dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.

ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR


8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."


amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....

nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....

aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:08 - İp: 85.***.**0.172
aysemerve
aysemerve (üye)
İzmir / Amatör

ha bi de arkadaşlar kimse siyah yada beyaz değil olamaz da hepimiz griyiz birbirimize böyle saldırmayalım.... bu arada atatürk olamasaydı birisi mutlaka olurdu çok şükür bizim milletimizde o potansiyel var ama sonuçta atatürk olmuş değilmi herkesin hakkını vermek lazım hiçbirimiz gerçekleri bilmiyoruz aslında ne olmuş ne bitmiş ya da ne oluyor şu an ...bi bakıyosun biri elinde bi belgeyle çıkmış gelmiş 2 gün sonra başka bi adam tam zıddını tescilleyen bi belge çıkarıyo ortaya durum baya karanlık yani bırakın siz onları biz kendimize bakalım ...herkesin aynı şeyi düşündüğü bi yerde yaşanmaz biz koyunmuyuz canım hepimiz aynı oalaım ama bi dinlesek bi saygı duysak birbirimize olayları benim görüşüm bu falan şeklinde içselleştirmesek ....bazen birimiz doğru oluruz bazen diğerimiz ama birleşebilsek bütünde bi doğru oluştururuz !!!!

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:46 - İp: 88.***.**3.128
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

medeni demek uygar demektir.
eeem...
insanlar bu coğrafyada dedim yani bu sınırlar içinde demedim. kuş bakışı bakarsan sınırlar görünmez
artı
kuş bakışı bakmak farklı kuş gibi bakmak farklı bişeydir.
islam coğrafyasında inandığı gibi giyinirlerdi tarih veremicem kusura bamya
çünkü bana öretilen tarihte ısmarlama olduğundan arşivlerin açılmasını bekliyom açılsın hemen söylicem

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:47 - İp: 78.***.**2.221
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

m girgin bu gün piyasada sadece adı olan aslı olmayan,birilerinin tekelindeki laiklikten bahsediyorum.ben bu laikligi kabul etmiyorum.
laiklik ama sadece bana laiklik ama digerleride benim çizdigim yoldan benim söyledigim şekilde yaşasın olan laikligi kabul etmiyorum.
yoksa gerçek anlamda laiklik bizimde özlemini çektigimiz ilkelerden birisi.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:54 - İp: 85.***.**2.205
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

ATATÜRK OLMASAYDI SENİN ADIN BATUHAN DEĞİL MORİS OLURDU BUNU O KÜÇÜK BEYNİNE SOK O SAYDIĞIN HANGİ DEVLET ADAMI ATATÜRK'ÜN DAHİLİĞİNİN YANINA YAKLAŞABİLMİŞTİR. BUNU TÜM DÜNYA KABUL ETTİ SENİN GİBİ VATAN HAİNLERİ KABUL EDEMEDİ ATATÜRK E LAF UZATMAK SENİN NE HADDİNE UNUTMA SENİN DEDENDE ONUNLA BERABER SAVAŞTI GÖNÜLDEN İNANDI. SEN ATAMIZA LAF UZATARAK DEDENİN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORSUN EY CAHİL.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:55 - İp: 78.***.**5.163
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

sevgili batuhan19b....


talihsiz cümleler kuruyorsun...

"bellemişler bir atatürk devrimleri, bellemişler bir laiklik,bellemişiler bir atatürk olmasa türkiye olmazdı diye." demişsin...

evet belledik bunları biz...ya ne bellememiz gerekiyordu?

bir zahmet yaz da neyi belleyeceğimizi cahilliğimizden arınalım ha ne dersin???

Kurtuluş Savaşı,Atatürk Devrimleri,Cumhuriyetin Kuruluşu,Türk Devrimleri,Osmanlının son günleri hakkında bolca kitap okumanı tavsiye edebilir miyim...

Kalkıpta bunları okudum deme çünkü okumuş olsaydın yukarıdaki gibi bir cümle kurmazdın...

Çocukken mahallede oyun oynarken bile belli kurallar konulur uyulurdu,kurallara uymayan oyundan atılırdı...

Bu ülkede yaşamanın da birtakım kuralları var...Burada kalıyorsan,bu ülkenin nimetlerinden yaralanıyorsan,devletten hizmet alıyorsan,Cumhuriyetin sağladığı imkanları kullanıyorsan o zaman bu kurallara uyacaksın canım kardeşim...Alternatifi yok çünkü...Yada kafana uyan bir ülke varsa gideceksin oraya...

Lâiklik...

uymak zorunda olduğun bir kurallar bütünüdür...

burada kalkıp "ben lâik değilim" diyebiliyorsun...İstersen yarın gidip adliyenin önünde de bağırarak söyle

Atatürk olmasaydı başkası olurdu...

Evet haklısın..bu millet içinden yüzyıllardır bir çok kahraman evladını çıkardı...ama şu bir gerçek ki en kötü durumdayken çıkarabildiği kahraman yine Atatürk oldu...Belirttiğin gibi başkası olsaydı şimdi o adam için aynı lafı mı edecektin...

Hem şu da bir gerçek ki..bütün dünyanın imrenerek ve saygı duyarak ismini zikrettiği bir ATAMIZ var...düşmanlarının bile saygısını kazanmış bir kişi hemde... Görüyoruz ki en başta kendi insanı saygısızlık ediyor ona...

bir diğer konu...

Anıtkabirde el açıp fatiha okudum ATAM'a sadece ben değil bir çok insan fatiha okuyor,gözyaşı döküyor orada...birisi de gelip dua edemezsiniz demiyor,yasak koymuyor...lütfen mesnetsiz laf etme o konuda...

Bence birgün gidip ANITKABİR'i ziyaret etmelisin...müzesini gezmelisin...oradaki sözleri okuyup atmosferi görmelisin...yüzlerce insan geliyor bir günde...kimsenin zorlaması olmadan,tehditi olmadan...

son olarak...

ATATÜRK'ün yaptığı altı önemli devrimi vardır...

Bugün bunlar yanlış uygulamalar yüzünden tam olarak yerleşmemişse bunda ATATÜRK'ün ne suçu var...

Uygulamayan,uygulamak istemeyen,uygulamayı beceremeyen yöneticilere veryansın etmek lazım değil mi?

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 01:16 - İp: 88.***.**5.206
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

al işte yanlış yerinden okuyup yanlış yerinden algılama.
önce şunu o büyük beynine sok.ben nerden okuduysam bana ne kadar bilmem gerektigi söylendiyse ne kadarına müsade edildiyse sende oradan okudun ögrendin atatürkün kim ve nasıl birisi oldugunu.asıl vatan hainligini sen yapıyorsun.nedenimi sadece atatürkü kabul edip yanında çarpışan komutan ve silah arkadaşlarını hiçe saymakla.hatta emeklerini kabul etmeyip inkar etmeklede günaha giriyorsun.
beni vatan hainligi ile suçlayan cahiller zamanında vahdettinide vatan haini ilan ettiler.şimdilerde ipsiz recep diye bir dizi var.halen adam hainmi kahramanmı belli deyil.çerkez ethemide hain ilan ettiler.oysaki çerkez ethem yozgat ta aynalılar isyanını atatürkün emri ile bastırıp devlete çalışan milis güçlerin başında idi.karahacip isyanında gene çerkez ethem bastırmıştı.sonradan ne degiştiki.kime başkaldırdıki hangi memleketi yagmaladıki.
topal ali neden milis kuvvetlerinin başı iken savaşta orduya onca yardım etmişken savaş bitince denizin ortasında bir sandalda bogulmuştur.
şimdilerde ne kadar eski kürtçü varsa yakalarında atatürk rozeti ile dolaşıyorlar.halbuki dersim yandıgında emri veren kim.
ne kadar eski kominist varsa gene atatürkçü oldu.halbuki zamanında türk bayragı yerine çekiç oraklı bayrak atatürk rozeti yerine lenin rozeti takarlardı.
şimdi allahın ve peygamberinin eleştirildigi bir yerde atatürkünde bir insan oldugunu hatalarının olabilecegini yazmak suçsa ihanetse evet.
son günlerde sinema eleştirmenlerinin yüksek seslerle söyledikleri içki şişesini elinden bırakmazdı bunları neden filmde yok seslerinede kulaklarını tıka.devlet arşivlerinden açılmadıgı için faydalanaılamadıgını ve piyasadaki bilgilerle çekilmiş aslında tam atatürkü deyilde görmek istedikleri atatürkü göstermişler diye bagırmalarına da kulaklarını kapat.
atatürk olmasaydı yerini şanlı türk tarihinde inişli çıkışlı yüzlerce olayın oldugu türk devletinde her zaman birisinin dolduracagını unut.
HATTA YÜZLERCE SAVAŞ ATLATMIŞ YENMİŞ YENİLMİŞ TÜRLERİN ATATÜRKE KADAR İSİMLERİNİN MORİS MİŞTE ATATÜRK TEN SONRA TEKRAR TÜRK İSİMLERİ OLDUGUNU BİLE İDDİA EDEBİLİRSİN.
TARİHİ BOYUNCA YÜZLERCE ATATÜRK LER FATİHLER KANUNİLER ÇIKARTMIŞ BİR MİLLETİN ÇOCUKLARI OLARAK UGRUNA YÜZLERCE ŞEHİT VERİLMİŞ BİR TOPRAKTA YAŞIYOR KORKMA ATATÜRK OLMASAYDI BU ÜLKE GENE VAROLURDU.
bana gelince dedelerimin ikisinin babasıda defalarca savaşa katılmış ve birisi savaştan dönmemiş.
atatürk yozgat ta aynacılar ve karahacip isyanını bastırmak için çerkez ethemi gönderdiginde dedemin babası aliaga nın yanına gitmesini ve aliaganın gönderdigi milis kuvvetlerine barınma ve lojistik saglayacagını söyleyerek göndermiştir. vatanın ne demek oldugunu çok iyi biliyorum.ihanet meselesine gelince bogazına takılan agzına yakışmayan lafları söyleme.saygılar.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 01:34 - İp: 85.***.**2.205
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Atatürkün ölüm yıldönümü olan 10 Kasıma girdiğimiz şu saatlerde tartışılan laflara bakarmısınız.
Atatürkün yaptıkları devrimlerin onda birini yapan/yapabilen bir devlet adamı dünyada varmıdır.

aysemerve daha önceki türban olayı ile ilgili söylediklerine aynen katılıyorum.
Ama son söylediklerin nasıl bir laftır ki "bu arada atatürk olmasaydı birisi mutlaka olurdu çok şükür bizim milletimizde o potansiyel var ama sonuçta atatürk olmuş değilmi "
Atatürkden sonra kim bu potansiyeli doldurdu söylermisin lütfen. Yaptıklarını tüm dünya kabul ediyor ama kendi vatandaşları kabul etme de zorlanıyor.
Lütfen her türban lafı çıktığında Atatürke saldırmayınız.
Onun yaptıklarını onda birini bu vatan için yapın ondan sonra böyle konuşma hakkını elde edersiniz.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 01:39 - İp: 78.***.**4.248
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 01:43 - İp: 78.***.**5.163
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

burkay (murat bey) evet bazı şeyleri kabul etmedigimi yazdım.talihsiz kelime kurmadıgımı da biliyorum.sanırım sonradan yazdıklarımı okumadınız.ben bu günki birilerinin tekelinde adeta oyuncagı olmuş laikligi kabul etmiyorum.
tabiki atatürk devrimlerinide kabul etmiyorum.ama bu günki birilerinin oyuncagı olmuş kafalarına göre yön verdikleri devrimleri kabul etmiyorum.
şunuda biliyorum.atatürk olmasaydı başkası olacaktı bu günde onu konuşuyor olacaktık.atatürke karşı bir zorum yada istemezligim yok.
hem herşeyi yapacaksın nekadar illegal yol varsa gideceksin sonrada atatürkün arkasına saklanıp ben atatürkçüyüm diyeceksin ben bunlara karşıyım.

murat bey tabiki çocukların oyununda bile kurallar var hayatın her anında kurallar var.uyulmasıda gerekir. olmasıda gerekir.
ama bu kurallar sana gelince ayrı bana gelince ayrı çalışıyorsa burda bir yanlışlık var demektir.bende buna karşıyım.

yoksa ne atatürkle nede devrimleri ile nede laiklik ile bir zorum yok. sadece bana birileri tarafından kendilerine farklı kullanılıp bana verillirken sınırları daraltılan kendi istedikleri gibi yogrulmuş istedigi kalıba girmemi saglayacak laiklikle bana verilen atatürkçülükle sorunum var. bende karşı tarafın kullandıgı gibi bütün nimetlerinden faydalanabilecegim baştan konulan ilk kurallarla faydalanmak istiyorum hepsi bu.saygılar.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 01:49 - İp: 85.***.**2.205
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Batuhan bunları söyleyebilecek bir türk olduğunu bilmezdim yazıklar olsun. Vah benim vatanıma vah ki ne vah

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 02:01 - İp: 78.***.**5.163