pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Defineci Pazarey

Şaşırdınız dimi. Bende şaşırdım. Geçenlerde birisi büroma geldi. BEnde iyi bir dedektör varmış, onada lazımmış, kısa bir süre kullanacakmış. Yav dedim yok öyle bir merakım bende dedektör yok define falan aramam.
Yok yok dedi. Varmış sende iyi bir makina. Asıp boynuna dağ bayır define arıyormuşsun. Herkes görmüş seni dedi. O zaman tamam dedim. Beni fotoğraf çekerken görmüşler. Define aradığımı sanmışlar.
Aman dikkat başınıza böyle işler gelmesin. Gelirsede beni arayın. Yaparız bişeyler.

Tarih: 7 Ocak 2008, 18:25 - İp: 88.***.**3.45
leoparis
leoparis (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

o su dedektörüüü.metal deil babamda suyu öle arıyo

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 09:56 - İp: 88.***.**1.41
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

bu güne kadar benim başıma 8- 10 kez geldi.
hatta pay biler isteyenlar oldu birise jandarmaya şikayet ederim yakaltırım siz dedi. olur dedik 2 saat sonra jandarma geldi. beraber kahve içtik jandarmalarla .

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 10:55 - İp: 88.***.**6.139
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

harabat ehlini hor görme şakirt
defineye malik viraneler var.

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 11:43 - İp: 88.***.**1.44
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Rokomet caiz değil birşey anlamadım yazdığından.Türkçe açıklamasınıda yazsan.
Flassv demek seninde başına geldi.
Bu çubuk hem su hem metal hemde define aramada kullanılır. Garip ama etkili imiş.

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 11:59 - İp: 88.***.**7.106
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

vaybe ne çok işe yarıyomuş
bi fotoğraf çekmio yani

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 12:02 - İp: 62.***.**4.162
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

YAkında foto çeken modelleride çıkar mağara.

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 12:04 - İp: 88.***.**7.106
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Pazarbeye özel açık mesaj :

Dalga geçmekle iş yapmak arasındaki farkı izah etmeyi denediğinizde zorlanacağınızı fark edeceksiniz; aylakları, boşa zaman geçirenleri, lüzumsuz işlerle uğraşanları, hatta hiçbir iş yapmayıp düpedüz yatanları bile dalga geçmekle suçlamak kolay değildir. Yan gelip yatmakla istirahat etmek, horul horul uyumakla vücudun uyku gıdasını teskin etmek, boşa zaman geçirmekle zihni dinlendirmek uzaktan benzer görünüyorsa da birbirinden çok farklı şeylerdir. Size aylaklık ediyor gibi görünen biri, belki uzun bir mesaiden sonra en çok hoşlandığı şeyle uğraşıyordur.


Eski tâbirle enfüsî, frenkçesiyle relativ, sizin anlayacağınız göreli işler bu işler.

Yo, tembelliği medhedip, kaytarmak için bahâneye bakan takımına meşrûluk berâtı icad edecek değilim: Anlam çoğu defa gridir.

Haydi bir örnek verelim de teorinin bulanık sularını durultalım biraz. Bilgisayarla iş görenler bilirler; klavye bir zaman sonra kirleniverir. Dalgacılıktan hoşlanmayan, vaktini zalim bir iktisat kavrayışıyla değerlendirmekten hazzeden ve herkesi kendisi gibi düşünmek zorunda zanneden biri için klavye temizlemek boş iş anlamına gelebilir; bu yorum tarzını şiddetle reddediyorum. İşte bakınız, temizlik kavramının olumlu mânâsı ile boş şeylerle uğraşmanın menfiliği iç içe giriverdi bile.

Fark ettiniz, ben klavyeyi temizlemeden bilgisayarda iş görmekten hazzetmem; beni, bu iş için her daim masa üstünde bulundurduğum limon kolonyası şişesi ve pamuklu çubuk kutusu yardımı ile harf tuşlarının eğik yüzeylerini dakikalarca temizlerken gören yakınlarım, “yine yazacak şey bulamadı da, dalga geçerek ilham meleğini tavlamaya çalışıyor” diye düşünebilirler; bu yazı hariç tutulursa pamuklu çubukla klavye temizlemenin ilham meleklerini rikkate getirdiğine hiç şahit olmadım. Bu satırları okuyanlar, temizlik takıntım olduğunu düşünebilirler; alâkası yok. Bazen delice bir hamaratlık şevkiyle işyerindeki tuvaletlerin ve lavaboların fırça ve tuz ruhu ile ovulması eylemini bizzat ve şahsen deruhte ettiğim vaki ise de istisna zümresindedir. Kezâ, bir türlü konu bulamamak krizine kapıldığımda çalışma masamı bacaklarına kadar sabunlu bezlerle oğuşturup, pencere camlarındaki yağmur lekelerini ortadan kaldırmak için gündelikçiler gibi pencere küpeştelerinde gezindiğim de görülmüştür; o da istisnâdır.

Kalem kutusunda yazmayan ve bir işe yaramayan kalem bulunduranlar hakkında hiç de iyi şeyler düşünmediğim için, evdekilerle birlikte sayısı bir düzineyi bulan kalem kutularını sık sık elden geçirip onlarca kurşun kalemin ucunu sivriltmek, kurumuş tükenmez kalemlerin işe yaraması muhtemel (?) aksamını çıkardıktan sonra çöpe atmak, ucu kararmış silgileri sert bir kağıda sürterek beyazlatmak gibi şeyler de bence dalga geçmekle izah edilemez; kalem dediğin, el atıldığında yazmaya hazır olmalıdır, o kadar.

Size dalga geçmek gibi görünen, belki de önemli kararlar ve eylemler arifesindeki hazırlık etüdleridir. Atletizm müsabakalarında dikkatinizi çekmiş olmalı; kamera bazen bir atlete yoğunlaşır, onun derin derin düşünüp birtakım kelimeler mırıldandıktan sonra elleriyle yüzüne esaslı şaplaklar çekip yüksek atlama çıtasına doğru yaylana yaylana seğirttiğini görürüz; boşuna mıdır, dalga mı geçiyordur, yoksa dünya rekoru kırmak için kendini iknâ ile mi meşguldür?

Belgesellerde burnunun ucuna konan sineği bile kovalamaya tenezzül etmeyen arslanlar, kaplanlar görürüz; öylece yan gelmiş uyuklamakta olduklarını zanneder yanılırız; halbuki kral hazretleri ya öğle şekerlemesi ile meşguldür ya da az önce mideye indirdiği semiz bir avın sindirimi gibi hayati bir fonksiyonu icra etmektedir!

Okumak son zamanlarda övülesi bir eylem olarak kabul gördü; biz çocukken çok okuyanları -kız ise- “kafayı romanla bozup artist olacak”, -erkek ise- “bunun işde güçde gözü yok, bari kaportacıya verelim” diye muaheze ederlerdi. Ergenlik çağını geçtiği halde hâlâ okumakta diretenleri ise, -namazda niyazda gözü yoksa- kısaca “komünist midi

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 14:31 - İp: 88.***.**1.44
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

rokomet valla bende dediğin şahıs bizim rokomet imiş diyecek idim azkalsın. bufalodan sonra 2. bir entellektüel ve yazı yazmasını bilen bir arkadaşım olduğu için sevinmşitim ama kursağımda kaldı.
Saniyen şu anda laptıpımı aşağı katta açmış, bu yazıyı kıraat etmekte idim. acaba bu boş bir meşgalemidir yoksam buyurulduğu tarzda bir hareketmidir. (hanıma göre site ile ilgili her tür meşgale külliyen boşadır)
salisen:
akşama kadar yoruldum onu al bunu al, perde değiştir getirdiğin perdede arızalı çıksın, sonra gel rokometin alıntı yazısını oku anlam çıkarmaya çalış, rokomet falanca yazarmıdır yoksa de başında ağrısın üstüne üstlük evlamıdır bu.
Neyse biraz yaten ben.

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 18:17 - İp: 88.***.**7.106
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Pazarabi rokometin ne dediğini anladın mı?..Ben bu kaadar yazıyı okmaya üşendim de

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 23:49 - İp: 88.***.**3.135
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Anlamazmıyım hiç. Klavyesi tertemizmiş.

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 23:51 - İp: 88.***.**7.106