sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

Digital’in Getirdiği Sorunlar?

digital'in getirdiği sorunlar ve kolaylıklar nelerdir?

netfotto'nun 2. sayısı için kullanacağım... teşekkürler...

Tarih: 12 Aralık 2006, 16:09 - İp: 85.***.**0.127
sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

ha bu arada lütfen bakıp es geçmeyin bizim görüntülenmeye değil... fikirlere ve yorumlara ihtiyacımız var....

 

Tarih: 12 Aralık 2006, 16:13 - İp: 85.***.**0.127
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dijitalin getirdigi en buyuk kolaylık ve yarar benım için maliyetlerden kurtarması..haftada iki makara film bitren bır fotograf meraklısı olarak para yetiştirmekte zorlanıyordum..bazılarının sıgarası benımde fotograf masrafım
bu işi daha profesyonel anlamda yapanlar için yararı buyuk ihtimalle maliyetten cok zamandır..sonucu anında gorebılme ozellikle moda ve medyada zamanın cok daha verimli kullanılabılmesini saglar diye dusunuyorum..
ayrıca fotografa merak salan kişilerin dijitalle daha cabuk ogrenmesi mumkun olacaktır..cunku analogda kareyi hangi ayarlarla cektigini hatırlamak ve hatta not almak sonra baskıyı alınca bu sartlarda nasıl bır sonuc cıktıgını gormek,istedigin sonucu alana kadar farklı makaralarla farklı ısık ve kosullarla tekrar tekrar denemek,ve ogrenme surecini bu sekilde uzatmak olasıyken,dijitalde anında neyın ne sonuc verdigini gorebılıyorsunuz..hatta ayarları lcd uzerınden yapıp sadece deklansore basarak fotogra cekebiliyorsunuz..mesela amator kullanıcılar için fotografın yanması,o anın bır daha yasanamayacak oldugu durumlarda (dugun dernek toplantı vs..) kişiye duygusal olarakta zarar veriyordu..dijital kolaylıklar dunyasına gırıs kapısı gibi birsey oldu bızler için..ancak analog makinelerdeki perde düşüş sesini,deklanşörün anlık boslugunu,ne cıkacak dıye beklemenın ınanılmaz heyecanını,hatta kullanıyorsan karanlık odanın havasını solumayı,kısacası analogda calısmanın tadını dıjıtalde tatmak pek mumkun olmuyor..hani deriz ya tuketim toplumu lduk diye..işte dijital bunun en basıt,en bizim gozumuz onunde gerceklesen yansıması..basıyorsun,cektigine bakıp begenmedigini siliyorsun..ben filmle cektıgım fotografların elemesindede acımasızdım ancak cogu tanıdıgım onları bır hatıra olarak gorup saklar.ben mesela negatiflerimi hiçbirzaman atmam,nıyetimde yok..onları havaya kaldırıp ısıga tutarak izlemek bile apayrı bir keyif benim için..işte insanlar tuketmeye alıştıkca, daha fazla tuketmeye basladıkca, hersey biraz daha absıtleşiyor nedense..eski zevkler kalmıyor..surası tartısılmaz bir gercekki teknolojı ınanılmaz bır hızla ılerlıyor..teknolojıyle hersey dahada kolaylasıyor..insanlar istediklerine daha kolay ulasıyor,herseyı daha kolay yapıyor..ve malesef herseyden daha cabuk bıkıyor,atıyor vazgeciyor..

ayrıca soyle birşey daha varkı dıjıtalin film kalitesine ulasması için daha bıraz daha zaman gecmesi gerekiyor..olmayacak birşey degil tabıkı,ancak profesyonel anlamda bakanlar için sorun olabilir bilemiyorum..

benım için dijital kolaylık demek,analog zevk demek..

 

Tarih: 12 Aralık 2006, 16:44 - İp: 88.***.**0.127
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

SORUNLAR:
- Enerji (pil, batarya, adaptör, şarj aleti)
- Bilgi işleme (programlar pahalı, öğrenme ve uygulama zorlukları)
- Bilgi depolama saklama sorunları
KOLAYLIKLAR:
- Anında izleme olanağı, sonuç bekleme olmayışı (banyo)
- Kendi olanaklarınla baskı yapabilme
- Kendi bilgisayarında tekrar tekrar değerlendirebilme, işleme
- Kendi başına dilediğin kadar kopya çıkarma
- İnternet ortamında paylaşma, anında çok uzaklara gönderebilme

 

Tarih: 12 Aralık 2006, 16:46 - İp: 81.***.**3.14
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Bence tamamı ile bi kolaylıktır dijital.
Bence biraz yaşanan heyecanın azalması denilebilir.
Analogda çekince kareyi görmek biraz daha zaman alıyor ve heyecan kareyi görene kadar gitmiyor fakat dijitalde deklanşöre basma ile başlayan heyecan ekrana bakma ile son buluyor.
merson a katılmıyorum sorunları konusunda
Analog da CR123 2CR5 CR2 gibi piller kullanılıyor bunlar şarjda olmuyor hep bitimde almak zorundasın vede en ucuzu 4 YTL civarı kaletelisini siz hesab edin acaba pili bittikce şarj edip kullanmakmı sorun yoksa her pil bittikcee pil almakmı sorun?
Photoshop zor olabilir ama picasa Photofiltre gibi proğramlar gayet basit ve internetten bedavaya bulunabilme imkanı var.
Fakat veri depolamada problem olabilir çünki gereksiz fotoğraf haddinden fazla çekiliyor ama analog da bi makara 36 kare alıyor boşuna harcamaya kimse kıyamaz.

 

Tarih: 13 Aralık 2006, 02:42 - İp: 88.***.**7.162
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

dijital makinelere alışmış havaalanı güvenlik görevlilerinin "bunun çalıştığını görmek istiyorum" dediklerinde ufak monochrom lcd'deki sayılarla tatmin olamamaları.

tamamen dijitalize olmuş makinelerin mekanikler kadar uzun ömürlü olmadıkları. ne götürüsü var derseniz, gönül bağlılığınız olan makineyle vedalaşma mecburiyeti.

şakada şukada fotoğraf çekerken her kareye istemeden de olsa analoga göre daha az itina gösterilmesi.

 

Tarih: 13 Aralık 2006, 04:05 - İp: 84.***.**7.2
sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

teş=ekkürler arkadaşlar...

 

Tarih: 13 Aralık 2006, 16:40 - İp: 88.***.**2.177
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Ama ben hala analog u bırakabilmiş değilim 3 tane dijital makinem olmasına karşın hala bi analog slr mi terkedemiyorum.

 

Tarih: 14 Aralık 2006, 00:56 - İp: 85.***.**5.23
  • 1