pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Fotoğraf



#pazarbey' tarafından 09.05.2016 09:43:25 tarihinde düzenlendi.


#pazarbey' tarafından 09.05.2016 09:54:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 20:19 - İp: 212.***.**0.20
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ancak her ne olursa olsun bu necib millet zor durumdaki herkese yardım elini uzatmıştır. İspanyadan kovulan Yahudilere bile.

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 00:02 - İp: 88.***.**2.176
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

O milletin adı ne pazarbey?

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 00:12 - İp: 88.***.**4.250
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

bence o düşünce bizim milletimize yakışan bir düşünce değil. merhamet etmeyenlerden farkımız yok mu?

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 00:42 - İp: 81.***.**7.8
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Poturayla pazarbeye katılasım var. Pazarbeyin dediği kıbrıstaki olayda gerçekten vuku bulmuştur. şahidi benim.

Bu araplar Türkleri sadece arkadan vurmakla kalmamış bunuda en kalleş bir biçimde yapmıştır. 1.Dünya savaşında subay olarak yer almış olan Şevket Süreyya Aydemir kitaplarında yazar; yenilen Osmanlı Ordusu geri çekilirken, yaralı Türk askerlerinin bulunduğu hastaneler araplar tarafından basılıp yaralı Türk askerleri parçalanarak öldürülmekteydi der.

Yine o dönemler için galiba yabancı bir yazar (itiraz olursa yazarın isminide bulurum tekrar) "Araplardaki Türk düşmanlığını çıkarın arap milliyetçiliği diye birşey kalmaz" der. Yani arap milliyetçiliği denen şey sadece Türk düşmanlığıdır.

Yine Osmanlı devleti kendi ordusuna aylarca yıllarca tek altın lira gönderemediği halde, Mekke Şerifine deve yüküyle altın göndermeyi sürdürmüştür. Mekke şerifi Hüseyin de hem osmanlı'dan hem gizlice ingilizlerden altın almaya devam etmiştir. Pazarbeyin bahsettiği kıbrıstaki elemanda bu şerifin oğullarından birisi olması lazım. Kaldı ki bu vilayet osmanlıdan sürekli altın almasına rağmen vergi ve asker vermezdi.

Teşkilatı Mahsusanın önde gelen isimlerinden Süleyman Askeri, emrindeki gönüllü Türklerden oluşturulmuş "osmancık" isimli fedai taburuyla Basrayı ingilizlerden geri almaya çalışırken iki bacağından yaralanmış, ancak sedye üzerinde kanlar içinde 160 km lik cephe hattını katederek birliğinin başında ön saflarda bizzat çatışmaları yönetmiştir. Kendisinden sayı ve silah bakımından kat kat üstün ingilizleri kuşatmış ancak bir tek tel makasları olmadığı için tel örgüleri aşamamışlar ve askerlerinin ingiliz ateşi altında Bercisiye bataklığında erimesini kendine yedirememiş, yenilgiden kendisini sorumlu tutarak kafasına kurşun sıkıp intihar etmiştir.

Arabistanlı Lawrence intihar olayını kitabında şöyle yazar:
" İntihar haberi bize geldiğinde Mekkede Şerif Hüseyinin sarayındaydım. Şerif Hüseyinle başlatacağımız isyanı görüşmekteydik"

Sivillerin öldürülmesi tasvip edilecek birşey değil. Ancak araplara karşı en fazla nötr kalabiliyorum. Mesele kendi meseleleri.





 

Tarih: 2 Ocak 2009, 04:34 - İp: 88.***.**5.127
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bİz böyleyiz işte. Kendisine ihanet edene dahi acıyan duygusal bir toplum.
Bizim bir imparatorluk geçmişimiz var. Hemde çok sağlam. Biz bu bölgenin lideriyiz. İslam birliği falan hikayelerine veya Türk birliği hikayalarine inanıp durmak yerine arkamıza tüm bölgeyi takıp sürüklememiz lazım.
İnanıyorum ki Türkiye İsraile "höt" dese İsrail duracaktır. En azından hiç ama hiç ummadığı bir tepki şaşkınlığı içine girecektir. Ama yapacak lider yok. Yapalım dese kime uygulatacak.
Rahmetli Özalın KErkük ve Musula girelim dediğinde zamanın genel kurmay başkanının yaptığını biliyorsunuz.
Sanırım bunun için daha epeyce zaman var.

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 16:36 - İp: 88.***.**3.32
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ayrıca İslam ülkeleri bir an önce Radikal unsurlardan kurtulmalıdır. Hiçbir halta yaramayıp sık sık insanlarının başına felaket açan bu unsarlar tamamen temizlenmelidir.

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 16:43 - İp: 88.***.**3.32
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

DUR !!!

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 19:40 - İp: 81.***.**6.113
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dün dündür bugün bugündür binaleyn..,,..

akısıranların tıkısıranların yanına fazlaca yaklaşılmaz netekim,, girip bulaşabilir netekim..
lakin berbere gidip traş olanlar vardır genelde hele kış günü, hiç yanına şapka almadan giderler, dükkanda saç itina ile kesilir yıkanır paklanır, talim terbiye gereği, koltuktan kalkılır,ilgi ikameti kain mertebeli mahâle gidilir, o gidiş sırasında şapkan yoksa kafanda, sinüzite davetiye çıkarabiliniyor binaleyn..,,..kışın..



 

Tarih: 15 Ocak 2011, 03:35 - İp: 94.***.**6.65
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

İnanıyorum ki Türkiye İsraile "höt" dese İsrail duracaktır. En azından hiç ama hiç ummadığı bir tepki şaşkınlığı içine girecektir.

 

Tarih: 15 Ocak 2011, 21:21 - İp: 88.***.**2.190
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

biz islamdan önce büyük milettik.mete han dan bu yana türklüğümüzden bişey kaybetmedik türkiyenin sınırı adriyatik kıyılarından çin denizine kadardır.

fakat şunu hiçbirzaman unutmayalımki osmanlıda kurulmuş en büyük türk devletidir.devletin bütün anlaşmaları türkçe yapılmıştır.mehter marşı ceddin deden ceddin baban der.bugün biz ordumuza türk marşlarmı dinletiyoruz.mehter marşının yerini gerçekten tutuyormu.yoksa batılılaşacağız diye türklükten uzaklaşıyormuyuz.evet demokrasiyi alalım.teknolojiyi alalım.ama onların kültürünüde alarısak türklük diye bir şey kalmaz.

atamız büyük adamdı .fransızlar hatay,ı terkedecekleri zaman atatürk başbakan ismet inönüye haber yolladı.dehal hatay,a girin diye.ismet inönü birleşmiş milletler ne de,sorun çıkar ben içki masasında karar alan bir cumhurbaşbakanın emrini yerine getiremem ayılsın konuşuruz dedi.ismet inönü yatağına yattığında haberi olmadan görevden alındı.yerine celal bayar getirildi.ertesi gün bakın gaetelerde ismet inönü kaza geçirdi öldü haberleri çıktı.

ismet inönü fazla temkinli birazda korkak birydi.mesela şükrü saraçoğlu anılarında anlatır.eskiden yunan adaları diye bir adalar yoktu.oralar osmanlı tarafından italyanlara bırakıldı.almanlar işgal ettikleri italyan adalarından çekilirken haber yolladılar.bunu saraçoğlu eski başbakan ve fb kulübü başkanı anlatıyor.ismet inönü o kadar korkaktıki girmeye cesaret edemedi bunu saraçoğlu anlatıyor.sonunda bu adalar yunanlılara kaldı.12 mil bugün halen başımızı ağrıtır.100 metre türk karasularının ilersinde yunan adaları var.


atatürk büyük adamdı.kurtulıuş savaşı bittiğinde askere dediki asker siyasete girmeyecek siyasetle uğraşmayacak uğraşacak olan asker kıyfetini çıkarsın mebusluğa aday olsun.çünkü bende balkan kökenliyim atalarımdan biliyorum.450 sene kaldığı balkanlardan osmanlı 153 günde çıktı.hemde muharabe yapmadan çete savaşlarına yenik düştüğü için nedeni ise askerin siyasetle uğraşığ asli vazivesini ihmal ettiği için. oyüzden atatürk siyaset yapacaklar üniformalarını çıkarsın dedi.


türk milletinin kimseden emir alacak hali yoktur.menfaatimiz neyi gerektirirse onu yaparız.millet işi kin gütmeyle olmaz atatürk arapları türkiyeye davet etmiştir.büyükelçi yollamıştır.venizelosla ve avrupa ülkeleri ile ilişkiler kurmuştur.türk milletini kimse içine kapanık yapamaz.

dünya arenasında aleyhimizde olan çalışmaları lehimize dödürmek hükümet yetkililerinin işidir.

 

Tarih: 15 Ocak 2011, 23:36 - İp: 88.***.**2.121