fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

Bir Yıldız Daha Kaydı...

arkadaşlar, sitemizden yavaş yavaş kopmalar oluyor sanırım.. usta diyebileceğimiz, demesek bile , bizim için değerli diyebileceğimiz, fotoğrafçı arkadaşlar, büyüklerimiz, belki de yüzünü bile görmediğimiz ama saygı ve sevgi beslediğimiz üyeler siteyi terk ettiler, ediyorlar..

mesala" bettyblue "vardı, gülhan hocam, bir zamanlar.. onu izleyerek çok şey öğrenmiştim... şimdi nerelerde acaba ?

bugün girdim ki siteye, "harmancı" hocam da ben ayrılıyorum demiş... çok üzüldüm...

yarın "kagemusha" abi, "savaşım" gibi usta dediğim, değer verdiğim diğer isimler de ayrılır giderse, tadı tuzu kalmaz bu sitenin...

tamam çok klasik bir konu, şakşakçı tayfasından muzdarip olma.. panctom abi de çok uğraştı bu konu üzerine ama hala , bu yüzden çekip gidenler var ve bu çok can sıkıcı bir durum...

kaliteyi desteklemeli ve daha çok emek vermeliyiz, gerek fotoğraflarımızda, gerek yorumlarımızda, kendi adıma acı bir ders oldu, ben de bugünden itibaren daha dikkatli ve daha da sert biçimde kalite arayışı içinde olacağım... herkesten rica ve arz ederim...

Tarih: 4 Ağustos 2008, 17:54 - İp: 78.***.**0.132
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

evet sanal linç var sitede malesef en son örneği arkhalen foruma girmeyeceğim dedi. sadece fikir faklılığı var diye sanal linçler oluyor

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 12:40 - İp: 144.***.**1.227
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

peki kim linçing?

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:01 - İp: 85.***.**3.117
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Aslında sanal linçten ziyade gerçekten de bir agresifliktir gidiyor. Herkes birbiriyle mücadele ediyor gibi. Yalnız bunu özellikle birisini kastederek yazmıyorum, sadece genelleme. Mesela birinin fikrine katılmamak küfür etmişsin gibi bir muamele görüyor sanki. İnsanlar fikir farklılıklarına düşebilirler hatta birbirlerine kızabilirler de ancak önemli olan bence yine de karşılıklı olarak hakarete varmadan tartışabilmekten geçiyor. Yok benim eğitimim daha iyi, yok sen seviyesizsin, yalnız kalmışsın da ne yapacağını bilemiyorsun gibi sataşmalarla insanlar resmen birbirini kışkırtıyor. O kadar da kasmamak lazım. Yanılmak normal, bunu kabul edebilmek erdemlilik. Tekrar belirteyim hiçkimseyi özellikle kastetmiyorum.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:13 - İp: 78.***.**5.148
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Ben sana söyledim gaijin bu kaçıncı dedim...

Hergün bir yıldız kayıyor...

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:13 - İp: 212.***.**8.38
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Tayfun Bey çok makul ve mantıklı bir yaklaşım,cidden.


Tatarbey beni kışkırtıyorsun

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:18 - İp: 78.***.**7.171
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

gajin, niye soruyosun biliyosun sen de olanları.

t_yaman, forumu aktif bir şekilde kullanmaya başlayan yeni üyeler karşılaşıyor bu durumla. sen sus bakiim çömez der gibi tavır takınılıyor. ya da burası bizden sorulur bizim fikirlerimiz konuşulur gibi. baktın olmadı vur geyiğe zaten.
ben de tartıştım çoğu kişiyle, hatta yukarda dediklerimi de yapmışımdır. ama kimse benimle tartışıp onun üzerine gidiyorum demedi. kırdıklarıma da özelden özür ilettim. gitmeye kalkan biri olsaydı da yalvar yakar özür diler gitmesini engellerdim. babamın sitesi değil ya burası. ben burayı çok seviyor ve faydalanıyorum. bundan kimseyi mahrum etme hakkım da olmadığından benim yüzümden gitmesini istemem kimsenin.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:19 - İp: 144.***.**1.227
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Eraycanlı bak doğru bir noktaya değindin ben atlamışım. Öyle herşeye de ben gidiyorum şeklinde yaklaşmak ta gereksiz. Yani aslında bu da aynı şekilde tahammülsüzlük.

Harmanci (isminiz gerçekten de Savaş Barış mı emin olamadım da) teşekkür ederim.
Şunu belirteyim ki bu siteyi ben de çok seviyorum ama sadece fotoğrafçılık anlamında değil. İnanın fırsat buldukça yazılanların hepsini okuyor ve çok eğlenceli buluyorum. Aslında şöyle sakin bir kafayla bakınca insanların birbirine kızmasını gerektişrecek bir tek mesel yok aksine birbirine sempati duyabilmesi için çok neden var. Pazarbeyi, kontrastı, Harmancıyı, Tatarbeyi, Eraycanlıyı ya da daha birçok kişiyi tanımam (Fiyumayı tanırım ) ama sayenizde günüm iyi geçiyor. Teşekkürler hepinize.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:34 - İp: 78.***.**5.148
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Tayfun Bey bir yanlış anlaşılmaya parmak basmam gerek kendi adıma.
Gidiyorum demedim sadece fotoğrafları bir süre paylaşmayacağım dedim belli sebeplerden ötürü.
Kişilerden ötürü bu güzel site bırakılıp gidilir mi hiç...

Zaten önemli olan da zamanın,günün iyi geçmesi,ne güzel.
Selamlar...

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:51 - İp: 78.***.**7.171
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Tayfun Bey bir yanlış anlaşılmaya parmak basmam gerek kendi adıma. Gidiyorum demedim sadece fotoğrafları bir süre paylaşmayacağım dedim belli sebeplerden ötürü.
Kişilerden ötürü bu güzel site bırakılıp gidilir mi hiç...


Harmanci sizi kastetmemiştim, neyse açık yazmak lazım Arkhalen i kastetmiştim. Sizin açıklamanız diğer topikte okumuştum ve yanlış anladığıma sevindim (Tabi fotoğraf eklememe konusuna sevinmedim tabi, neyse ki nadas geçici bir durumdur )

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:58 - İp: 78.***.**5.148
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

hard diskte siteye yükleyebileceğim onlarca fotoğraf var...

Kendi kişisel tercihimdir ama pek yüklemek gelmiyor içimden...

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 13:59 - İp: 212.***.**8.38