise reddedildi.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 09:12 - İp: 85.***.**2.109
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Ya sevgili arkadaşlar fransız mallarını boykot edelim diyenleri inanın içim hüzünlenerek okuyorum.Evet fransız olanını almayalımda alman ,ingiliz olanını mı alalım?Daha evvelsi italyayı da protesto etmiştik elçiliğin önünde üzerine benzin döküp motorsiklet yakmıştık...Ama daha dün başbakanları başbakanımızın nikah şahitiydi Sorması ayıp ne değişti? İtalya mı bize apo yu iade etti yoksa amerikamı gidin de alın dedi? Hadi diyelim bu malları boykot ettiniz ama bu arada sabancıyı da boykot etmiş olmuyor musunuz?Pazarbey çok güzel söylemiş bizim OYAK ta fransız ortağı Oyak da mı boykot olacak reno boykotlanınca...,
Arkadaşlar eğer gittiğiniz bakkalda türk malı varsa o zaman ister fransız ister italyan farketmez siz türk olanını tercih edin...Dükkan ismi yabancı olanlardan alış veriş yapmayın...çok çalışın çok üretin bunu da fransa ermeni tasarısını kabul etti diye değil Atatürkün çağdaş medeniyetler hedefinde onurluca yer alabilmemiz için yapın...

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 12:10 - İp: 85.***.**2.206
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

sevgili burkay çok doğru bir konuya temas etmişiz yabancı yatırım yabancı yatırımdiye piyasamızın ekonomimizi direk göbeğinden bağlamışız.

"Dükkan ismi yabancı olanlardan alış veriş yapmayın...çok çalışın çok üretin bunu da fransa ermeni tasarısını kabul etti diye değil Atatürkün çağdaş medeniyetler hedefinde onurluca yer alabilmemiz için yapın..."

sözünü çerçeveleyip asmak lazım .

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 13:46 - İp: 81.***.**6.136
blackrock
blackrock (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Biraz da özeleştiri...

Bu tur boykot cagrilarini hep Avrupa (ya da diger devletler) bize yonelik bir yaptirim ya da bizi ilgilendirecek bir konuda cikarttigi yasalarda ya da kendi orf, adetlerimize ters gelecek birseyleri ortaya koydugunda yapiyoruz. Peki boykot edelim... Nereye kadar? Hangi milleti? Hepsini mi? Kim bizim uluslarasi platformda dostumuz? Komsularimiz mi? Nedir? Kimdir?

1998-1999 yillari civarinda da bir Fransiz mallarini boykot cagrisi yapilmisti, sonra Belcika, Italya, Ingiltere, Yunanistan, Danimarka vs. vs. neredeyse dunya siyasetinde soz soyleyen ya da bizim girmek istedigimiz Avrupa birligine dahil ulkelerin tamamini protesto ettik(!)

Peki biz ne yaptik? Onlarin uretebildiklerinden daha iyisini
uretebildik mi? Uretebildiysek de bu Turk mali, Avrupa olanini alalim demedik mi? Onlardan daha fazla bilimsel aktivite gosterebildik mi? Yoksa makalelerizi onlarin yayin organlarinda yayinlatabilelim diye siraya mi girdik? Siyasette gucumuzu gosterebildik mi? Ucuz kahramanliktan fazla ne yaptik? Hangisini becerebildik, ne yaptik
neredeyse 100 yila tamamlanacak bu Cumhuriyet icin!? Atamizin gosterdigi yolda mi ilerledik, "muassir medeniyet" olabildik mi? Mehmet Akif'in soyledigi gibi medeniyeti, teknigi alip, kendi ic kulturumuzde yasatabildik mi? Hangisini yaptik? Bizim batidan, medeni dedigimiz
batidan aldigimiz yegane icimize isleyen olgu, onlarin yasayisi ve kulturudur! Bizi bizden alan, bizi bizden cikartan , toplumumuzu bir bakima yokulusa iten bir gelecege adim atiyoruz, gun be gun...

Elimize bayraklarimizi alip, ABD'nin yaptigi savaslara karsi gosteriler yaptik, uzerimizde Amerikan yapimi kiyafetlerimizle; Ingiltere'ye sovduk, onlarin bize sundugu guzel(!) dille... Simdi de Fransiz mallarini protesto icin bir gecit toreni duzenleyelim; Renault'larla, Peugeot'larla olmaz mi?

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 15:43 - İp: 88.***.**7.183
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Maalesef ülkemizde herşeyi yapamıyoruz henüz. teknolojik olarak bağımlıyız yabancı ürünlere. Tito dönemi Arnavutluğu gibi dünyaya kapanıp yaşayacak değiliz.
para benim param, seçim yapma şansım var. Siz isterseniz komik bulun, devam edin fransız malı almaya. Benim onlara verecek param yok, seçimimi başka yönde kullanırım, eğer yerli malı muadilim yoksa.
Devlet şunu yapsın, bunu yapsın diyerek topu atıp birşey yapmadan laf üretmek yerine elinizden gelen bu ufak, ama etkili şeyi yapın.
Sabancı, Oyak, falan filan kusura bakmasın, ticarette rüzgar zaman zaman döner, iyi tacir gerekli düzenlemeleri yapar, ayakta kalmaya devam eder. Uzun vadeli anlaşmaları olabilir, vs. Beni ilgilendirmiyor, sadece fransız malları üzerinde yoğunlaştılarsa, en az ithalatları kadar fransaya üretim malı ihraç etsinler.
Kamuoyunu açıklama yaparak tatmin etsinler. Bunu yapamıyorlarsa kusura bakmasınlar, malları ellerinde patlasın.
Yapılan herşeyi sineye çekmeye alışmış, laf üretmekten öteye gitmeyen bir toplum olmayalım. Toplumsal tepki nasıl verilir ? bayrak yakmak gibi çirkin yollara baş vuracak değiliz, gelen ziyaretçileride rahatsız edecek değiliz. Biz düşman bayrağını bile savaşta yerden alan, kendi yiyeceğini bile esirlerle paylaşan insanların devamıyız.

Gerçekçi olalım, bu hükümet bir şey yapacak durumda değil.
Onurlu politikacıların yapacağı şey, fransaya gidip, ermeni soykırımına inanmıyorum diyerek yüzlerce dava açtırarak fransayı bunaltmak olur. Belki bunu akıl ederler.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 18:50 - İp: 88.***.**9.160
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Bir konuyu atlamayalım. Ya Fransaya yaptığımız ihracatta çalışan binlerce işçilerimiz ne olacak biz onlardan almazsak onlar bizden alırmı. Bugün araba aldım axa-oyak kasko için iyi fiyat vermişti onlara yaptırmadım iyimi yaptım hiç zannetmiyorum. üstelik orda çalışanlara bunu söyledim ve bana amca bizim ne günahımız var biz burdan ekmek yiyoruz dediler. Bir laf vardır öfke ile kalkan zararla oturur diye. Tamam Fransanın yaptığı yanına kalmasın ama nasıl isterseniz bunları konuşalım. sağduyu**

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 19:30 - İp: 85.***.**9.208
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Fransa ile ipleri geren biz değiliz, ama zararla oturan hep biziz. Biraz onlar zarar etsinler.
İthalat/ihracat rakamlarına bakın. İhracımızın 2 katından fazla ithalat var. Burada görebilirsiniz
Fransa ile iş yapanlar biraz toparlansınlar, mal mübadelesi yapsınlar. Türkiye o malları nasıl olsa alır, İlla fransa olması gerekmiyor. Bu ticaret başka yöne kayarsa bize zararı olmaz.
Buna saçmalığa diğer avrupa ülkeleri bile tepki verirken biz sessizce kabul edip sadece aramızda "kimse bizi anlamıyor" gibi konuşmalarmı yapalım. Kendi çapımızda yapabileceğimiz çok fazla şeyde yok. Paramıza yön verebiliriz.
Birkaç dostum fransız kökenli bankalardan paralarını çekmişler, umarım çığ gibi büyür.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 20:22 - İp: 88.***.**9.160
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

bu güne kadar heps agduyu yüzünde başımıza gelmedik şey kalmadı hep sindirildik onurumuz kırlıldı halsiyetimiz kırldı ölmüş eşşkk kurttan korkmaz biizm ekonominin hali malum 450 milyardolar küsür dolar borç kaybedeceğimizne

nerde bizim çılgın Türkler uyanın asıl kaybedecek onlar oyuna kural koyan olalım a yada b şeklinde bize muhtaçlar genç nufus olarak bize muhtaçlar ekomık anlamda bize muhtaçlar en rahat ticareti bizimle yapıyorlar enrahat malı bize satıyorlar enrahat kimyasal atıklarını bizim topraklarımıza gömüyorlar.enlerin sonuyok

arabayı durduramasaktekrine çomak sokup istediğimiz yoldan gitmesinide sağlıyamazmıyız.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 22:40 - İp: 81.***.**6.136