hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

Calinti Telefon

bir kac ay once annemin telefonu calinmisti. hatta calinirken tesaduf kadikoy cumhuriyet savcisi yanindan geciyormus. neyse karakola filan basvurmuslar. gecenlerde bir yazi geldi savciliktan, telefonunuzu su su isimli sahis kullanmaktadir ancak verilen esgale uymadigindan hakkinda islem yapilmamistir, eger dava acmak isterseniz uskudar adliyesine basvurun gibilerinden.

buraya kadar eyvallah, sonra annem telefonunu almak icin savciliga gidiyor. savcilik telefonu ikinci el alan adam calan adam olmadigi icin telefona el koyamadiklarini, istersek dava acabilecegimizi soyluyor. Ancak her adliye de bunun icin binlerce dava oldugunu ve sonuclanana kadar iki sene gecebilecegini soylemis. ha bir de mahkeme aleyhimize karar verirse butun masraflari odemek zorunda imisiz. annem de dava acmaktan vazgeciyor tabi.

ben anlamadim simdi bu olayi, malim caliniyor, polis malimi buluyor ama ben yine de malimi geri alamiyorum. bu boyle midir gercekten?

Tarih: 30 Mart 2007, 22:05 - İp: 77.***.**3.66
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör



#ege77' tarafından 01.10.2016 23:25:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Mart 2007, 22:11 - İp: 85.***.**8.68
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

e bukadar kayitaltina alma oyunlari bosunamiydi yani oh ne guzel
tek tavsiyem ceske o adami salmasaydin bi guzel....

 

Tarih: 31 Mart 2007, 04:02 - İp: 85.***.**9.85
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Büyükşehir adliyeleri mesailerinin önemli kısmını cep telefonu hırsızlığıyla harcıyor. O kadar çok dava ve soruşturma var ki hayret edersiniz. Üstelik çoğu beraat ediyor.
Bu basit hırsızlık ve sonuçta telefonu geri almak pek de basit bir hukuksal prosedür gerektirmiyor. İspat imkansız gibi.
Adam ben de başkasından satın aldım diyor, ya da yolda buldum.....Başkasından satın alma ve yolda bulma telefonun asıl sahibinin hakkını kaldırmıyor ama ikinci bir hukuk davası açması gerekiyor

En iyisi çaldırmamak, eğer çaldırdıysak uğraşmamak....maalesef böyle...

 

Tarih: 31 Mart 2007, 04:19 - İp: 88.***.**0.119
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Küçük yerlerde bulup teslim ediyorlar.Çalıntı olduğunu bilmesi gereken alan adam.Çaldıran zaten mağdur.Ama iş yükü nedeni ile böyle yapıyorlar.

 

Tarih: 31 Mart 2007, 06:59 - İp: 88.***.**7.6
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

oncelikle gecmiş olsun,annenize birşey olmaması guzel..allah korumuş..

trafık sucundan baska suc işlenmeyen ulkelerden kanun alır, bu ulkeye uyarlamaya bile calısmadan ben yaptım oldu dıye kabul eder işleme koyarsan boyle olur..sizinki hadi yine iki taraflı bir dava..yuzuncu kez yakalanıp aksamına salıverilen kapkaccımı ararsın,sokak ortasında trafıkte ejderha baslı kılıcıyla kavga eden,4 kişiyi yaralayan,ustelik cıktıgı mahkemede toplam 29 ay ceza alıp para cezasıyla salıverilen, iki sehir magandası, belediye baskanı cocuklarımı ararsın...hukuk olan bir ulkede yapın siz şikayetinizi,malesef buralarda sokmez.....

 

Tarih: 31 Mart 2007, 17:51 - İp: 88.***.**5.206
  • 1