dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Avrupada Sokak Köpeği Olmak

Türkiye.de birçok hayvan dostu kimseler var.Bu konuda fotoğraf yarışmaları düzenleniyor.Aslında bu konu hakkında uzun zamandır yazmak istiyordum.Avrupaya gidenler görmüşlerdir.Köpek sevgisi Avrupada çok fazladır fakat sokaklarda dolaştırılan köpeklere baktığınızda bunların ırk hayvanları olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.Peki bu ülkelerde hiçmi sokak köpeği yada kedileri yok.Varsa bunlara neler oluyor.Yazımızın amacı bunları ortaya çıkarmak.

DOSHAYAD (Doğa ve Sokak Hayvanları Derneği) Başkanı Süsen Erkuş 2002 yılı bir mayıs gecesi Atatürk Havalimanı'na baskın düzenliyor ve kafeslerin içinde olan köpeklerin yurt dışında denek hayvanı olarak gönderildiğini söylüyordu.Yurt dışına köpekleri denek olmak amacıyla satılmasının Türkiye'de, "Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği ve onun başkanı Robert Smith" tarafından organize edildiğini iddia ediyordu.



TIKLA




Alman Bild gazetesi, Bulgaristan'da "tüyler ürpertici" diye nitelendirdiği 'köpek derisi fabrikası' hakkında bir haber yayımladı.Bild gazetesinde yayınlanan tüyler ürpertici fotoğrafların, Avrupa'ya has olmayan bir acımasızlığı yansıttığı belirtiliyor. Fotoğraflardan bazılarında derisi soyulmuş zor ayakta duran bir köpek ve üretiminde 14 köpeğin ölmesi gerektiği belirtilen 190 Euro'luk bir deri palto görülüyor.

Yılda binlerce köpeğin yakalanarak derilerinin yüzüldüğünü yazan gazete, bunların cesetlerinin ise kozmetikte, hatta hayvanlar için gıda üretiminde kullanıldığını vurguluyor. Haberde, "Bu tükenmeyen ücretsiz hammadde, Sofya sokaklarında geziyor ve köpeklerin kanundışı yollarla kullanılması gibi olaylar gelişiyor. Bu şekilde "eğer isteselerdi Bulgarlar bu sorunu çözerlerdi." sorusuna da dolaylı bir cevap verilmiş oluyor" deniliyor.

Birkaç yıl önce Çin'de gizli kamerayla çekilen bir film elden ele dolaşmaya başladı. Film, kürkleri için vahşice ve daha canlıyken ödlürülen kedi ve köpeklerin görüntülerini içermekteydi.Çinden Türkiyeye bu şekilde gelen kürkler çoktur.

Humane Society of the US, her yıl tahmini iki milyondan fazla kedi ve köpeğin kürkleri için canlı canlı katledildiğini açıkladı. Yetkililer, kedi ve köpek kürklerinin yanıltıcı etiketler altında pazarlandığına ve elbiselerde, çocuk oyuncaklarında, çantalarda, eldiven ve şapkalarda kullanıldığına dikkat çekti.

Benim bu vahşete dur demek için üç nedenim var. Birincisi, bu kürklerin üretiminin vahşi bir katliam olması. İkincisi, kedi ve köpek kürkünün tamamiyle gereksiz ürünler olması. Bu ürünlere alternatif olarak kullanılabilecek sentetik malzemeler mevcut. Sonuncusu ise yanlış etiketlerle tüketicilerin yanıltılması.Avrupa pazarıda bu ürünler hala yarım milyar kişi tarafından talep edilmekte ve tüketilmektedir.


avrupada köpeklerin durumu tlkla

köpeklerin öldürülmeleri tıkla

Avrupada daha önce birçok sokak hayvanın katliama maruz kaldığını biliyoruz.Bunlardan eldiven yada başka isimler altında birçok eşya yapılmıştır.Bugün ise avrupada sokak hayvanlarını görmek imkansızdır.Kırma cinsi hayvanları beslemek avrupalılara cazip gelmemektedir.

#lightningman' tarafından 01.09.2011 08:47:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ağustos 2011, 15:03 - İp: 78.***.**1.221
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

talep oldukça pazar da olacaktır. talebi azaltmak lazım. bunun için de halkı bilinçlendirmek lazım. oda sanırım bizi aşar

 

Tarih: 31 Ağustos 2011, 21:44 - İp: 81.***.**3.198
  • 1