av
av (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Dünya’ya Kaza İle Gelmek

Bu yazıyı okuyacak kişiye soruyorum dünyada olmaktan mutlumusun?günün birinde adı murat olan arkadaşım bana ilginç bir hikayesini anlattı..bir gün babasına sorumuş beni istediğiniz zaman nasıl karar verdiniz?
bu soru karşısında baba neye uğradığını şaşırmış...ama aldığı cevap sonunda şaşıran bizim marat olmuş babanın cevabı:BİR KAZA SONUCU DÜNYA'YA GELDİN acaba kaçımız bir kaza sonucu dünyada var olmaktayız.

Tarih: 6 Aralık 2006, 00:13 - İp: 88.***.**6.7
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

alakasız olabilir ama Iron Maiden'ın efsanevi vokalisti Bruce Dickenson da bir kaza kurşunudur. bunu yeni bir albüm çıkarma arefesinde öğrenir ve albümünün adını "accident of birth" koyar.

 

Tarih: 6 Aralık 2006, 04:24 - İp: 84.***.**5.174
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

şimdi bu sohbette inanç meselesini açalım mı..
Ben İslam'ı biliyorum ona göre söyleyim; Dünyada hiç birşey rastlantı değildir.. Bu meseledeki "kaza" kavramıda buna yakın bir görüş..
Belki şu açıdan bakılabilir; anne ve baba hiç düşünmediği ve planlamadığı halde dünyaya gelme olayı..
Burada da şöyle bir çelişki çıkıyor; madem planlamıyorlar ve istemiyorlar o zaman tohumun atıldığı gün yaptıklarını nasıl açıklarlar ??
Eğer arabanız varsa ve trafiğe çıkıyorsanız şunu bilirsiniz..Allah korusun bir trafik kazası vukuu bulduğunda kaza raporunda tamamen suçsuz olsanız bile bir miktar ceza makbuzu kesilir ve raporda tali kusurlu gösterilirsiniz.. suçlu olan taraf kırmızı ışıkta geçmiş olsa bile siz trafiğe çıkmakla potansiyel bir kaza yapan taraf olduğunuz için.. Trafiğe çıkmayan evinde oturan kaza yapmaz.. yada şöyle çevireyim.. Trafiğe çıkan şöför ve aracın kaza yapma ihtimali vardır... Trafiğe çıkmayı ve kazayı diğer anlamda düşünün.. çok fazla trafik ve kaza yazdım dilim takıldı..

 

Tarih: 7 Aralık 2006, 13:17 - İp: 85.***.**9.246
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

valla bizimkiler hep kız istemişler ama ilk ben dünyaya gelmişimm!!!! tabi hevesleri kursaklarında kalmışş..
eee tabi atamayacaklarına göree yetiştirmişler işte bu vakte kadar.. hala daha okutuyolar.. bitirsede okulu kurtulsak artık diye dua etmeye başladılar...

yalnız vaz geçmemişler ve şu anda canım kadar sevdiğim bir kız kardeşim var!!!

yanlış oldu canımdan çok olacaktı

#nedimy' tarafından 07.12.2006 19:14:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Aralık 2006, 19:13 - İp: 85.***.**7.114
ayvil
ayvil (üye)
Bursa / Meraklı

Bu yazıyı okuyan kişi olarak cevaplıyorum; dünyada olmaktan mutlu muyummm nayır değilimmm en azından doğduğuma pişman olduğum zamanlardan birindeyim diyeyim...

 

Tarih: 7 Aralık 2006, 21:39 - İp: 85.***.**9.122
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

dünyaya gelmek sizin tercihiniz değil.. nasıl bir sosyal-kültürel yapıda hayata başlayacağınızda sizin tercihiniz değil.. ama akıl denen müthiş bir mucize verilmiş sizlere..

hayatı nasıl yaşayacağınız belli bir noktadan sonra sizin tercihiniz.. o belli nokta "akıl bali" olmakla alakalı..
sakın aksini savunmayın.. yada sakın nasıl yaşayacağınızın sezin tercihiniz olamadığının bahanelerini bulmaya kalkmayın.. hayatı nasıl yaşayacağınız tamamen sizin tercihiniz...

 

Tarih: 9 Aralık 2006, 16:09 - İp: 85.***.**9.246
grotesk
grotesk (üye)
İstanbul / Amatör

Kaza kurşunlarının isabet etme oranı daha yüksektir....İsabetli ve anlamlı hayatlar dileğiyle

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 11:35 - İp: 193.***.**0.37
  • 1