gurcan35
gurcan35 (üye)
İzmir / Özel Gün Fotoğrafçısı

Dolandırıcı Siteler Hakkında

www.321 indir.com isimli böyle bir siteye üye olduğumu hatırlamıyorum.ve herhangi bir dosya indirmedim. bir yıl sonra bir mail geldi yapılan araştırmada ödeme yapmadığım ödeme yapmazsam kanuni yollardan tahsil edilecektir denildi itiraz için mail attığımda siteye geri dönüş yok.üyelik paraylaymış. bir yıl sonra ücret ödemediğimden bahsedilip bu seferlik icra işlemi yapmıyoruz bu parayı ödeyin diyorlar eğer böyle bir durum varsa benden bir yıldır beklediler de neden şimdi çıkıp para istiyorlar. firmadan bir yıl sonra gelen mailde aylık 99 tl ödeyeceksiniz diye. sonra parayı ödemedim.çünkü böyle bir anlaşma yok ve benim bir bilgim yok paralı bir siteyle anlaştım diye böyle bir durum başına gelen varsa ne yapabiliriz burada büyük bir dolandırıcılık var tabi bu olayı tüketici hakem heyetine gittiğim gibi savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım.insanları uyarırsanız böyle tuzaklara düşmesinler.Dolandırıcılığa çıkmış bu tip kişilere itibar edip bu sitelere üye olunmaması ve tuzağa düşülmemesi gerekiyor

Tarih: 6 Eylül 2011, 21:46 - İp: 85.***.**9.38
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

vay üçkaatçılar. banada mesaj gelipduru fotomakinası gazandınız diye.

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 22:27 - İp: 85.***.**2.66
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sakın kanmayın bunlar %100 dolandırıcı

siteyi googleye ve bilişim suçları ve sistemleri şube müdürlüğüne şikayet edin. derdinizi tam anlaşılır biçimde yazın onlar gerisiyle ilgilenirler.

http://bilisimsuclari.iem.gov.tr/

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=tr&answer=93713

ayrıca bulunduğunuz bölgedeki tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz 8zaten gitmişsiniz)

ayrıca adaletteki bir açığı kullanan bazı uyanıklar da var. tıpkı bunlar gibi.
buyrun okuyun

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'icra takibi'


http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1176577&title=dolandiricilarin-yeni-yontemi-icra-takibi#.TmSm5ryI5io.twitter

Vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, akla gelmeyecek yöntemlerle masum insanlara zarar veriyor.

Ellerindeki bilgilerle icra dairesine giderek, 20 lira masrafla kurbanları hakkında icra takibi başlatıp binlerce liralık vurgun yapıyorlar. Tanımadığı kişiden gelen icra takibinde yanlışlık olduğunu düşünerek umursamayan kurban ise yedi günde itiraz etmediği için borcu kabul etmiş sayılıyor. Vatandaşları bu tür dolandırıcılığa karşı uyaran emniyet yetkilileri, kimlik bilgilerinin zorunlu kalınmadıkça internette verilmemesi gerektiğini hatırlatıyor.

Vatandaşları dolandırmak için akıl almaz yollar deneyen art niyetli kişilerin son yöntemi icra takibi. Dolandırıcı, kanunsuz yöntemlerle eline geçirdiği başkasına ait kimlik bilgileriyle icra dairesine giderek, 20 lira başvuru harcı yatırıyor. Borç hanesine yüksek meblağlar yazan dolandırıcı, 'ilamsız' icra takibi başlatıyor. Bir süre sonra postacı, icra takibi başlatılan kurbanın kapısına giderek ödeme tebligatını veriyor. Vatandaş, gönderen kişiyi tanımadığı ve yanlışlık olabileceği düşüncesiyle itiraz etmeyip tebligatı yırtıyor. Yedi gün geçince de borcu kabul etmiş sayılıyor ve icra memurları kapısına dayanıyor. Tebligatı alır almaz itiraz edenlerse bundan kurtuluyor. Dolandırıcılar, karşı itiraz davası açmıyor, çünkü foyalarının meydana çıkmasını ve tanınmayı istemiyorlar.

Emniyet yetkilileri, özellikle son bir yılda büyük şehirlerde bu yolla dolandırıcılık yapan çok sayıda kişi ortaya çıktığını belirterek, vatandaşları kimlik bilgilerini zorunlu kalmadıkça kimseye vermemesi konusunda uyarıyor. Yetkililer, dolandırıcıların son dönemlerde vatandaşların kimlik bilgilerine, internetteki sosyal paylaşım sitelerinden ulaştığını vurgulayarak, "Facebook'a üye olan kişiler doğum yeri, doğum tarihi, anne ve baba adının yanı sıra birçok kişisel bilgisini deşifre ediyor. Dolandırıcı, kurbanın anne kızlık soyadına, dayısının Facebook profilinden ulaşabiliyor. Bu yöntemler göz önünde bulundurularak, kimlik bilgileri resmî olmayan yerlerde kesinlikle kullanılmamalı." tavsiyesinde bulunuyor.

Vatandaşların, kimliklerini kaybetmesi durumunda ilgili birimlere başvurması gerektiğine de dikkat çeken yetkililer, "Özellikle kredi kartıyla yapılan alışverişlerde nüfus cüzdanı başkasına verilmemeli. Kimlik fotokopileri, yırtılmadan çöpe atılamamalı." şeklinde konuşuyor.

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 23:13 - İp: 78.***.**3.158
  • 1