fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Bir Bardak Su (ilk İzlenimlerim)...

Bu benim uzun zamandır yaptığım ancak bir türlü kaleme almadığım bir testtir. (test kelimesini yasaklamıştık ama bi ayrıcalığım olsun artık.) Test sürecinin çeşitli evrelerinde 2.nci, 3.ncü kişlerin görüşleri alınmıştır kullanılan benzetmelerin gerçek hayatta kimseyi temsil etmemektedir.

Yaklaşık 5 yıl kadar önce bir sehpanın üzerine "bir bardak su" koydum. İlk zamanlar eşe dosta bir şekilde gösterdim bu "bir bardak su"yu. İlk tepkiler "bu nekine" edasındaydı. Bir dostum: "bu böyle olmaz sen bunu biraz süsle bu şekilde sadece eşin dostun bakacak" dedi. Mantıklı geldi, gittim küçük ve hoş bir sehpa aldım üzerinede mavi bir örtü. Eşime dostuma da dedimki "bir bardak su"yu ben koydum sizde birşeyler ekleyin bakalım ne olacakk. Derken bizim "bir bardak su"ya tanımadığım kişilerde bakar oldu, hatta suyun minerallerine, sertliğine eklemelerde başladı ufak ufak. Sonra bir dostum: "bak her şey iyi hoşta bu örtü gitmemiş başka bir renk örtü al buraya". Baktım hakikatten bizim "bir bardak su" bu örtüde çokta iyi durmuyor. Kahverengi tonlarda bir örtü aldım sehpanın üstüne. Çok tepki aldı örter örtmez. Tepki sert olunca hemen değiştirdim "bir bardak su"yun altındaki örtüyü. Çoğunluk gri olsun diyordu örtü, suyu gösteren grimiş, bu griyide beğenmeyen çok oldu daha sonra ya ama almış bulundum artık. Herkesi memnun edecek bir renk bulmanın çok zor olduğunu ilk o zaman anladım. Neyse bizim "bir bardak su" hiçte fena durmadı bu örtünün üstünde. Bakanlar çoğaldı... çoğaldı... çoğaldı... sehpanın çevresi yetmez oldu. Çok ciddi bir masrafla daha büyük bir masa almak zorunda kaldım. Sonra biri çıktı "ya... senin bu "bir bardak su"yun bardağı kalın" dedi. Suyun tadı ince bardakla çıkarmış. İnce bardak aldım arkasından biri "buda içki bardağı.. haram dedi". Alla alla iyi hadi değiştirelim bardağı. Yeni bardağı koydum, bir başkasıda çıktı "bu bardağın altında Paşabahçe yazıyor reklam kokan hareketler bunlar" dedi. Herneyse çektik sineye...

Sonra bu "bir bardak su" çok izlenince yanına yönüne kendi bardaklarını sıkıştırmak isteyen kişiler türedi. Öyleki bardak fabrikası sahibi olanlar bile vardı içlerinde. Hele biri vardı ki, kendi bardağımızı koruyacaz diye tepki gösterince dayak yemediğimiz kaldı. Sırf o kişi bana göre daha marka olduğu için her istediğini yapabileceğini savunanlarda hatrı sayılır rakamlara ulaştı.

Ara-sıra dışardan eklenen bazı maddeleri ayıklamaya kaltığımda "anti demokratiklik"le beni suçlayan arkadaşlar, kendi ekledikleri maddelerin tepki alması sonucu büyük bir hassayiyet! gösterip çıkartanlarda oldu zaman zaman bu "bir bardak su"dan.

Bu "bir bardak su"yun tadı yavan... Tamam fitre taktıralım musluğa...
Bu "bir bardak su"da mineral kalmıyor fitreden geçince... İyi tamam damacanayla alalım...
Bu "bir bardak su"yun markası ne ot gibi... Tamam değiştirelim şaşal olsun.
YaaAaAaa ben şaşal sevmiyorum... İyi tamam pınar madran alalım...
Bardakta su lekesi var... çok ayıp yaaaa.
Dudakpayına bak yaaa...
Silme doldursaydı keşke...
Cık cık cık şuna bak suyun damacanasını masanın yanına koymuş reklam yapıyor...
.
.
.


Masa para... örtü para... bardak para... su paraaa... nereden gelecek bu bardağın suyu... Hiçmi dolu değil bu bardak... Yada boş taraf dolu tarafa göre dahamı büyük..

Arkadaşlar ben bu "bir bardak su"yu test edemedim. Su hala masada içen içsin içmeyen kirletmesin....

Tarih: 14 Eylül 2006, 21:27 - İp: 81.***.**8.46
cruel.30
cruel.30 (üye)
Bursa / Meraklı

Sitede yeniyim ama site işinde baya bi eskiyim.Bu işler o kadarda zor işler değil zor olan değişik isteklere mantıklı çözümler üretmektir.

#cruel.30' tarafyndan 15.09.2006 10:55:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 10:48 - İp: 85.***.**1.98
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Bakıyorumda bir bardak suda fırtınalar da kopabildiği gibi ortak paydalar da bulunabiliyormuş.
Konu bu site değil ne olursa olsun insana yönelik her tür hizmet gurubunda bir takım rahatsızlıkların olması normaldir.Zaten rahatsızlık yok güllük gülistanlık her şey deniliyorsa o kötüdür.Demek ki orada sadece insan kalabalığı var.Aynı tip düşünen,fikir üretemeyen,ağzını açmayan...Burada seslerin yükselmesi iyidir demokrasinin özünde bu vardır.Herkes doğrusunu ortaya koymalı ki gerçek doğrular tartışılarak bulunsun...Fakaaat bu doğruları aramanın yöntemi biraz daha seviyeli,anlayışlı,insanca,insana yakışırcasına,insanı insan yapan özellikleri kaybetmeden olmalı.
İçimizdeki iyi niyetleri öldürmeden karşımızdakini iyice dinleyip,okuyup anlamadan dik çıkışlarla bir yere varılmaz sadece kaos oluşur.Kaosun içinden de bir düzen beklenemez...
Herkes ama herkes konuşabilmeli,tartışabilmeli,elini havaya kaldırarak bir dakika benimde söyleyeceklerim var diyebilmeli....Ama insanca...
Kaçarak küserek,bişeylerin kazanımlarının olmadığını çok gördük.Bence doğru olan kalıp,doğrularımız için mücadeleyi devam ettirmektir.Böyle olursa bu site çok daha güzel olacaktır.
Malzememiz insandır ve bizde insana malzemeyiz...
Biraz daha saygı sevgi ve hoşgörü diyorum....Lütfen...

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 13:50 - İp: 88.***.**8.182
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Genel anlamda site sahibi gibi düşünmekteyim..
fdiker sizin ve siteniz için "Kendince bir site yapmış işine gelen takılır, işine gelmeyen, beğenmeyen, ikinci kez adresi yazıp "enter" lemez.." diye düşünüyorum.

Biz sayın üyeler ve site ziyaretçileri.
ya fdiker bu siteye, forum yada ziyaretçi defteri koymasaydı ne olacaktı?.. Kendi sitesi istediğini koyup çıkartabilir..
o durumda yazılan tüm mesajlar olmamış olacaktı..

Sn. fdiker;
hoby olarak başlayıp (şu anki profesyonellik düzeyini bilmediğim) pro seviyesinde hayatına devam eden bir sitenin yapımcısı olarak bence gereğinden fazla duygusal ve hassas bakıyorsunuz burada yazılanlara.. Birşeyleri gözönüne ve eleştiriye sunduğunuz zaman olumsuz düşüncelerin belirtilmesi son derece doğal..
daha öncede bir mesajda belirtmiştim.. şahsen ben yapmış olsam bu siteyi çoktan büyük markalardan birine satıp parayı havai adalarında yemeye gitmiştim
ha altın yumurtlayan tavuk kesilirmi.. tercih meselesi
kolaylıklar ve güzellikler diliyorum..

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 14:37 - İp: 81.***.**3.73
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

rokometi tebrik ederim, işte mantıklı düşüncelerini yazabilen birisi

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:08 - İp: 81.***.**3.185
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bende burkayı tebrik ederim

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:12 - İp: 88.***.**5.123
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Bizlere, gönülden (şefkatle) ikram ettiğiniz bir bardak su için, Allah razı olsun..



 

Tarih: 15 Eylül 2006, 16:23 - İp: 85.***.**8.7
erkeks_200
erkeks_200 (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

[]Üyeliği iptal edilmiştir.

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 16:41 - İp: 85.***.**7.173
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

"Bir bardak su" mu mütavazi yaklaşmışsınız fdiker, doğru ilk kurulduğu günlerde bir bardak su olabilir ama bence şu an bir akarsu ve akarsular pislik tutmazlar geçtiği yerleri yeşertirler hayat verirler çevrelerine ve bölgesindeki insanlara.Evet insanlar hoyrat kullanırlar kirletirler hayat kaynaklarını ama dedimya akarsular pislik tutmazlar.

Son bişey daha duygusal yaklaşımınız olmasa belki burada bukadar insan toplanmazdı değilmi?

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 20:23 - İp: 81.***.**0.127
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Stcolora sonuna kadar katılıyorum.

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 20:33 - İp: 85.***.**5.125
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bir gün her gün her akşam girip ışığını açtığım odama yine girip yine ışığını açtığımda şaşakaldım..İçeride öyle bir kalabalık öyle bir kalbalık var ki..Konuşanlar gülenler flaş patlatanlar, duvardaki fotografların yanında elleri göğsünün üstünde bağlı ağzında piposu fotograflarını diğerlerine sergileyenler ve tüm bunların tam ortasında da bir masa ve üzerinde de bir bardak su ..Hoşuma gitmişti bu tablo.Girdim, usulca yaklaştım.Bana yol açtılar.İçlerine aldılar beni.. Böyle aval aval etrafı seyretmek mantıksızdı..Hemen elime bir foto makinesi tutuşturdular..Nasıl kullanacağını da öğrettiler.. Sonra bir başkası fotograflarının yanına götürdü beni..İnceledik beraber o fotoları..Hepsi bi harikaydı..Fotograf çekmenin inceliklerini öğretti bana..Sonra bir başkası çekti kolumdan bana sanattan bahsetti..Anlatırken de öyle mutluydi ki..Sonra bir başkası yapıştı...Fıkralar, hikayeler annlattı..Çok güldüler beni de çok güldürdüler..Ve işte bu hengamenin içinde gülmeyen ve hemen o içi su dolu bardağın üzerinde bulunduğu masanın hemen yanında duran birisi dikkatimi çekti..Tedirgin, yarı sevinçli yarı üzüntülü, elinde fi tarihinden kalma bir makine olan birsiydi bu .Ve dönüp dönüp bardağa bakıyordu..Bardak nerdeyse nazardan çatır çatır çatlayacaktı ama o hala daha acaba diyor ve eksik kalan yer neresi diye için içini yiyordu..

İşte bu da benim bir bardak su testim..o ışığım hala daha yanıyor.o odaya girdikten sonra bir daha o ışığı kapatmadım..Çünkü o mutlu kalabalığı kaybetmekten, seyredememkten kortum korkuyorum da..Görüyorum tek tük te olsa odadan çıkanlar var..Ama isteyen istediği zaman çıksın ..O ışığı kapattırmam ve o bir bardak suyu da döktürmem..

Saygı ve sevgilerimle sayın F.DİKER



#lazut' tarafyndan 16.09.2006 00:56:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Eylül 2006, 00:52 - İp: 85.***.**1.170