okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Elif Şafak Olayı

Dünün ve bugünün konusu Elif Şafak. Dün duruşmasını izlemiştim, bizzat gördüklerimle tv den gazeteden bize aktarılanlar çok farklı. Basın resmen bu olayda taraf gibi davranmakta, duruşma öncesi ve sonrasında olanları çok farklı şekilde aktarmaktadır.

Ortada hiçbirşey yokken müşteki avukatlar duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken kendilerine “ kes sesini ulan faşist köpek” diye bağırılmış ve akabinde fiziki saldırıda bulunulmuştur. Arbede diye izletilen görüntüler bu görüntülerdi. Avukatlar kendilerine saldıran ve sözlü taciz ve hakarette bulunan kişilerin gözaltına alınmasını istedikleri ve onlar gözaltına alınmadan gitmeyeceklerini söylemeleri üzerine polisle de gerginlik yaşadılar. Ancak bu olaylar esnasında müşteki avukatları destekleyen gruplar adliye dışında başka bir yerde polis çemberinde bekletilmekteydi. Adliye bahçesine ve duruşma binasına alınanlar sadece Elif Şafak ve AB yandaşlarıydı. Nitekim avukatlara saldırıyı yapanlar da bunlardı. Ancak basın yine de olayı müşteki avukatlara ve onları destekleyen şehit ailelerine yıkmayı başardı. Bravo sana çiftetelli medyası.

Dava konusu olan ve gündemi işgal eden Elif Şafak’ın kitabını okumayan arkadaşlar olmuştur. Genel olarak dava açılmasına neden olan ifadeleri aşağıda belirtmeye çalıştım, merak edenler olabilir diye.


“…Sen kalk gel Orta Asya’dan, dal dosdoğru Anadolu’nun bağrına, sonra bir bakmışsın her yerdeler! Orada yerleşik olan milyonlarca Ermeni’ye ne oldu peki? Asimile edildiler! Eridiler! Katledildiler! Yetim bırakıldılar! Sürüldüler! Mal mülklerinden oldular! Sonra da unutuldular!..” (Baba ve Piç, Sy. 65)

“…’Sizi ( Ermenileri ) katliamdan geçirip sürdüğümüz sonra da bütün bunları inkâr ettiğimiz için özür dileriz’ mi diyecekler sanıyorsun?..” (Baba ve Piç, Sy. 130)

“…Seçtikleri temalar çeşitlilik gösterse de ortak tarihleri ve kültürleri üzerinde durmaya meyilliydiler-“ortak” da çoğunlukla “ortak düşman” anlamına geliyordu: yani Türkler. Hiçbir şey insanları ortak bir düşman kadar hızla ve kuvvetle birbirine yakınlaştırmaz.” (Baba ve Piç, Sy. 125)

“Sonra yavaş yavaş anladı ki bir özür bekliyordu; o da olmadı suçun kabul edilmesini. Türklerdi 1915’te bunları Ermenilere yapanlar.”

Belki de kendi köklerinden nefret etmek Türklerin sık sık yaşadığı bir derttir, sonucuna vardı.” (Baba ve Piç, Sy. 184)

“Ne demek mi istiyorum? Sultan Hamit’in Pantürkçü, Panislamcı boyunduruğundan bahsediyorum. 1909 Adana katliamlarından ya da 1915 tehcirinden… Bunlar sana bir şeyler hatırlattı mı? Ermeni soykırımı diye bir şey duymadın mı hiç?” “(Baba ve Piç, Sy. 185-186)

“Türklerle arkadaş olmanın tek bir yolu var; onlar kadar bilgisiz ve unutkan olmak.”

“…”Türklerin değiştiğine hiç inanmıyorum. Değişseler, bir arpa boyu yol gitseler, hâlâ ısrarla soykırımı inkâr ediyor olmazlardı.”” (Baba ve Piç, Sy. 267)

Baba ve Piç, ekranlarda kendisini bir ara sıkça, kahramanı ‘piç’ Asya’yı romanın bir yerinde anlattığı gibi, ‘bir sürü takısı - cam boncuktan kolyeler, bilezikler, neredeyse her parmağında gümüş yüzükler’le gördüğümüz Elif Şafak’ın edebi değeri kendinden menkul, buram buram haksız, kışkırtıcı Ermeni propagandası kokan, ABD imalatı olduğu kuşkusu uyandıran bir romandır.

“Şafak, ilk defa 2002 yazında, Five Colleges Women’s Studies Research Center tarafından dünyanın farklı bölgelerinden seçilmiş edebiyat akademisi üyelerinden biri olarak Amerika'ya geldi.”
‘seçilmiş’ sözcüğünün altını ben çizdim.
Evet, hep birlikte şu soruya bir yanıt arayalım:
“Elif Şafak’ı kim, niçin seçmiştir?”

Son iki paragraf, kitabı detaylı bir şekilde analiz etmiş bir edebiyat eleştirmeninin yazısından alıntıdır.

Türk Ceza Kanunu Madde 30

Tarih: 22 Eylül 2006, 11:46 - İp: 88.***.**3.96
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

antika "Peki siz gunumuzde yasayan ekli bir dil biliyor musunuz ? " demiş

Evet, hafızam ve bilglerim beni yanıltmıyorsa
Türkçe sondan eklemeli bir dildir.
Sümercede de yaklaşık 160 tane Türkçe sözcük olduğu yazılmakta

Bir ek yapmak isterim: Ermeniler soykırım suçlaması yaparken Türkler kadar Kürtler'i de suçlarlar. Ancak Kürt ve Kürkler arasına nifak sokmak için bu konuyu şimdilik pek ortaya koymazlar.

Saygılar...

 

Tarih: 22 Eylül 2006, 23:09 - İp: 85.***.**5.24
mht2000
mht2000 (üye)
Bursa / Amatör

yahu arkadaşlar, sahi şimdi bende bir roman yazsam.ama vallahi sırf size terbiyesizlik yapmaktan korkuyorum.hani zamanın birinde hafif meşrep(en terbiyelisi bu geldi aklıma) bir kadın varmış,aslını inkar edip, diye başlayan.

#mht2000' tarafyndan 23.09.2006 01:15:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 01:09 - İp: 88.***.**8.31
mht2000
mht2000 (üye)
Bursa / Amatör

sn.okyanus sayfa başındaki yazını başka bir sitede izinsiz olarak aynen yayınladım.(böylesine güzel bir yazıdan başkalarıda faydalansın istedim)umarım kızmazsın saygılarımla.

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 01:35 - İp: 88.***.**8.31
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

sehhay1981,

Senin bu cicek-bocek-demokrasi-baris felsefeni benimsemis olsaydik bugun ABD'nin Irak'i demokrasi ve baris goturmek icin isgal ettigine inaniyor olurduk. Hatta "Ah ne iyi, keske bizi de isgal etsede bize de baris demokrasi getirse" falan derdik. Yetmez, Konstantiniye de Rumlara ait, geldik haksizca ellerinden aldik, geri verelim comertligini de gosterirdik.

Dikkatini cekerim, malum kisinin yargilanmasini savunan kimse yok burada, hatta bazilari "torba kanun" dedi TCK 301 icin. Bizim esas irkilten, yurdumuz insaninin tepkisizligi, aymazligi, bilgisizligi, boylelerini adam saymasidir. Hepimize iftira atiliyor (iftira cunku soykirim olmamistir), suclaniyoruz, sirf ABli olmak ugruna, aymaz bir kafa karisikligi icinde "modern" "medeni" gorus cercevesinde saf saf kabulleniyoruz bu iftirayi.

Arkadaslar Stalin techir islerinin 10 degil 100 katini yapti, buyrun kinayin Rusya'yi, hem nasil olsa eski gucunde degil. Ingilizlerin Hindistanda yaptiklari zulmun haddi hesabi yok, buyrun kinayin. Ya ABDnin Irakta yaptiklari, buyrun kinayin. Bu dunyada insanlarin uzerine nukleer atma curumunu isleyen tek devlet var, buyrun kinayin onu. Ornekler uzatilir.

Unutmayin, biz hala, bugun, 2006 yilinda tarihin icinde yasiyoruz. Ve tarih bize birsey ogrettiyse bu cicek-bocek-demokrasi-baris-saflik-saftiriklik degil. Tarihin bize ogrettigi herkesin guc pesinde kostugu, guclu olanin hakli oldugu.

Benim ulkemin halkini sen Kurtsun, sen Cerkessin diye kiskirtip bolmeye calisan, beni gucsuz dusurmek istiyordur, O benim dusmanimdir.

Benim vatanimi, yok burasi Ermeninindi sen surdun, yok burasi Yunanindi sen geldin isgal ettin diye bolmeye calisan da benim dusmanimdir.

Ve herseyden daha elim ve daha vahim olmak uzere aramizdan bazilari buyuk bir gaflet delalet ve hiyanet icinde dusmanlarima canak tutuyorsa, Onlar da benim dusmanimdir.

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 01:46 - İp: 88.***.**6.218
mht2000
mht2000 (üye)
Bursa / Amatör

peki seyyah sen olduğunu nerden biliyorsun.oradamıydın.amacının ne olduğunu biz anladık merak etme.Böyle hoşgörülü bir toplum içinde yaşadığın içinde şükret.



#mht2000' tarafyndan 23.09.2006 02:07:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 01:53 - İp: 88.***.**8.31
mht2000
mht2000 (üye)
Bursa / Amatör

seyyah1981, şu ana kadar yazılanlarda kimseyi asalım, keselim denmedi ama sen üslubunla astın kestin.eğer seni mutlu edecekse astık-kestik diyelim.Barış çağrında çok yerinde olmuş.sen onu ermenilerle,elif şafak'a söyle 100 sene öncesinin olaylarını getiren onlar.bizim atalarımız yunanlılarla uğraşırken arkadan vurmaya çalışan da onlardı.

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 02:00 - İp: 88.***.**8.31
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

1) «bağımsız mahkemelere de mi güvenmiyor musunuz.. mahkemenin kararı ortada»

Mahkeme, soykırım iddiasının doğru olduğuna karar vermedi. Yazarın cezalandırılmasına "hayır" dedi. Ki biz de zaten, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı (doğru veya yanlış) cezalandırılmasını savunmuyoruz. Mahkemenin kararı seni değil, asıl bizi sevindirdi; çünkü karalamaya çalışılan milletin, hiç de anti-demokratik yapıda olmadığını göstermiş oldu. Tabii görmek isteyene...


2) «neyi tartışıyorsunuz hala.. asalım keselim.. Herkes kuyu murat... »

Gösterir misin, kimin satırlarında var, bu iddia ettiğin sözler. Dikkat et; eğer gösteremezsen, yalancı olacaksın ve soykırım hakkında söylediklerinin de yalan olduğu ortaya çıkacak. Hadi, göster!

3) «Ermeni soy kırımı vardır.. yoktur diyen insan ne ye dayanarak yoktur diyor anlamıyorum.. »

"Vardır" demene sözüm yok, kendi düşüncen. Ama, yoktur diyen neye dayanarak diyor, anlamıyorum" sözüne gelince, "iyice saçmaladın" derim. Çünkü, sen rahatça "vardır" derken, DAYANAK gerekmiyor, zaten biz de sana dayanak sormadan, kişisel düşüncene saygı gösteriyoruz. Ama "yoktur" diyenlerin, sana gelip hesap vermesi gerekiyor, dayanaklarını sana açıklaması gerekiyor. Yoksa sen bunu "anlamıyorsun". Sevsinler...

4) «Evet ermeniler katledildi.. kadınları kızları ellerinden alındı..»

Anlaşılan senin kendi vicdanında "dayanak" saydığın, sadece senin "tahmininden" ibaret; tahminlerinin de bir dayanağı olmadığına göre, "sana öyle malûm oluyor" desek olur mu?
İyi be! Bu da çok güzel!..


5) « bu gün dahi dedelerinin toprağını görmeye gelen, dedelerinin diktiği ağacın altında dinlenmeye gelen ermeni vatandaşlar var...»

Eeee??? Ben de dedemin diktiği ağacın altında dinleniyorum... Bu sence ne anlama geliyor? Ya da neyin kanıtı oluyor?

6) Aslında sen bir türlü söyleyememişsin ama, hadi ben sana yardımcı olayım: Sen, bu katliamın olduğunu, dedelerinden duyduğunu söylemek istiyorsun aslında, ama heyecandan atlamışsın.

Hatta belki, bunu düşüncelerine "dayanak" olarak kabul ediyorsun??? Başkaca bir dayanağın olmadığına göre???
Hadi bunu da anlayışla karşılayalım...

Peki sen, gerçek katliamı yaşayan, katil olmakla suçladığın, "karşı tarafın dedelerinin" neler anlattığını biliyor musun? Hiç duydun mu? ? ? ? ? ...

Sanmıyorum. Duysaydın, insanlığından utanırdın, bu konuda söz etmeye bile kalkışmazdın ! ! !

Seni uatandırmamak için, burada anlatmayacağım, ama az-çok tahmin edebilirsin ...

7) « Ermeni kelimesinden neden korkuyoruz bu kadar.. tecir yasasını ilk okul 7.sınıf kitaplarında dahi yazıyor.. neyin tartışmasını yapıyorsunuz.. »

Tecir Yasası mı? Ne ilgisi var? Tecir Yasası'nın var olması, soykırım iddialarınızın gerçekliğini mi kanıtlıyor yoksa? Nasıl oluyor bu, çok merak ettim.

Evet, düşmanla savaş halinde olan bir devlet; rahat durmayıp, kendisini içerden hançerlemeye çalışan "yaramazları", «şşiitt, yapmayın bakimm» diyerek, eliyle şöyle bir hareket yaparak, yanından uzaklaştırmışsa, Allah aşkına söyleyin, HAKSIZ MI?

Tecir Yasası'nı bilip de, gerekçesini sözde "bilmemek", alçakça bir yalancılıktır. Siz böyle olmamalısınız; olmadığınıza inanmak istiyorum. Tecir Yasası'nı biliyorsan; atalarından utanacaksın, "demek ki benim atalarım, devlet dış düşmanla uğraşırken, içeride hainlikler yapmış.." deyip, susacaksın ki, hiç kimse atalarının suçundan seni de sorumlu tutmasın.

Haaa, şu "korkmak" kelimesine gelince... Bu konuda hiç birşey söylemek istemiyorum: Kimseyi "korkutmamak" için!

8) «BU ÜLKE ENÇOK SAHTE ve UCUZ KAHRAMANLARDAN ÇEKTİ.. »

Heyyt be! bu lafı söyleyen kahramana bakın. Hiç bir bilimsel dayanağı olmadan, "aklına öyle esti diye" ortaya çıkıp, "ermeniler katledildi" diye ahkâm kesiyor. Hadi bu yaptığına "Sahte" kahramanlık demeyelim. Ama, böyle bir iddiayla ortaya çıkarken; kendine mi, yoksa bu toplumun hoşgörüsüne mi güveniyorsun? Elini vicdanına koyarak söyle. Eğer ikincisi ise, ortada bir "Ucuz" kahramanlık kokusu var mı, sence de?

9) «asalım kes

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 03:48 - İp: 85.***.**3.99
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili lacimert sizi canı yürekten tebrik ediyorum ve sözlerinize virgülü virgülüne katılıyorum.Şu teknolojinin zaralarından biri de bir yalanın yanlışın dönüp dönüştürülüp gerçekmiş gibi bir hale getirilmesine sebep olması..

sevgili seyyeh1981 ermeni soykırımını yaptığımıza dair elinde ne kadar belge varsa koy şu masaya ve öyle konuşalım..Gerisi angarya..Ve Türk millewti olarak tarihimizin hiç bir evresinde böyle bir lanetlik suç fiilimiz olmamıştır emin ol..

Bazen durup elinmden bir şey geşlmeyince içimi yatıştırmak için küfür edesim geliyor..Toplu mezarlardan çıkan atalarımıza yaptığınız işkenceleri görüp kahroluyorum..Ama beni sizin bu iftiralarınız ise küfüre zorluyor..Ve sadece LANET OLSUN diyorum..Umarım barış marış çicek miçek sözlerinizle bizleri kandırabilirsiniz(!)..Yoksa asıl katliamı siz kendi kendinize reva göreceksiniz..Atalarımızın sabrını ne yazık ben üzerimde taşıyamıyorum..

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 08:39 - İp: 212.***.**2.130
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Mht 2000 tabiki kızmadım, ancak hangi sitede yayınladın linkini verirsen sevinirim, ordaki yorumları da görmek isterim.

Lacimert son yazdıklarının tamamına aynen imzamı atarım. Eline sağlık.

Ermeni soykırımı diye birşey yoktur ve olmamıştır. Tehcir başka şeydir, tehcir savaş esnasında içimizdeki düşman unsurların tehlike yaratamayacakları bölgelere nakledilmesidir.

Ermeni soykırımı oldu diyen yalancılar, balkanlarda öldürülen ve sürülen milyonlarca Türk ve müslümanın dramından hiç bahsettimi, kafkasyada yerinden yurdundan edilip sürülenlerin acılarını bir kez dile getirdimi.

Görüyorsunuz TÜrkiye ne kadar demokrat bir ülke ( bence bunun adı demokrasi değil ama ), ermeni soykırımı denen haçlı yalanını bizim içimizden çıkmış hainler ne güzel savunuyor ardında da bir "sürü" destekçi bulabiliyor.

Oysa bizim devletimizin Türk Tarih Kurumu başkanı hakkında, ermeni soykırımı olmamıştır dediği için avrupa ülkelerinde tutuklama kararı çıkartılıyor, bu özgürlükçü sahtekarların hiç sesini duyamıyoruz, nerde peki bu sahtekar batının özgürlük savunucuları, nerde başbakanımız.

Osmanlı nın son dönemleri dışında Türk'ün ve Türkiye nin bu kadar aşağılandığı bir dönem daha olmamıştır herhalde.

Türkiye bu kafayla ve kendine güvensizlikle, bu teslim olmuşlukla ve acizlikle devam ederse emin olun 15 sene sonra ermeni soykırımını çoktan kabul etmiş ve rum soykırımı, süryani soykırımı ve o güne kadar icatedilecek yeni soykırım palavralarıyla uğraşıyor olacaktır.

1.Dünya Savaşı sırasında Ermeniler, bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşadığı Türkler le arasındaki kutsal barışı bozmuş ve Türkleri arkadan hançerlemiştir. Kiliseleri silah deposu haline getirmiş, köylerde acımasızca kitle katliamları yapmıştır, öyle böyle bir vahşet değil, İngiliz ve Fransız yetkililerin ülkelerine bildirdikleri rapordaki ifadesiyle tarifi imkansız bir vahşetle. İngiliz ve Fransız belgelerinde dahi bunlar yazılmıştır. Daha düne kadar diplomatlarımız aileleriyle birlikte ermeniler tarafından öldürülmekteydi. İtiraz eden olursa kaynakları belirteceğim. Bu millet halen düşman deyince yunan ve ermeniyi hatırlar, bu da boşuna değildir. Tamam, bir savaş yaşanmış ve bitmiştir, kimse bu düşmanlığın bugün de devam ettirilmesi taraftarı değildir, ancak karşımıza böyle palavralar çıkartıldığı zaman bu gerçekleri de bilmek zorundayız.

Ayrıca 19 ve 20. yüzyılda BAlkanlarda ve Kafkaslar da öldürülen Türklerin ve müslümanların sayısı yaklaşık 5 milyondur. Yine yaklaşık 5 milyonluk bir nüfus ta sürgün edilmiştir. Bunlardan hiç bahseden yok, bırakın bahsetmeyi bu tarihsel gerçekler Türk olanlara dahi unutturulmuştur. Bunlar soykırım değilse, soykırım nedir o zaman.

#okyanus' tarafyndan 23.09.2006 15:57:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 13:26 - İp: 88.***.**0.151
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

okyanus, lacimert ve diğer deyerli genç arkadaşlar sizler oldukça gelecten bir endişem kalmadı. Bazen gerçekten endişe ediyor ve üzülüyordum.Başka Türkiye yok.Hainler hep olmuştur ve olacaktır.Osmanlı devleti 1000 sene yaşadı Türkiye Cumhuriyeti ebedi yaşayacaktır.

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 20:37 - İp: 88.***.**3.26