seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

Bir Saniye

bence arkadaşlar küresel ısınma denen bir şey yok.. bu koca bir yalan.. sularımız azalıyor ama su satan firma sayısı her geçen gün artıyor.. pet şişedeki suyun kaynağı dağlarda eriyen kar suları değil mi?.. kar sularını su istasyonları toplayıp satıyorsa dereler nerden beslenecek...

bence diye başladım.. böyle olduğunu güşünüyorum.. ilk kez su alıp içtim ve aklıma bunlar geldi... bence diyorum yani kesinliği yok yanılıyor olabilirimde ama bir düşünün

Tarih: 7 Ağustos 2007, 22:14 - İp: 88.***.**1.243
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kuresel ısınma yoktur..bolgesel genişleme ve yaglanma vardır..
magazın programlarında gordugumuz butun garabetler ve selulitler bunun sonucudur..

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 00:17 - İp: 85.***.**9.17
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Onu bunu bilmem ama isin suyu cikti.

Seyyah kardes bal gibi var kuresel isinma,en guzel ornegide BEN.

Her sene cikardik Alp veya Pirene daglarina cekerdik fotograflari,kazanirdik hayatimizi.Gecen sene bir fotografciyla anlastik,adam son anda kontrati iptal etti dagda kar yok ,haliyle musteride diye.Hemen takibinde Alplerde baska bir studyo ile temasi kurduk o da ayni seyi soyledi " Dagda kar yok Noelden once acmayacagim sezonu".

Senin anlayacagin gecen kis sadece 3 hafta calistik 3 ay yerine.Bu sene halimiz ne olur bilmem.

Koskoca Alp daglarina kar yagmaz oldu Seyyah,gerisini sen dusun.

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 00:23 - İp: 88.***.**8.129
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

havadaki nem soğumassa kar nasıl yağsın... havaya nem nasıl artar tabiki suyun buharlaşması ile.. su depolanıyor.. şişeler dolduruluyor.. su şişeye girince hangi su buharlaşıp soğuyup kar olacak.. bence araştırılmalı.. başımızda 7 tabaka hava katmanı varken su buhar olum uzaya çıkmıyor ya..

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 00:30 - İp: 88.***.**1.243
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Yok yok sen kafayi su firmalarina takmissin anlasildi

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 00:33 - İp: 88.***.**8.129
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

binlerce su pet şişe sadece bir şehirde.. güneşin en gür olduğu güneydoğuda barajların doluluk oranı yüksek.. neden firmalar dağdaki karı alamıyorlar.. terörist var.. bence şiddetle bu konu üzerinde durulmalı

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 00:41 - İp: 88.***.**1.243
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

seyyah , türkiye de yaklaşık 50 senedir var bu sektör.
türkiye nin en güzel şişe suyu Niksar Ayvaz suyudur mesela. 30-40 senedir şişeleniyor. bizim Ünye deki su da iyidir ve o da uzun yıllardır şişeleniyor.

bunlar toplam su kaynağının çok ama çok az bir kısmına denk. Ünye deki su mesela, minik bir kaynaktan temin ediliyor, çevre illere dağıtılıyor. Niksar daki de öyle...Arabistan a satıyorlar şu anda, ufak bir kaynak. Yani bir fırat ın 1 dakikada taşıdığı suyun toplamını geçmez dünyanın yıllık pet şişe su tüketimi.

Üstelik pet şişeler su tüketimini azaltır. 1 litre su alırsın, hepsini içersin. eskiden olsa bir sürahi sudan iki bardak içeriz, sonra yere dökeriz.

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 00:41 - İp: 81.***.**8.105
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

seyyah kardeş sen pet şişecilere kafayı takmışsın buffalo arkadaş doğrusunu söylemiş Türkiye'de satılan kaliteli sular bellidir. düşün geçen yıllarda meclise gelen 20 farklı firmadan sadece 2 tanesinin sonuçları temiz çıkıyor yapılan tahlillerde meclise bile bunu yapıyorlarsa gerisini düşünün artık. küresel ısınma ise insanın dünyayı sadece kendisininmiş gibi hor kullanması sonucu gerçekleşen bir olaydır. nedeni ise sera gazlarıdır. bu gazlarda doğaya yapılan mübah görülen her türlü müdahale sonucu kurulan tesislerin bacalarından otomobillerinden çıkan egsozlardan ortaya çıkar. yağmur yağıyor ortalığı sel götürüyor ama yine barajlarda bir milimetre yükselme yok nedenini ben hala düşünüyorum blamadım bilen var mı acep

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 08:50 - İp: 81.***.**7.150
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şişeleyıp satıyorlar oyuzden yukselmiyor..
ben sıfonu cekıyorum ondan yukselmıyor (uzerınıze afıyet tuvaletten cıkamaz oldum)
bıde bulasık bırıkmıs yıka yıka bıtmedı ondanda yukselmıyor olabılır..

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 13:53 - İp: 85.***.**9.17
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar tabii ki doğada,kampta gürül gürül su akıyor su var.Oralarda devletten izin alan vergisini verenler de suları bize satıyor.Bunda yanlış birşey yok,aslında su döngüsünü tamamladığı sürece aslında su sorunu diye birşey de olmaz.Yani afedersiniz tuvalete döktüğümüz su da döngüsünü tamamlasa sonra bize yağmur olarak dönecek,ama arada döngüde bir yerlerde hata var.Bu konuya ekolojik olarak bakılmasında yarar var.Bir izci olarak şunu söylerim doğaya ne tepki verirseniz karşılığını da alırsınız.Zaten dünya nüfusu böyle artmaya devam ederse hepimiz sefil sefil yaşıcaz.

Seyyah sana katılıyorum ama küresel ısınmanın olmadığı konusunda değil;doğa kaynaklarının politik sebeplerle her an satılabileceğinden.Yoksa dağı taşı gez her yer su,kentlere su yetişmiyor.Ama hala birileri bol bol çocuk yapın diyor.

Dünya güme gidiyor arkadaşlar,siyasiler günü kurtarmak peşine girebilir dikkat etmek lazım.Türkiye için demiyorum genel olarak diyorum.

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 14:04 - İp: 88.***.**3.158
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

cocuk yapın guclu bır ulke olalım dıyebılecek kadar uzun vadeli dusunebilen politikacılarımız,5 aya su kalmayacak dendıgınde bugune bakın dıyor..
aman yaa neyse..

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 14:23 - İp: 85.***.**9.17