dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.

ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR


8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."


amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....

nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....

aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:08 - İp: 85.***.**0.172
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

ne yani şimdi senin kendin için kullandıgın laikligi benimde istemem senin kendin için kullandıgın özgürlügü benimde istemem suçmu.sence her türlü pisligi yapıp atatürkçülügün arkasına saklananlara atatürkçü olmadıgı halde adını kullanıp rant saglayanlara isyan etmek suçmu.

istedigin buysa asıl sana yazıklar olsun .

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 02:07 - İp: 85.***.**2.205
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben onları savunmuyorum<

Senin Atatürk için ettiğin zırvalıklara yazık olsun diyorum.

Laiklik tektir kişiye göre değişmez.

Kişi laik olmaz devlet olur.

Hertürlü pisliği yapıp dinin arkasına saklananlara ne diyorsun?

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 02:15 - İp: 78.***.**5.163
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

onlarada yazıklar olsun diyorum.
laiklik tekse neden bir top sakallı okullara girerken, bir mini etekli girerken.uzun saçlı küpeli erkekler girerken,satanist kılıklılar girerken laikligin dışında sadece başörtülülermi kalıyorki bir başörtülü giremiyor.
neden ilerici oldugunu iddia edenler her yaşta kızlarla ilişkiye girerken flört oluyorda garibanınki zina oluyor.(ÜZMEZ ADİSİ HARİÇ)ben zinanın hiçbir şeklini tasvip etmiyorum bunuda bil.

aynı işi yapan başı açık insan cumhuriyet çocugu ve atatürkçü olurken
başı kapalı yapan yobaz ve gerici oluyor.

ben neye karşıym biliyormusun ki bunuda hemen ispatlarım.

devletin parası ile kokteyyller düzenleyip devletin resmi binalarında içki içen balo organize eden sarhoş insanlar ilerici olurken, korkusundan vakit namazları için camiiye gidemeyip haftada birde olsa cemaatle camide kılınması zorunlu olan cuma namazna giden insanlar yobaz gerici sayılıp fişlenerek işlerine son veriliyor.

add adı altında dernek binasını lokel yapıp içki ruhsatı alınamayacak yerlere ruhsat alıp add de içki içip kumar oynayan atatürkçülere karşıyım.sizin gibilerin kendi menfaatleri dogrultusunda kullandıgı atatürkçülük ve laiklige karşıyım. size belletilen yanlış bilgilere karşıyım.öyle resimlerini saga sola koyup heykellerini dikmekle atatürkçüyüm deyip her pisligi yapmakla olmuyor atatürkçülük.

yoksa atatürkü ve silah arkadaşlarını memleket için yaptıgı işlerden dolayı(sadece güzel olanlarından) minnetle anıyorum. allah mekanlarını cennet eylesin.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 02:48 - İp: 85.***.**2.205
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

top sakallıları satanistlerle aynı kefeye koyuyorsun bu ilginç

sana göre biz atatürkçüyüz ya elimizde içki kadehleri röpteşambırlar geziyoruz ama ben içki ve sigara kullanmıyorum ne garip değil mi gariban demişsin benim babam emekli memur anne emekli ben çok burjuvayım ya

devletin parasıyla kokteyller düzenleyen canım o bir kutlamadır zorla insanları içirmiyorlar.Gül de kokteyl düzenliyor hatta ingiltere kraliçesiyle kadeh tokuşturuyor oda ilerici ozaman prokol denir buna bilmediğin konularda konuşmayacaksın.

Namaz kıldığı için işten atılan bak bak senin hiç bir devlet dairesinde bu nedenle bir tanıdığın atıldı mı? BEnce yine yankı meselesi. Arkadaşım biz lisede okurken bile cuma namazı için için izin alır giderdik. hocalarımız allah kabul etsin der uğurlardı.

Üniversite hocalarımla beraber iftar açardık.

Annem köy hizmetlerinde çalışırdı. Amiri beş vakit odasında namaz kılardı.

Tabii biz laikiz ya bizim kıldığımız namazda kabul olmaz kesin.

REsimlerin asmak bir saygı ifadesidir bir gönül borcudur. Sende asta 10 dakika gzlerinin içine bak. Baka bilecek yüzün varsa.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 03:13 - İp: 78.***.**5.163
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Şimdi yatıyorum yarın erkenden dolmabahçe sarayına gideceğim herkezi birlikte gitmeye çağırıyorum
yarın devam ederiz.
sen uyumada biraz düşün çünkü epeydir uyuyormuşsun.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 03:28 - İp: 78.***.**5.163
aysemerve
aysemerve (üye)
İzmir / Amatör

'atatürk olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye zırvalayacaksın.atatürk olmasaydı ismet inönü olurdu.fevzi çakmak paşa olurdu,izzettin çalışlar paşa olurdu kazım karabekir olurdu '

sultan benim söylediğim batuhanın bu söylediğine bi cevaptı dikkatli okumadın sanırsam yani bizim milletimiz elbette öyle bi durumda bir atatürk çıkartacak potansiyeldedir demek istediğim bu yani bugün aynı duruma düşsek bugünde elbet içimizden o derece cesur zeki ve ileri görüşlü insanlar çıkar demek istedim atatürke bi atıfta bulunmadım zira atatürk hepimizin atası .....

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 07:46 - İp: 88.***.**3.128
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

''neden ilerici oldugunu iddia edenler her yaşta kızlarla ilişkiye girerken flört oluyorda garibanınki zina oluyor.(ÜZMEZ ADİSİ HARİÇ)ben zinanın hiçbir şeklini tasvip etmiyorum bunuda bil.''

Ne biçim bir adamsın sen ya? Şu ettiğin lafa bir bak! Bırak bu işleri de sen önce KUR'AN'ın haram kıldığı yalan, iftira ve gıybetten uzak dur!! Aklı sıra islam savunuculuğu yapıyon yazık sana

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 09:29 - İp: 85.***.**8.166
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

anlama zorlugu çekiyorsunuz. satanistlerle isimleriniz aynı satırlara yazılması haricinde bir benzetme yok sizi ayrı yazdım satanistleri ayrı yazdım sana satanist sin demedim.
biraz önce gerekeni yaptım mozelesine gidip saygımı gösterdim.bizim anıtkabire ve dolmabahçeye gitmek gibi bir şansımız yok.nasipse ankaraya istanbula gelince gideriz.

namaz kılanları işten atmalara gelince adı irticacı idi yüzlerce insanın işine son verildi yüzlercesi fişlendi.sizin dediginiz iş yerinde namazını kılan kılmak isteyene de izin veren insanlarda var.işte o insanlara yobaz diyor sizinkiler.
sana burjuvada demedim elinde kadeh geziyorsunda demedim.sana demedim.ben gördüklerimden bahsediyorum.seni görmedigim için sana diyemem.
protokolun ne demek oldugunu biliyorum.protokolda sıram önlerde bir yerde.
kimin kıldıgı namazın kabul olduguna gelince o allahla kul arasında bişeydir benim haddimi aşar.

islamı savunmaya gelince sadece bildigim kadarını savunurum bilmedigim beni ve haddimi aşar uzmanına bırakırım.saygılar.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 10:24 - İp: 88.***.**4.150
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

aysemerve o saydığın isimler değerli silah arkadaşlarıdır amaaaa hepsi Atatürk'e paşam demiştir ve onunla birlikte savaşmışlardır. bak şimdi sakin sakin bir daha anlatıyorum. Atatürk'ün dahiliği ve ileri görüşlüğü olmasaydı yani kısaca atatürk olmasaydı sen namaz kılacak ezanı duyamazdın. İsmin böyle yüce bir isimde değil marry olurdu. Anladın mı arkadaşım?

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 11:31 - İp: 78.***.**7.44
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ayşe batuhan susun bakim sisi gidi cahilleeer !
önce şunu anlayın atatürk her türlü eksiklikten münezzehtir hata ve yanılma gibi ihtimali yoktur. size okulda ögretmediler mi ?
onu insan seviyesine çeken bir film yapıldı en çok kemalistler köpürdü.
hani bir reklam vardı çocuk atatürke soruyodu 'senin eline diken batar mı?'
e bende olsam aynını sorardım banada öyle örettiler.

dikkat edin kendinize ! eğer atatürk olmasaydı bu gün mery barty olurdunuz ve hatta olamazdınız dünyaya bile gelemez portakalda vitamin olarak kalırdınız. (gerçi bu gibi şeyler allahın tasarrufunda olan şeylerdi ama artık değil. ondan aldık.)

türk dil kurumunun din kelimesini 60 lı yıllara kadar din'i : ' yaşam tarzıdır. türkün dini kemalizmdir' diyerek tercüme ettiğini biliyormuydunuz ?

artık yazılı olmasada bizden istenen hala budur

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 13:03 - İp: 78.***.**8.19