fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Bir Bardak Su (ilk İzlenimlerim)...

Bu benim uzun zamandır yaptığım ancak bir türlü kaleme almadığım bir testtir. (test kelimesini yasaklamıştık ama bi ayrıcalığım olsun artık.) Test sürecinin çeşitli evrelerinde 2.nci, 3.ncü kişlerin görüşleri alınmıştır kullanılan benzetmelerin gerçek hayatta kimseyi temsil etmemektedir.

Yaklaşık 5 yıl kadar önce bir sehpanın üzerine "bir bardak su" koydum. İlk zamanlar eşe dosta bir şekilde gösterdim bu "bir bardak su"yu. İlk tepkiler "bu nekine" edasındaydı. Bir dostum: "bu böyle olmaz sen bunu biraz süsle bu şekilde sadece eşin dostun bakacak" dedi. Mantıklı geldi, gittim küçük ve hoş bir sehpa aldım üzerinede mavi bir örtü. Eşime dostuma da dedimki "bir bardak su"yu ben koydum sizde birşeyler ekleyin bakalım ne olacakk. Derken bizim "bir bardak su"ya tanımadığım kişilerde bakar oldu, hatta suyun minerallerine, sertliğine eklemelerde başladı ufak ufak. Sonra bir dostum: "bak her şey iyi hoşta bu örtü gitmemiş başka bir renk örtü al buraya". Baktım hakikatten bizim "bir bardak su" bu örtüde çokta iyi durmuyor. Kahverengi tonlarda bir örtü aldım sehpanın üstüne. Çok tepki aldı örter örtmez. Tepki sert olunca hemen değiştirdim "bir bardak su"yun altındaki örtüyü. Çoğunluk gri olsun diyordu örtü, suyu gösteren grimiş, bu griyide beğenmeyen çok oldu daha sonra ya ama almış bulundum artık. Herkesi memnun edecek bir renk bulmanın çok zor olduğunu ilk o zaman anladım. Neyse bizim "bir bardak su" hiçte fena durmadı bu örtünün üstünde. Bakanlar çoğaldı... çoğaldı... çoğaldı... sehpanın çevresi yetmez oldu. Çok ciddi bir masrafla daha büyük bir masa almak zorunda kaldım. Sonra biri çıktı "ya... senin bu "bir bardak su"yun bardağı kalın" dedi. Suyun tadı ince bardakla çıkarmış. İnce bardak aldım arkasından biri "buda içki bardağı.. haram dedi". Alla alla iyi hadi değiştirelim bardağı. Yeni bardağı koydum, bir başkasıda çıktı "bu bardağın altında Paşabahçe yazıyor reklam kokan hareketler bunlar" dedi. Herneyse çektik sineye...

Sonra bu "bir bardak su" çok izlenince yanına yönüne kendi bardaklarını sıkıştırmak isteyen kişiler türedi. Öyleki bardak fabrikası sahibi olanlar bile vardı içlerinde. Hele biri vardı ki, kendi bardağımızı koruyacaz diye tepki gösterince dayak yemediğimiz kaldı. Sırf o kişi bana göre daha marka olduğu için her istediğini yapabileceğini savunanlarda hatrı sayılır rakamlara ulaştı.

Ara-sıra dışardan eklenen bazı maddeleri ayıklamaya kaltığımda "anti demokratiklik"le beni suçlayan arkadaşlar, kendi ekledikleri maddelerin tepki alması sonucu büyük bir hassayiyet! gösterip çıkartanlarda oldu zaman zaman bu "bir bardak su"dan.

Bu "bir bardak su"yun tadı yavan... Tamam fitre taktıralım musluğa...
Bu "bir bardak su"da mineral kalmıyor fitreden geçince... İyi tamam damacanayla alalım...
Bu "bir bardak su"yun markası ne ot gibi... Tamam değiştirelim şaşal olsun.
YaaAaAaa ben şaşal sevmiyorum... İyi tamam pınar madran alalım...
Bardakta su lekesi var... çok ayıp yaaaa.
Dudakpayına bak yaaa...
Silme doldursaydı keşke...
Cık cık cık şuna bak suyun damacanasını masanın yanına koymuş reklam yapıyor...
.
.
.


Masa para... örtü para... bardak para... su paraaa... nereden gelecek bu bardağın suyu... Hiçmi dolu değil bu bardak... Yada boş taraf dolu tarafa göre dahamı büyük..

Arkadaşlar ben bu "bir bardak su"yu test edemedim. Su hala masada içen içsin içmeyen kirletmesin....

Tarih: 14 Eylül 2006, 21:27 - İp: 81.***.**8.46
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

555K

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 09:06 - İp: 81.***.**0.120
ayg
ayg (üye)
İstanbul / Meraklı

MİSAFİR UMDUĞUNU DEĞİL, "BİR BARDAK SUYU" BULDUĞUNA SEVİNMELİ, SAYIN EVSAHİBİ...

---

AYRICA SİTEMİNİZİ, BÖYLESİ BİR ZARİF ANLATIMLA BİZİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

EMEKLERİNİZE SAĞLIK...


 

Tarih: 15 Eylül 2006, 09:06 - İp: 81.***.**5.130
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Hazıra konmak her zaman kolaydır. Ardından da bundan faydalandığını unutur insan ve başlar nankörlük etmeye. Şöyle olsa daha iyi, burası kötü demeye. Ben siteye üye olduğumdan beri sitedeki gelişmeleri de takip ediyorum. Sizin çabanızı da ayrıca takdir ediyorum. Fikret Bey'in dediği gibi bu suyu içmek isteyen içer, içmek istemeyen de kirletmeye çalışmaz.
İnsanoğlu nankördür, burada da bunun örneklerine bolca rastlıyoruz. Siteyi uzun zamandır kullanan arkadaşlar daha dün üye olan birisinin arkasına takılıp siteyi yerden yere vurmaya hakkınız yok, bu kadar çok eleştirilecek bir yapıya sahipse ve sizi bu kadar rahatsız ediyorsa üyeliğinizi silersiniz olur biter. Ya da gerçekten yapıcı eleştiri ve önerilerle sitede gördüğünüz eksiklikleri site sahibine insani değerler taşıyan mesajlarla bildirir ve yardımcı olmaya çalışırsınız. Yeri geldiğinde bu site hepimizin diyoruz, öyleyse burada da hepimize iş düşüyor...

Sevgilerimle...

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 09:24 - İp: 81.***.**3.185
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

atakan, siteye yeni üye olmuş birinin peşinden gidip siteyi yerden yere vurduğumuz yer neresi? ben bulamadım.
gerçi bir yer var, ama yerden yere vurduğumuza dair ben bir şey bulamadım. orada birisi gelmiş, bazı eleştirler de bulunmuş. ve bir iki de önerisi var. sonra kendisi sert tepki görmüş. ben de demişim ki ya yapmayın böyle, adam laf olsun diye siteye girmez. eleştiriden güç doğar.

şimdi nankörlük mü bu?

siteyi 2 senedir uzaktan pasif olarak, son 6 aydır da aktif olarak izliyorum.

sevdiğim, beğendiğim insanlar var, fotoğrafçılar var. dilaver gibi, pazarbey gibi, hepsivar gibi, acikos gibi,ffc gibi, greeny gibi, sado gibi... ve daha bir sürü insan.

siteyi kullanmam için ''TANRI KRALİÇEYİ KORUSUN!!!'' demem mi lazım.
siteyi beğenmeyen gitsin ne demek? bu hakkı neden kendinizde görüyorsunuz?

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 10:06 - İp: 81.***.**0.120
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Sayın buffalo yazımın tamamını lütfen tekrar okuyun, ben diyorum ki ya yapıcı eleştiri yapın ya da bırakın. Yıkıcı olmakla kimsenin eline birşey geçmez, Tanrı Kraliçeyi korusun demenizi isteyen de yok, sadece bu hizmeti bize veren insanları eleştirirken onların bulunduğu özveriyi düşünüp bizim de birşeyler katmamız gerektiği sanırım sizde bu fikri paylaşıyorsunuzdur.

Fikret beyin verdiği örnek çok güzel neden hep bardağın boş kısmını görüyoruz, neden hiç ya fikret bey sitede foto sende oyununu başlattınız ne güzel oldu diye konu açan yok, biz toplum olarak takdir etmeyi bilmiyoruz benim üzüldüğüm nokta bu. Ne kadar eleştirseniz bile sonuçta bu satırları yazabiliyorsak, fikir ayrılığı bile olsa bir paylaşım içindeysek bunu sağlayan insana haksızlık etmiyormuyuz. Neden bu kişilerin şevkini kırıyoruz, onları ben kendi adıma kutluyorum.


Beğenmeyen gitsin, bu sözü böyle yazmadım, sizi rahatsız ediyorsa üyeliğinizi silersiniz biter diyorum, siz kendinizi huzursuz hissettiğiniz, beğenmediğiniz ortamlara yine kendi rızanızla katılıyormusunuz, burada benim yazdığıma bakarsanız size kişisel tercihiniz olduğunu hatırlatıyorum sadece...


Sevgi ve saygılarımla,,,


#atakan' tarafyndan 15.09.2006 10:16:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 10:12 - İp: 81.***.**3.185
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı


sevdiğim, beğendiğim insanlar var, fotoğrafçılar var. dilaver gibi, pazarbey gibi, hepsivar gibi, acikos gibi,ffc gibi, greeny gibi, sado gibi... ve daha bir sürü insan.


bufallo..
BUrdan neden benim ismim yok

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 10:23 - İp: 85.***.**5.108
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

üç nokta var ya....

darbecisin ya ayrıca. ismin saklı kalmalı.
555k

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 10:30 - İp: 81.***.**0.120
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

parola?

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 10:34 - İp: 85.***.**5.108
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

verdik ya 555k

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 10:36 - İp: 81.***.**0.120
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bufalo cabuk sıgınaga dön. Daha senin paroladan haberin yok. Harcarlar seni burda..

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 10:38 - İp: 85.***.**5.108