fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

Demirel ' İn En Büyük Kazığı..

Sovyetler Birliği dağıldığında kardeş Türki Cumhuriyetler, Türkiye'ye, sizin etrafınızda bir Bağımsız Devletler Topluluğu kuralım diye teklifte bulundular ama Türkiye o zaman buna karşı çıktı.

Bu iddia Türkiye Sovyetler Birliğini'nin dağılmasına hazırlıksız yakalandı diyen eski diplomat ve bakan Kamran İnan'a ait.

Türkiye'nin o dönemde Orta Asya'daki kardeş devletlere yeteri kadar ilgi göstermediğini söylen Kamran İnan, "O kardeş cumhuriyetlerin tarih boyunca bize karşı besledikleri büyük dev Türkiye, kardeş Türkiye imajı kayboldu. Onlar da gittiler, Moskova’nın etrafında toplandılar." dedi

Geçtiğimiz hafta Stratejikboyut, eski bakanlardan Kamran İnan'la Türk dış politikası üzerine bir röportaj yaptı. Çok çarpıcı açıklamalarda bulunan İnan'ın bir iddiası çok dikkat çekici ve bir o kadar da acı vericiydi.

Kamran İnan, Soyvetler dağıldıktan sonra Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri'nin Türkiye önderliğinde bir Bağımsız Devletler Topluluğu kurmak için Türkiye'nin kapısını çaldıklarını ama bunun Türkiye tarafından reddedildiğini açıkladı. Teklifin sahibi Kazakistan Devlet Başkanı Nur Sultan Nazarbayev.

O dönemde böyle bir teklifle gelen Nazarbayev'e Türkiye'deki yetkili zat'ın cevabı, "Bunu bir daha duymayayım" şeklinde oluyor.

İddianın sahibi Kamran İnan'a Türkiye'deki bu yetkili zat'ın Demirel mi olduğunu soruyoruz. İnan, sorumuza gülerek "Ben söylemem, isim vermem" diyor ama yalanlamıyor da...

Bunu bizzat Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'den duyan Kamran İnan, Nazarbayev'in konuya ilişkin sözlerini şöyle aktarıyor: “Biz istedik, siz istemediniz, siz kaçtınız”

İşte röportajdaki o bölüm;

Stratejikboyut: Sovyetler dağıldıktan sonra Türki Cumhuriyetler Türkiye’ye, Türkiye etrafında bir bağımsız devletler topluluğu kuralım diye teklifte bulundular ama Türkiye bunu kabul etmedi öyle mi?

Türkiye’deki yetkili zatın Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’e cevabı: Bunu bir daha duymayayım.

Stratejikboyut: Bu kişi Demirel mi?

Ben söylemem, isim vermem (gülüyor). Ben Nazarbayev’in Meclis’te 20 milletvekili ile konuşmasında bulundum. “Biz istedik, siz istemediniz, siz kaçtınız” dedi.

Evet Türkiye böylece Orta Asya'da tarihi bir fırsatı kaçırmış oluyor. Türkiye'nin Türki Cumhuriyetleri ile beraber Bağımsız Devletler Topluluğu teklifine soğuk bakması sonrası Türki Cumhuriyetler daha sonra Rusya etrafında Bağımsız Devletler Topluluğu kurdu. Türkiye'de böylece ayağına gelen fırsatı kaçırmış oldu

Kaynak: Stratejikboyut.com

Tarih: 2 Aralık 2008, 13:42 - İp: 78.***.**5.119
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Babam da "Biz Selçuklu döneminde Anadolu'ya gelip yerleşen Uygur Türklerindeniz." deyince adamcağız sanki yıllar önce kaybettiği kardeşine sarılır gibi sarılmış

Ben ırkımı severim dediğimde heil hitler diyenlerin de kulağı çınlasın. Pazarbey ve lazut sizedir sözüm, sakın alınmayın iki gözüm.

İnsanın kendi soyunu kendi atasını kendi çocuğunu sevmesi onları kendine daha yakın bulması kadar normal birşey yoktur. İnsanlar bütün çocukları sever ama kendi çocuğunu bir başka sever, bütün anaları sever ama kendi anası bir başkadır.

Anormal olan ise kendi milletine soyuna tarihine kültürüne küfür etmeyi marifet sanan beyin sömürgesi olmuş sonradan olma demokratçıların tutumudur.

İkinci sınıf vatandaş olmadan, sömürge olmadan kendi kan kardeşlerimiz ve soydaşlarımızla onurlu bir birlik oluşturmaktansa, avrupa abd nin, kapısına bağlanmış bir köpek gibi yaşamayı ya da islamcılık adı altında arap milliyetçiliğiyle bu yüce milleti kendi benliğinden uzaklaştırıp eritmeyi kıyaslamak bile gereksiz.

Demirele de boşuna morisson süleyman dememişler anlaşıldı.

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 20:10 - İp: 85.***.**7.246
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

etnik köken temelli birliktelikler ne kadar sağlam ve sağlıklıdır sorusunu sorgulamak isterim yüksek müsaadelerinisle
insan dünyaya gelirken hangi ırktan hangi renkten yada dilden hangi anne babadan geleceğine karar veremez. ayrıca zamanı geriye aldığımızda bu gün oluşan milletlerinde bir birinden üreyerek çoğaldığınıda hesaba katarsak , zamanla değişebilen bir durum olduğunu da anlayabiliriz.
hal böyle olunca da ortak etnik köken temelli birliktelikler de pek kurtarıcı olmayacaktı ve olmamıştır da
sağlam birliktelik arayışı içinde olanlar için 'aynı düşünce' yada 'aynı inanç' konularını dirtiklemeyi tawsiye edebilirim.

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 20:23 - İp: 92.***.**6.33
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

aynı inanç konusunu dirtikle bakalım biraz.

Birinci dünya savaşında ingilizlerden çok araplarla, hintli müslümanlarla savaştın.

Ortadoğudakilerin hemen hemen hepsi aynı inanca sahip değil mi? Güzel birliktelik oluyor mu?


 

Tarih: 2 Aralık 2008, 20:32 - İp: 85.***.**7.246
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben o zamanlar portakalda vitamindim
nerden bileyim

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 20:36 - İp: 92.***.**6.33
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

O kadar kitap yalayıp yuttun maqara..Sen bilmicen de biz mi bilecez

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 22:11 - İp: 78.***.**8.117
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

"Anormal olan ise kendi milletine soyuna tarihine kültürüne küfür etmeyi marifet sanan beyin sömürgesi olmuş sonradan olma demokratçıların tutumudur. "



yalnız değiliz, ardahandan edirneye , edirneden ardahana..
bir üveyik gibi uçar, vatanımızı düşünür; hissederiz...


senin gibi insanların da var olduğunu bilmek , hep moral oluyor.. işte biri daha ! diyorum...

cinas abla...

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 22:51 - İp: 78.***.**1.78
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Demirelin bu ülke içün yaptığı iyi bişey vaa mı acaba.
Bu arada ART de Kıprıs Demireli çıktı. Sanırım porgıram yapıyo orda.
Geçende Muhterem Doğu Perinçek hazretlerine methiyeler düzüyordu KIprıs DEmireli.

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 22:57 - İp: 85.***.**7.128
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

art deyince aklıma geldi..

eskiden vezirler baklava yerken, iki parmağıyla tatlısını alır, 3. orta uzun parmağıyla da diğer baklavayı işaret edermiş, o da benim, kimse dokunmasın diye.. orta uzun parmağıyla...


sülo ya sallayıp bir diğer konuya atlayanlar, hala bizi vezir parmağıyla yönetiyorlar, sözüm meclisten dışarı... taha kıvanç tan içeri...

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 23:03 - İp: 78.***.**1.78
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 23:06 - İp: 85.***.**7.128
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Olmaz mı pazarbey, Isparta'da tarlaların arasındaki yollar bile asvaltmış. Ispartalı bir arkadaşım söylediydi yalan essah bilmem.

fuji kardeşim, o bir kişiye ekle onun yetişridiği iki kişiyi daha... Moralin hiç bozulmasın, kendi halinde, sade bir yaşam sürüp "Türk" dendiğinde tabiri caizse akan suları durduran insanlar da var... Ama "kültür emperyalizmi", en büyük ikinci sorun bu. Birinciyi söylemeye gerek var mı bilmiyorum...

 

Tarih: 2 Aralık 2008, 23:08 - İp: 88.***.**9.46