bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Bir Aras Kargo Klasiği

Evet arkadaşlar bu zamana kadar bana hangi kargo firması yakınsa yollayacagım ürünleri öyle yollardım. Hİçbir zaman şu kargo iyi şu kargo kötü yorumu yapmadan.Fakat bundan bir hafta kadar önce Aras Kargo mağduru oldum...

16sında yollamış ıoldugum hediyelik eşyayı 22si oldugu halde halen karşı taraf alamamış(Antalya'dan İstanbul'a)

İstanbuldaki kargo şubesini aradıgımızda "kargo gelmedi herhalde kaybolmuştur yol parasını öderiz" diye bir açıklama ile karşılaştım.Sanki hiçbir şey olmamış gibi bir konusma.. Antalya'dan yolladıgım kargo şubesine gittiğimde "sigorta yaptırmadınız mı?" sorunu ile karşılaştım... Eğer ben her gönderdiğim ürüne sigorta yapacaksam siz ne işe yarıyorsunuz? Aras kargonun bu iki şubesiyle yapılan görüşmeler neticesinde "Önem taşır" sloganınızın hakkını ne denli verdiği tartışma konusu olmuştur...

Daha sonra Antalya Genel müdürlüğününden bir bayanla konuştum. Onlar da şubeleri arayacaklarını ve bana tekrar döneceklerini söyledikler.. Söylediklerini yaptılar şubeleri aramışlar fakat kargonun daha gelmediğini ve 15 gün bu kargonun aranacagını bulunamadıgı taktirde kargonun fişini ibraz etmem halinde bana para tahsis edeceklerini bildirdiler?
(fiş olacak ama haaa)

Şimdi gelelim sorulara... Yaptırdıgım ürün şudur(fotoğraftaki ben değilim bu arada




Bu da videosu http://www.looxis.com/gfx/facescan.wmv

Benim başıma gelmiş bu olayı yaşayanları da gördüm.. 2 3 ay adamları oyalayıp sonunda para ödemeyi kabül edip fakat gönderi parasını vermemek de ısrar etmişler?
Sanırım biz o parayı kaybetsinler diye veriyoruz..

Benden fiş istediler... Her yeri delik deşik ettim fişi buldum..9. ayda yaptırmıştım bu ürünü . Peki ben bu ürünü 5 sene önce yaptırmış olsaydım fişi saklamak zorunda mıyım... Ya da bu ürün bir fotoğraf olsaydı ya da bir belge ya da manevi değeri çok büyük olan bir şey..ya da pazardan aldıgım bir oyuncak olsaydı. Neyi neye göre değerlendiriyorlar..

Adamın birisi bilgisayar kasası yollamış,kaybetmişler.
Ondan fatura talep etmeden 250ytl ödemeyi kabül etmişler..Fakat içinden kargo ücretini kesmeye calısmıslar.Çocuk kabül etmemiş.. Gitmiş şikayet etmişler ve bu memnunyetsizliği herkese analtacagız demişler. 2 gün sonra arayıp "biz tekrar düşündük paranızın tamamını alabilrisiniz "demişler

Peki bu işin standardı nedir?
En basitinden fatura ya gösterilir ya gösterilmez
Ya da bu gibi durumlarda kargo parası ya ödenir ya ödenmez...?

Daha sonra epey bir araştırma yaptım..Cogu insanın aras kargodan şikayetçi oldugunu gördüm..

Aramızda bu gibi durumla karşılan var mı acaba?

Tarih: 23 Kasım 2006, 14:11 - İp: 85.***.**5.32
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Remi, galerine bir iki fotoğraf ekle de yorum yazalım, yazsınlar baksınlar..Leyleğin ömrü laklak ile geçer,büyük sözü bu,eskiler derdi hep..@pazarbey de aynı fikirde zati..

 

Tarih: 23 Mart 2009, 11:06 - İp: 88.***.**7.101
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

nasipse oda olur inşallah.

 

Tarih: 23 Mart 2009, 11:17 - İp: 88.***.**4.82
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Elbette tabiki, site size bu hakkı vermiş zaten yükleyin bir bir, birbirlerimizin fotoğraflarına bakacağız yorumlayacağız, mantalite böyle..

Zaten site yavaş ve ağır çalışıyor bir haftadan beri..Düzelecek,düzeltilecek..

 

Tarih: 23 Mart 2009, 11:26 - İp: 88.***.**7.101
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Ben forum bölümünde yeterince aktif olduğumu ve siteye iyi bir geri dönüş sağladığıma inanıyorum. Buna elimden gelenin en iyisini yapmak denir. Galeri bölümü için dürüst olmak gerekirse beni özel hissettirmiyor. Ve mecburen dış sitelere gidiyorum. (flickr) Portfolyo oluşturup kariyer yapmak gibi bir derdimde olmadığı için açıkçası galeriden çok beklentim yok. Birde gerçek yorumları yazıpta bin pişman arkadaşlarıda görünce hiç keyfim kalmıyor. Ama forum bölümünden çok şey bekliyorum. Zamanında bana çok şey kazandırdığı için bende bunları misliyle geri vermek istiyorum. Özelliklede makina hakkında yapılan yorumlar yeni çıkan programlar haberler bana daha çok lazım. Ben hobi işi yapmıyorum hayatımı bundan çıkarıyorum. Günlük baktığım fotoğraflara portfolyoları görsen inan inanılmaz derecede.
Üstüne birde parayla aldığım dergilerinde yabancı dergilerdeki incelemelerinde haddi hesabı yok. Artık sitelerle başa çıkmak için eleman alacağım. RSS bile kurtarmıyor o kadar yani..
Az biraz benle alakalı az biraz işimle alakalı az siteyle alakalı azda insanlarla alakalı diyelim buna..

 

Tarih: 23 Mart 2009, 11:38 - İp: 88.***.**4.82
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Başka sitelerde de paylaşım hep oluyor lakin bazen üyeler küsüp veya çağrı mukabili oralara gidip gelebiliyor, dünya genelinde de böyle zaten.Burası için düşünürsekte fotoğraf paylaşımı farzdır , eskiden ağırlık fotoğrafa idi fazla topiklerde vakit hiç geçirilmiyordu..

 

Tarih: 23 Mart 2009, 11:50 - İp: 88.***.**7.101
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Sadece serbest kürsüde faal olmadığını biliyorum remi.
Teknik konularda yaptığın yardımları okuyorum. Bu konuda hakkın yenmez elbette.

Ama site fotoğraf sitesi olunca insan ister istemez portfolyünde bir iki fotoğraf görmek istiyor remi.

Avatar fotoğrafına gelince, tamam tamam inandım avatardaki sensin.

 

Tarih: 23 Mart 2009, 13:48 - İp: 81.***.**9.107
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sultan hn,bkz sizinde iki fotğ var galerinizde..Yükleyin siz de.

http://galeri.netfotograf.com/portfolyo.asp?nf=3346



#kumköy34' tarafından 24.03.2009 03:25:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Mart 2009, 14:33 - İp: 88.***.**5.88
major52
major52 (üye)
Ordu / Meraklı

sırf aras kargodan şikayetçi olmak için google girdim bu sitede benim gibi mağdurları gördüm üye oldum.Evet en gevşek sorumsuz çalışan bir firma ben hep gittigidiyordan alışverişlerimi yaparım nedense orasıda hep arasla yollar ve her defasında ayrı rezillik ya 5 liralık ürünün kargosu 10 lira tutar yada bizim burda sorumsuz bi bayan elemanları var neyi ne yaptğını bilmeyen şapşalın kargodan haberi olmaz kargom gelmiş nerde olduğu belli değil kapıya teslimat yok ben kargoya kadar gidiyorum o kadar yolu kargoyu bulamıyorlar eve geri gidiyorum kargonuz var gelin alın diyorlar yada ben kargom geldimi yada varmı diye sormasam 5 sene bekler eminim aras şubesinde.Bir kere çok önemli bir kargom geldi acilen alınıp teslim edilmesi lazımdı arası aradım kargonuz geldi dedi neyse gittim kargoya paket yine yok neyse aradılar paket dağıtım arabasındaymış ve sorumsuzluğa bakınki dağıtım arabası sanayide bakımda olan yine bana oldu tabi ta sanayiye gittim bakımdaki aracı buldukda paketimi aldık.ŞUNU ANLIYORUMKİ ARAS KARGONUN ARTISI MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DEĞİL ARAS+REZALET

 

Tarih: 1 Mayıs 2009, 13:43 - İp: 88.***.**8.202
otekcan
otekcan (üye)
Konya / Amatör

Aras kargo önem taşırmış.... tamamıyla yalan bir cümle.



29.06.2009 tarihli kargomun tesellüm fişi

seri: 1

Sıra no: 325527



Konyadan size bu maili atıyorum. 29.06.2009 tarihinde nişanlıma 3. yıl hediyesi olarak ve 1 temmuzda ulaşmasını hesapladığım kargomun Konya terminal şubesindeki Şerife hanımın telefonda bana söylediği, kargomun üzerinde ev adresi olmasına rağmen, (okuma yazması yok galiba) kargonuzun daha ucuza gitmesi için şubeden alıcı olarak gönderdiğini söyledi. kargomu teslim ettiğim anda buradaki teslim alan arkadaşlara hediyenin bir temmuzda sahibine ulaşırmı diye üstüne basarak sorduğumda, kendileride zamanında ulaşır diye bana geri bildirimde bulundular. kargom bir temmuzda antalyaya ulaştı yalnız kargo şubeden alıcılı olarak gönderildiği için adres eve teslimat yapılmadı. tabi siz hediyenin bütün önem va anlmını mavettiniz. tabi siz önem taşıyorsunuz. hediye değil. Konya terminal Şubenizi aradığımda kargomun sahibine ulaşmadığını söylediler. malum sorun kargomun daha ucuza gitmesi için şube alıcılı göndermişsiniz. şerife hanım böyle söyledi. (küçük bir ayrıntı kargo şubeden alıcılı olsa dahi alıcıya kargonuz var lütfen kargonuzu almaya gelirmisniz diye telefonda açılmamış . sizin taşımacılıkta verdiğiniz önem bu kadar galiba). konya terminalin yaptığı hatanın yanısıra antalya meltem şubenizde de sorunlarınız var. oradaki müdür arkadaşınıza bakın böyle bir durum var, konyadan kargom bu şekilde gönderilmiş, bu kargo bir hediyedir ve kargo poşetinin üzerinde ev adresi dahi yazmaktadır, kargomu evine teslim edermisiniz diye sorduğumda. oradaki müdür bey şubeden alıcılı gönderildiğini kargoyu alacak kişinin meltemşubemize gelmesi gerektiğini şu anda araçlarının olmadığını belirtti. bende bu duruma eyvallah dedim. bir temmuz akşamı araçlar şubeye erken dönerlese eğer kargomun (tabi benim kargomun hiç bir önemi yok) sahibine ulaştırılacağını söyledi. bir temmuz akşamı. nişanlımın erkek kardeşine kargonun gelipi gelmediğini sorduğumda yine hüsran. artık kendi kendime herald earaçları gelmedi diye düşündüm. bu nasıl bir düşüncedir. ben konya terminalin hatasını bildiriyorum hatayı telafi etmek varken hala bana hediyeyi almaya arkadaş gelebilrmi diye teklifte bulunulyor.

bir temmuzda hediyem sahibine ulaşamadı. artık meltem şubesindeki müdür arakadaşınız 2 temmuzda hediyemin sahibine ulaştırılacağını söylemesine rağmen 2 temmuzda da ne yazıkki kargom sahibine ulaştırılmadı. gerçekten önem taşımıyorsunuz. önemsiz bir kargosunuz. arabalarınızın üzerine önem taşımıyoruz yazın. bu gün ayın üçü benim önemli günüm yukarıda belirttiğim üzere bir temmuzdu. en son antalya meltem şubenizdeki müdürünüzle görüştüğümde kendileri dün göndereceklerini söylemişlerdi. kendileri bana son kez size onur bey diyerekten beni tehdit vari kelimeler sarf ettikten sonra ben sizin kargonuzu bu gün sahibine ilettiriyorum demişti (2 temmuz tarihnde) bu gün aradığımda kargonuz gönderilmemiş diyecek kadar sorumsuz bir müdürünüz bulunmakta. neden göndermediniz diye sorduğumda şubeden alıcılı olanlaraı sona bıraktık diye hala amatörce bana cevap verdi. size söyleyecek hiç bir şey bulamıyoum.



benburdan şunu anlıyorum.



1. siz mülakatla personel alım yapmıyorsunuz.

2. siz önem taşımıyorsunuz.

3. sizde müşteri memnuniyeti yok.

4. sizde anlayış yok.

 

Tarih: 3 Temmuz 2009, 11:52 - İp: 91.***.**1.51
transferpres
transferpres (üye)
Çorum / Amatör



#transferpres' tarafından 06.07.2009 20:56:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Temmuz 2009, 18:23 - İp: 213.***.**3.179