dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.

ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR


8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."


amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....

nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....

aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:08 - İp: 85.***.**0.172
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Ayşemerve aynı durumda bizde kalıyoruz canım bizim okuldaki hocalar da cemaatçiydi benide top sakalım var diye derslerden geçirmiyorlardı buna ne diyeceksin

bu ulkede din özgürlüğü yokmuş " ali babacan dememişmiydi bunu yine yankı meselesi " bu ülkede din özgürlüğü laik düzen sayesinde oluyor bu ülkede sadece sen değil yabancılarda yaşıyor yabancı bir bayan ben rahibeyim okula böyle girmek istiyorum dese sen ne dersin
sadece benim haklarım diğerleri olmasada olur

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:01 - İp: 78.***.**5.163
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

hadi ben mağaradan çıktım en azından
hiç çıkmayanlar var. yahu hiç insanlara örtüsünü nasıl bağlayacağı hakkında sınırlama getirilirmi. hangi medeni ülkede var böyle bişey.
yani devlete bak nasılda korkuyo halkının örtü bağlama şeklinden.
adama sorarlar yau neden simge olsun böyle bağlayınca hayrettin bir olay. velevki siyaset bile olsa siyaset yasak mı bu ülkede ?

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:02 - İp: 78.***.**2.221
aysemerve
aysemerve (üye)
İzmir / Amatör

yani bizim hocaları at çöpe de sizinkiler baba adammış ya takdir ettim şaka yapıyorum yanlış anlama bak görüyo musun kimlerin eline kalmışız samimiyetle söylüyorum bana kimi zaman hayatı dar eden hocalarıma ne kadar kızyosam seninkilere de kızıyorum ...eee bu doğru mu yani böyle gelmiş böyle mi gitsin ..ayrıca beni bi rahibeyle aynı kefeye koyamazsın o bi din görevlisidir yani bu okula cübbeyle girilmesine benzer ki başörtüsüyle tamamen alakasız ikincisi ben bu vatanın evladıyım lütfen bi daha düşün söylediğini ayrıca bu durumda kimse boynunda haçlı kolyeyle veya kolundaki haçlı dövmeyle de giremez bu işin de sonu gelmez....

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:07 - İp: 88.***.**3.128
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

sana şu medeni ülkede var dersem boş konuşmayı bırakıp biraz düşünerek konuşacakmısın ?

medeni ülke nedir ayrıca.

bir de laf etmiştin. bu cografyada ne zaman özgür giyiniyordu insanlar onu söylemedin hala.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:08 - İp: 88.***.**4.193
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşım kaç oyla geldiniz %48 siz toplumun %100'unu mü temsil ediyorsunuz size kalsa öyle ama öyle deil tabii zıt konuşan tüü kaka yandaş konuşan yee babam yeee götür al gemicik ver gemicik.

Biz halka öğretememişiz bizim öle bir amacımız seçimler halkın hür iradesidir halk kendi seçer gerçi sizin onada inancınız yok ben kendim yakaladim refah partisi sırasında diğer partilerin oy pusulalarını çalan birini yaaa siz çok demokratsınız ya oy taşıma sizde ölüleri tekrar oy kullandırmak sizde ama en imanlı sizsiniz

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:09 - İp: 78.***.**5.163
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Cumhuriyetin temelleri atılırken bir dizi inkîlap yapılmış ve bunlardan birisi de "kılık kıyafet inkîlabı" olmuştur...

Bu durumda Türk İnsanına medeni hayatta en çok yakışacak ve uygun düşecek kıyafetler belirlenmiştir...

Adı geçen inkîlap, çoğunluğu müslüman olan halkımızın dini görevlerini ve yaşayışlarını kısıtlar bir mahiyette olmayıp sadece "karaçarşaf" tarzı tamamiyle örtünmeyi tasvip etmemiştir.Bunun dışındaki başörtüsü biçimine karışılmamıştır...

Fakat.....

her alanda olduğu gibi kılık kıyafet alanında da yapılan yeniliklere karşı çıkan bir takım kişi,kurum ve kuruluşlar inatla "karaçarşafı" islamın örtünme şekli olarak insanlarımıza pompalamaya devam ederek bizzat bunu yaygınlaştırma,meşru kılma hareketlerine girişmişlerdir.

konunun uzmanı olmasamda islamiyetin emrettiği kapanma şeklinin "karaçarşaf" olmadığını da biliyorum.

Gelelim asıl mevzuya....

TSK bünyesindeki her türlü askeri birim,dinlenme ve konaklama yerlerine bu tür "karaçarşaflıların" girişi bu nedenle yasaktır...

Ayrıca yine bu tür giyiniş (karaçarşaf) tarzının "güvenlik sorunlarına" yol açabileceği hepimizce malumdür...

bunun dışındaki sade örtünme biçimleri serbesttir.

Ankara'nın göbeğinde iki kere şahit olduğum asker yemin töreninde başörtülü insanlarımızın alınmaması gibi bir durumu görmedim,yaşamadım...hatta diğer günlerdeki ziyaret saatlerinde bile baş örtülü annelerimiz bacılarımız rahatça içeri girip oğullarıyla,kardeşleriyle,eşleriyle hiç bir kısıtlamaya uğramadan görüşmüşlerdir.

Zaten konuda bahsedilen talihsiz olay için "iddia" deniliyor...Gerçek olup olmadığı belli değildir...

Son zamanlarda görülen TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'ne yönelik yıpratma ve karalama faaliyetlerinin amacı bellidir...

Bu nedenledir ki bu tür konularda hassas olmak gerektiğini,aziz Türk Milleti'nin çelikleşmiş ifadesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik mesnetsiz yakıştırmalara meydan verilmemesi gerektiğini üye arkadaşlarıma hatırlatmak isterim.

Saygılarımla.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:09 - İp: 88.***.**5.206
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz burkay ama inatla anlamıyan arkadaşlar var aysemerve benim sınıf arkadaşlarımın yarıdan fazlası başörtülüdür ama o arkadaşlarıma ne kötü bir söz nede kötü bir bakış atıldı ve de buna izin vermeyiz zaten çünkü onlar bizim kardeşimiz sende bizim kardeşimizsin seni sözle taciz eden bir kişi olmuşsa veya bu nedenle hocalarında bir sorun yaşamışsan o senin muhattap olduğun kişilerle ilgilidir.

Bak ben sana kısaca türkiyenin bu baş örtüsü konusunun nasıl ortaya çıktığını anlatayım

atatürk devrimlerinden sonra türk milleti bir sıçrayış gerçekleşti bu sıçrayışla kalkınmaya ve zenginleşmeye başladı bu drumdan rahatsız olan avrupa ve abd duruma el koymamız gerekiyor dedi ve ülkeyi sosyalist faşist olarak ikiye böleyim dedi ve başardı sonrasında bunları dururmak için kendi generalleri ile bir darbe yaptırdı eee şimdi ne olacak başla ayrılık noktaları bulmalıyız dediler ve üniversitelede türbanı yasakladılar sonra yine bu avrupa ve abd türk kürt diye ayırdılar sonra alevi sunni diye ayırdılar laz dediler çerkez dediler ayırdıkça ayırdılar kimini silahlandırdılar kimini dağa çıkardılar kimini misyoner yapıp Trabzona yolladılar kimi şeriatçı yapıp tarikat kurdurdular.

Ve günümüz siz ne sanıyorsunuz bu ülkede vatanını seven birinin iktidar olacağını mı? Çok beklersiniz kimse benim liderim iyi demesin?

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:25 - İp: 78.***.**5.163
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

bellemişler bir atatürk devrimleri, bellemişler bir laiklik,bellemişiler bir atatürk olmasa türkiye olmazdı diye.


magaranında dedigi gibi halkcılık diyeceksin halka hakkını vermeyeceksin.iradesine karşı çıkacaksın. devletcilik diyeceksin devletin bütün kurumlarına kendi fikrindeki insanları haketmesede o makama yerleştirip devletin altını boşaltıp illegal devlet kuracaksın.

kimse kusura bakmasın laiklik diyeceksin ben senin nasıl giyindigine kime taptıgına karışmazken sen benim giyinmeme ve ibadet şeklime karışacaksın. işte burda sizin laiklik dediginiz ilke tam olarak çalışsa insanlar ne tekkelerden nede sahte hocalardan medet umacak.devletin din ile ilgili kurumunun tam anlamı ile çalışmasına izin verilse bende dinimi üçüncü ve vasıfsız kişilerden ögrenmeyecegim.ama devletin bununla ilgili kurumunun açıklamalarına ragmen sen beni senin istedigin şekle girmeye zorlarsan bende alternatiflere yönelirim.ki devletin o kurumu sizin fikrinize ters ama gerçekte dogru olan bir açıklama yaparsa ikdidarın borozanı olmakla suçlanıyor.


atatürk olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye zırvalayacaksın.atatürk olmasaydı ismet inönü olurdu.fevzi çakmak paşa olurdu,izzettin çalışlar paşa olurdu kazım karabekir olurdu
Ali Fuat CEBESOY Kazim OZALP Refet BELE Mehmet Nuri CONKER bunlar gibi yüzlerce insan olurdu. bir iki kişi hariç hangisinin isimleri biliniyor. türkiyede halan devlet arşivleri açılamıyor halen saklanan sırlar var.
hep şunu unutuyoruz.atatürkünde bir insan oldugunu hatalarının olabilecegini.bu gün piyasada atatürkün sözleri diye dolaşan sözlerin çogu atatürke ait olmadıgı söyleniyor.sıkıysa laiklik atatürkçülük diyenler itiraz etmesinler açılsın devlet arşivleri. mustafa filmi çıktı tartışmalar başladı sadece kendi görmek istedikleri gibi bir hayat hikayesi yazıyorlar filme çekiyorlar.unutmayın O DA BİR İNSANDI VE HATALARI OLACAKTIR.
O OLMASA İDİ MUTLAKA YERİNİ BİRİ ALIRDI.
tarihimize bakınca bunun böyle oldugu anlaşılır.

birde laiklik deyip dururlar laik olmak istemeyen bir insanı hangi hakla laik yapmaya çalışıyorsun.ben laik olmak istemiyorum sanan ne senin istedigin gibi yaşamak istemiyorum.laikligin bana verdigi hakkı kullanıyorum. ben senide başörtülü yaşamaya zorlamadıgım müddetçe ben başörtülü yaşayabilmem lazım sen neden beni başörtüsüz yaşamaya zorluyorsun.

bir fatiha oku diyorsun. buyur yarın 10 kasım sıkıysa sen ellerini aç orada fatiha oku bakalım başına neler gelecek ulusal kanallarda 7 haberlerine nasıl konu oluyorsun. nasılda meczup ilan ediliyorsun.

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:33 - İp: 85.***.**2.205
aysemerve
aysemerve (üye)
İzmir / Amatör

potera var ya söylemek istediğim ama dlilimin ucuna defalarca gelmesine rağmen söyleyemediğim şeyi söylemişsin tebrikler....bizi böyle böyle böldülerişte kürt dedile türk dediler faşist emperyalist sağcı solcu dinci dinsiz ohooo liste kabarık .... bi gün adamın biri çıkar o adam da hem siyasetçi hemde dinde bi ekoldür maşallah o damdan düşer gibi bi laf eder ertesi gün bi bakarsın ülke birbirne girmiş imam haipler arka bahçe olmuş başörtülü kızların hepsi onların yandaşı olmuş ...biz safmıyız kardeşim neden geliyoruz böyle oyunlara ???? sen nasıl diyosun ki başörtülü arkadaşlarımız bizim kardeşlerimiz laf söyletmeyiz helal olsun sana bu iş böyle zaten biz kardeşiz hepimiz ama işte insanlar hemen gaza geliyo maç izler gibi ülke gündemi takip ediyolar mühim olan senin görüşünü paylaşmayana gol atmak

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:33 - İp: 88.***.**3.128
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

batuhan19b, laikliğe neden karşısın?

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:46 - İp: 85.***.**8.166