fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

Bıraktım...

bırakıyorum fanatikliğimi , Türkiye ligini takip etmem artık... açarım İspanya ligini, Barça yı izlerim, messi yi izlerim... ne arda ne de semih, orta sahadan rövaşata ile gol atsalar, yine dönüp bakmam... ayrıca daha da davosa gelmem...




#fujisever' tarafından 13.04.2009 01:44:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Nisan 2009, 01:43 - İp: 78.***.**8.42
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Sporcu beni örnek alsın.
Tamam güzel bir maç olur izlenir.
Ama hayatımda hiçbir zaman iki Türk takımının maçını izlemedim.
Milli maç çok izlerim. veya yerli yabancıya karşı izlerim.

Neyse ben sevmiyorum futbol izlemeyi de muhabbetini de. Ama oynarım ayrı mevzu. Yenikapı da halı saha var. Hayranlarım beni orda izleyebilir arada bir.

Zamane çocuklarına bakıyorum odalarının boyası bile bordo mavi. Anne babalar bence kötü örnek oluyor çocukları böyle fanatize ederek. Ve çocuklarını küçük yaşta gereksiz bir fanatizmin peşine takarak çocuklarının algı ve yeteneklerini köreltiyorlar. Kesinlikle ciddi şekilde zararlı buluyorum.

Sonuçta bir gösteri. İzlenir kalkılır gidilir.

İngiltere nin futbol kültürü olayına da katılmıyorum. Holiganizmin anavatanı da ingilteredir. italyanlar desen ayrı bir alem. İspanyollar desen boğa güreştirir hiç bulaşma.

Fatih terime ayda 150 milyar az. Kriz var maaşına zam yapalım. Yani afedersiniz ama şeyi şey olsa yani pırlanta altın olsa ayda 150 milyar etmez. Ne saçmalık gelde kafayı yeme.

Bir de şu konuyu irdelemek gerekir. Spor spor içinmidir yoksa spor sanat içinmidir. Pardon spor halk içinmidir. Yani sanat için spor yap deseler yaparmıyız? Toplum olarak neden bunları tartışmıyoruz da işimiz gücümüz hep geyik muhabbeti ?

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 21:01 - İp: 85.***.**2.255
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Yemişim futbolunu da kültürünü de. Boş işler bunlar...

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 22:03 - İp: 88.***.**4.239
mandyy
mandyy (üye)
İstanbul / Meraklı

fanatiklik deil ama ciddi bi tutkuyla bağlıyım BEŞİKTAŞıma
gecen yıllardaki tribün cinayetinden sonra bende takımdan ve tribünlerden soğumuştm.deil kombine almak maçlara gitmeyi bile bırakmıştım.
şimdi ise elimden geldikçe her maça yada her etkinliğe katılıyorum.zamanla içindeki tutku ağır basıyor braktım desende içindeki an tetiklio seni tribüne doğru.
Dün yaşananlar çok acı ve utanç vericiydi.maçın en güzel görüntüsü ise olaylara uzaktan bakan carlosun duruşuydu yapılması gereken en ii şeyi yaptı sadeec uzaktan izledi. Ve bu hareketleri yapıp macın seyrini derbi adı altındaki şıklığını bozan futbolculara adam akıllı bi ceza verilmeli ki formasını giydikleri klübün ve taraftarlarının değerini anlasınlar.
Bu elemanlar böle devam ederse biz futbolda sadece dünyayı izleriz onlada bizim kavgalı maçlarımızı yarıda keser.

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 22:17 - İp: 85.***.**8.211
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Bıraktım demekle kimse tuttuğu takımı bırakamaz. mandyy'e katılıyorum.

Fatih Terim konusunda okyanusa katılıyorum.

sansabosayada katılıyorum. Tek farkla ah galatasarayı yeneydikde dayak yiyeydik bari.

Mustiyede katılayım tam olsun bari. Gerçekten boş işler bunlar.

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 23:02 - İp: 78.***.**7.103
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

iyi , boş işler de... milyonlar, bu boş işlerle yönetiliyor, haberiniz olsun.. evdeki hanımlar da, dizilerle, sabah programlarıyla...

boş iş deyip geçersek, meydan, bu işleri kötüye kullananlara kalır...

karıncaincitmez, diye bir amigosu varmış bu ülkenin, cenazesine devlette katılmış zamanında... şimdi amigolar kanlı buçaklı, salyalı kişiler, tiribün liderleri falan... nerden nereye, ülkenin kültürü her konuda olduğu gibi , futbol ve spor konusunda da yozlaşıyor diyorum, ama keşke elden bir şey gelse...

bir şeye, boş ol deyince, ne boş oluyor, ne de yok oluyor... yığınlar, şu yukarıda yumruklaşanlarla yatıp kalkıyor, onu yok etmek yerine düzeltmek gerek, yani , "Türkiye laiktir laik kalacak" deyince, yobazlar yok olmuyor mesela, bunun gibi sloganlar işe yaramıyor... keşke, daha iyi organize olabilen bir millet olsaydık, "ben sporcunun ahlaklısını severim" diyen bir ata yı, bekleyip durmazdık asırlarca....

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 23:19 - İp: 78.***.**6.14
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Fuji sen karıncaezmez M.Şevkinin arabasına da binmemişsin,keza hiç görmemişsindir.Biz bindik küçükken..Adam resmen hasta idi o konuda zati..

Neyse *asan şaş,yavaş yavaş..

 

Tarih: 4 Mayıs 2009, 21:45 - İp: 78.***.**7.84
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

nereden göreyim abi... ben hayatımda ali sami yen e bir defa geldim, o da 2005 teydi sanırım... harçlıklarımı biriktirip gelmiştim, gece maçtan sonra geri dönmüştüm... 12 saat sürüyordu yolculuk mersin-istanbul... dönüş 13 saat sürmüştü....


gençlik işte, şimdi dünya derdine düştük, büyüdük mü ne... karıncaezmez de ruhu genç bir insanmış, çok güzel insanmış, öyle okudum , ne mutlu sana, tanıma fırsatı bulmuşsun...

iyi geceler...

 

Tarih: 4 Mayıs 2009, 23:25 - İp: 78.***.**6.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ben Fenerliyim zati..

 

Tarih: 4 Mayıs 2009, 23:49 - İp: 78.***.**7.84
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

fark etmez abi... iki takımda şampiyon değil bu sene... sivas olsun bari...

 

Tarih: 5 Mayıs 2009, 00:02 - İp: 78.***.**6.121