dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.

ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR


8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."


amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....

nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....

aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:08 - İp: 85.***.**0.172
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

'''''''Sadece çarşafa ve rahibe tarzına izin verilmiyor'''''''''
o çarşaf varya o çarşaf o çarşaf ne cephaneler taşıdı altında cephelere yagmurdan ıslanmasın diye.ne büyük bir mücadele başlattı sütcü imamla kahraman maraşta bir fransız eli uzandı diye.bu gün allah korusun ülke gene aynı duruma düşse ortalıkta sadece o çarşaflı dediginiz analar kalacak ki cephane taşıyıp su götürmek için.

rahibe tarzımı onu türkiyede bayanlar kullanmıyor.nedense özgürlük ve yaşama hakkıda birilerinin istedigi gibi olmak zorunda nasıl bir özgürlük dayatmasıysa.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:49 - İp: 88.***.**5.78
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

O büyük mücadelenin yani Kurtuluş savaşının ilk kurşununu İzmirde gazeteci Hasan Tahsin yunan bayraktarının kafasına sıkmıştır. Sütçü imamın ermenilere sıktığı kurşun sonra gelir.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 01:05 - İp: 85.***.**6.17
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

ne büyük bir mücadele başlattı sütcü imamla kahraman maraşta bir fransız eli uzandı diye.


hırstan okuyamadın galiba ,belkide okudun anlayamadın. tekrar okursan.

ilk kurşun demedim kahramanmaraşta büyük mücadele başlatıldı dedim

aslında hata etmiş sütcü imam ,hasan tahsin hatta atatürkte hata etmiş.
dokunmasalardı ingilize ,,fransıza italyana ,yunana şimdi ne güzel avrupalı olurdu kadınlar,atarlardı rahibe kılıklı örtülerini, yırtarlardı kara çarşaflarını ne kadarda çagdaş olurdu insanlar, mini mini eteklerle rüzgara bırakılmış saçlarla kadınlar. yarı türk yarı karışık olurdu çocuklar
ne okullarda başörtülü ögrenci ne kışlalarda başörtülü analar dışarıda kalırdı türkiyenin önünü tıkayan başörtüsü sorunuda olmazdı.başlarını örtmelerinden dolayı kafatasından dışarı çıkamayan akıllarıda çalışırdı.
akıları kafalarına taktıkları bez parçasının altında kalıpta bilime ışık tutamayan kadınlarda hepsi bilim adamı olur çıkarlardı birden..hatta başı örtülü diye aldıgı ödülün verilmemesi kürsüye çıkartılmamasından dolayı aşşagılanmazdı kızlarımız. o zaman asker hep terörle ugraşacagı için başörtüssü ile meşgul olup anaları kışlaya sokmamak için nizamiyelerde beklemezdi, basılmazdı ozaman aktütün karakolu,olmazdı o zaman devlet içinde derin devlet.ergenekon.
ne bayrak olurdu o zaman nede türklükleri ile gurur duyup bodrum katından bozma diskolarda barlarda uyuşturucu çekip sırtlarına aksesuar olarak bagladıkları türk bayrakları ile sarhoş bar müşterilerine 10. yıl marşıda söyleyemezdi sarhoş bar sanatçıları.o zaman kimse laiklik elden gidiyor diye sömürüde yapamazdı. en kötüsüde bu gün laikiz çagdaşız ilericiyiz diye meydanlarda naralar atıp bundan pirim saglayan insanlar işsiz kalırdı.

hata etmişler hata.halbuki sana ne alt ucu bir bez parçası.başına baglamışsın başörtüsü demişsin göndere çekmişsin bayrak demişsin çekseler alsalardı başlarından indirselerdi gönderdeki bez parçasını ne olurduki.bu kadar savaşıp insanların ölmesine şehit olmasına degermiydiki.

ne derece dogru bilmiyorum ama onurlu yaşamanın bir kaç şartı varmış.
bir şartı özgürlükmüş,birşartı iffetli yaşamakmış birşartı insan gibi muammele görmekmiş digeri başkalarının yaşama hakkına ve özgürlügüne saygı göstermekmiş vs .varmış böyle şartları

anaların başı kapalı diye aşşagılayıp kapılardan çevirenlere,başlarındaki örtüleri bez parçası olarak görenlere,benim dedigim gibi yaşayacaksın diyenlere sadece yazıklar olsun diyorum.

#batuhan19b' tarafından 09.11.2008 02:47:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 02:37 - İp: 88.***.**5.78
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bu aşağılık ve çağdışı zihniyetten ülkemizin bir an önce kurtulması gerek. Arz ettiğim gibi iran uygulamalarını ne kadar tasvip etmiyor isem bunuda etmiyorum.
BOşverin kışlayı aynı uygulama üniversitede de var.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 08:46 - İp: 88.***.**9.182
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

M girgin bu olayda tarafını seçi.
TEkrar ediyorum tarafını seç. DEmokrasiden yanamısın yoksa despotizmden yanamısın görelim.
Altınıçiziyorum Doğru yerde dur.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 10:03 - İp: 88.***.**9.182
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

mgirgin kardeş...

bir an için tersini düşünelim.....asker diyorki başı açıklar askeriyeye giremez....ancak başını kapatırsa,hatta şu şekilde kapatırsa girer derse.....kilometrelerce uzaktan gelen,ne emekle büyüttüğü yavrusunu görmeye gelen anneyi sadece başı açık olduğu için almazsa.......ne olur....buda vicdansızlık değil mi.....

inanın ben bunada sonuna kadar karşı çıkardım......

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 11:13 - İp: 85.***.**3.140
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Dadaş Nazım ben mi anlatamıyorum? Aileniz başörtüsüyle askeriyeye girebilir dedimya.Sadece siyasi konulardan ötürü askeriyenin kimi örtünme biçimine tepkisi var o kadar.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 11:31 - İp: 85.***.**6.17
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Asker siyasette taraf olamaz. Asker işini yapsın. Asker önce kendi askerini koruyabilsin.
40-50 yaşına gelmiş köylü kadıncağızların ne biçimden haberi vardır ne siyasetten. BU yobazlıktır.BAşka hiçbir şey değil.
Mgirgin tarafını seç kardeşim. DEmokrasimi militarizm mi.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 11:35 - İp: 88.***.**9.182
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

İlk defa Pazarbeye katılıyorum.
40-50-60 yaşına gelmiş köylü kadınların ( askerin beğenmediği) ne o örtünme biçiminden ne de siyasetten haberleri vardır.

Tamam orduevlerine o beğenmediğin şekilde başını bağlayanları almıyorsun hadi kabul ama oğlunun, kardeşinin yemin törenine gelenleri niye baş bağlama şeklinden dolayı rencide ediyorsun.
Hayır anlayamadığım 40 yaşın altı olunca o beğenmediği bağlama şekli ile başını bağlayan kişi siyasi amaç içinmi örtünmüş oluyor. Bu nasıl bir dayatmadır.

Ya rahat bırakın kadınları. Kimi çene altından bağlar, kimi türban dediklerinden takar. kimi başını açar. Size ne, herkes kendinden mesüldur.

Aynı zihniyet askeri hastanelerde var. Benim bir tanıdığım anlattı. Kendisi başı kapalı bir subay annesi. Askeri hastaneye gitttiğinde bir asker doktor (elbette hepsi değildir) başı kapalı diye kötü davranmış ve bunuda kendisine sözle söylemiş.
Ya bu nasıl bir zihniyettir. Hipokrat yemini ederken herkese yardım edeceğim deyip, asker doktor olursam kapalı kadınlara bakmayacağım diyemi yemin ediyorsun.









 

Tarih: 9 Kasım 2008, 13:22 - İp: 78.***.**7.160
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

eskiden insanları renklerine göre ayırırlardı. artık medeni bir toplumuz
insanların rengine bakmıyoruz elbiselerine göre ayırıyoruz

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 14:13 - İp: 78.***.**2.221