dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.

ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR


8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."


amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....

nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....

aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:08 - İp: 85.***.**0.172
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

onunda açıklaması var ..
alan razı veren razı derler ya hani bu konuya çevirisini yapıyorum
üstteki razı alttaki razı ise bunun adı zina değil başka bişey. çağdaşlık de ilericilik de moderin dünyaya ayak uydurma de ahlak inşasında yeni boyut de ne dersen de ama zina deme.
eğer mahalleden biri yaparsa zinadır ama yüksek rakımlı mevkilerde gezinen biri yaparsan en kötü tanımlama ile şımarıklık olur.
herkese verecek bir tanımlamamız var elhamdulillah

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:23 - İp: 78.***.**2.221
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

sen neymişsin be üstad

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:26 - İp: 81.***.**7.8
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

bir olayı ciddi olarak tartışamaz mısınız gerçi sizin başbakan seçtiğiniz adam ne ki mahalle kabadayısı

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:38 - İp: 78.***.**5.163
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

kim dedi size çok partili döneme geçin diye

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:40 - İp: 78.***.**2.221
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

dadasnazim her kurumun olduğu gibi tsk da eleştirilir yalnız eleştiriyi yaparken kurumların uyguladığı kurallardan önce kuralların neden konulduğunun sebepleri ve etkenleri araştırılır.

TSK ya ait yerlere türbanla girilemediği gibi siyasi parti flaması taşıyan araçlar ve siyasi parti rozeti taşıyan kişilerde giremez. Hal böyle olunca kurumları eleştirmeden önce türbanı siyasi simgeye dönüştürüp siyasi parti flamasından ve rozetinden farksız kılan siyasileri sorgulamak SEN NASIL BENİM ANAMIN, BACIMIN, EŞİMİN BAŞ ÖRTÜSÜNÜ SİYASİ PARTİ FLAMASINA VE ROZETİNE BENZETİP KENDİNE SİYASİ BİR SİMGE YAPARSIN DİYE SORMAK GEREKMİYORMU?

Evet kurumlar eleştirilebilir eleştirilmelidirde ama bu eleştiriyi yaparken yapıcı olunmalıdır. Malesefki TSK ya karşı yapılan eleştiriler yapıcılıktan uzak olmakla birlikte ya art niyet içerisinde olmuştur yada pkk ağzıyla yapılmıştır!...

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:45 - İp: 78.***.**2.223
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili maqaradan çıkma arkadaşım ne alakası var konuyla hadi bende biseyler diyeyim kim dedi saat on iki diye bak çok alakasız oluyor değil mi?

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:50 - İp: 78.***.**5.163
aysemerve
aysemerve (üye)
İzmir / Amatör

ben bi daha yazmıcam bu foruma diye karar almıştım ama dayanamadım daha önce yine benzer bi konuda sırf yaşadığım kalp kırıklığını samimiyetle dile getirmiştim ama olay bi anda çığrından çıkmıştı...ne var biliyomusunuz çoğu kimse diğerini dinlemiyo bile herkes sadece kendi fikrinin doğruluğuna zaten inanmış DİĞERLERİNİN ne dediği umrunda bile değil pazar abinin dediği gibi biz zaten kalbimiz yarılıp içine bakılmışçasına yaftalanıyoruz sokakta markette okul çıkışı lavaboda başımızı örterken birilerinin nefret dolu bakışların ve hatta hakaret dolu sözlerin hedefi oluyoruz ....ama bunlar hiç önemli değil zaten ben bi üniversite öğrencisi olarak başıma oyalı yazmamı taksam yada minicik eşarbımı babaannem gibi boynumun altında düğüm yapsam tüm kargaşa bitecek .. zaten ben bu ülkenin genci değilim içten içe diş biliyorum meydan bi bize kalsa da şu bağnaz fikirlerimle herkese zorbalık yapsam diye dayanamıyorum laik ve de demokratik insanlara onlarda neymiş hiç insanlara din ve vicdan özgürlüğü verilirmi!!!!!!!! aaa bakın bi anda mutlu oldum hani bizde zaten yok o laiklik denen şeyden kimse özgür değil ki zaten oh içim rahatladı bi an bu ülkede laiklik aldı başını yürüdü herkes inancında dininde vicdanında özgür diye ödüm kopmuştu okul çıkışlarında ödümüz kopuyo çoğu zaman hocalar bizi görecek diye çünkü biz onların oluşturduğu hiyerarşik düzende yaşamaya mahkumuz onlar bi kere başını örtmenin yanlış olduğuna kanaat getirmişse bizim ne haddimize farklı bişeye inanmak ...bu konu çook su götürür bizde böyle yaşar!!! gideriz ...dedim ya yaşayan bilir sadece belki başkalarına göre çok çarpık saçma bi ananç belki dine sonradan sokulmuş(!) ama ben inanıyorum ya bırakın kardeşim inanayım inandığım gibi yaşayayım da yaşadığımın farkına varayım ister buzağıya taparım ister reenkarnasyona inanırım ha gerçi bunlardan birini yapıyo olsam daha çok saygı görürüm ya hadi neyse

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:50 - İp: 88.***.**3.128
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Kafanızın içerisi o kadar boşaltılmış ki sadece kulağınıza söylenen sözler yankı yapıyor onları söylüyorsunuz sadece yanlı basını izliyor yanlı gazeteleri okuyor karşınıza biri çıkıncada mahalle kavgası eder gibi çemkiriyorsunuz Arkadaşım git önce ir nutuk'u oku ne neymiş onu bir öğren atatürk devrimlerine dil uzatan dilin atatürk olmasaymış dua okuyabilicek miymiş onu anla. Oturda 10 kasımda atamızın ardında bir fatih'a oku.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:54 - İp: 78.***.**5.163
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

şu alaka
bu topluma kime oy vereceğini öğretemediniz.
düşünsene halkçılık diceksin sonrada halkın seçtiğini kabul edemiceksin
cumhuriyet diceksin ama cumhurla taban tabana zıt olucaksın
herkesin yapabileceği şeyler değil bunlar

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:55 - İp: 78.***.**2.221
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

birkaç şeyi merak ediyorum. türbana siyasi simge diyen arkadaşlar.baglama şekillerini koyarlarsa.bizde ögreniriz hangisi siyasi hangisi deyil.

mhp,chp,dsp,iddia edildigi gibi ak parti li baglama şekilleri birde hiç bir siyasi partiyle ilgisi olmayan baglama şekilleri nasıldır.varmı bunu resimlerle anlatacak babayigit.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 23:56 - İp: 85.***.**2.205