ceverna
ceverna (üye)
Bursa / Meraklı

Arkadaşlar Küresel Alarm

biliyorum o alıştığınız türden konulardan biri değilki benimki ama fotograf çekebilmeniz icin dünyamızın olmasını istiyorsak herkesin duyarlı olması gereken bir gercek var dünya yok oluyor hemde büyük bir hızla tam 4 yıl sonra buzul diye bir şey kalmayacak. hepimiz sucluyuz bütün insanoğlunun sucu. küresel ısınma ne gercekten bilmiyoruz bilenlerimizde bu gerceğe kulaklarını tıkıyor gözlerini kapatıyor. artık bundan vazgecmeye gercekten bişeyler yapmaya ne dersiniz? sadece kendiniz icin yapmayacaksınız bunu cocuklarınız dahası onların gelecekleri için. bilinçlenip devletimize de bu gerceği önlemek için ne gibi önlemler aldın diye sormanın zamanı geldi de geciyor. artık uyanın!

Tarih: 12 Aralık 2007, 20:19 - İp: 85.***.**7.241
ceverna
ceverna (üye)
Bursa / Meraklı

teşekkürler hamuda gençlerimiz ve cocuklarımız buzulları, gölleri okuduğumuz tarih kitapları gibi cografya kitaplarindan okumasınlar istiyorum ben. yarattiğim yağlı boya resimlerindeki doğayı görebilmeleri şimdi bile imkan olmasa da bıraktığımız en kücük fidanı büyütmek icin cabalamamız gerekli. cevre toplum örgütlerinde gönüllü olarak çalışabiliriz vaktim yok demeyin çünkü dünyanın vakti zaten yok onlar bu konuda daha fazla bilinçlenmemizi sağlayacaklarına da eminim. herşeyde susup oturduğumuz gibi bari saçma sapan konuşmak için bile dünyamızın yaşam alanımızın kalmayacağını kabullenip ona göre hareket edelim.

 

Tarih: 13 Aralık 2007, 13:45 - İp: 85.***.**7.241
hamuda
hamuda (üye)
Rize / Amatör

karamsarlık bazı yapılabileceklerı görmemizi engeller ben halen bir seylerın yapılabıleceğine ınanıyorum, bu konuda ınancımı yıtırmış değilim bazen benimde pes ettiğim durumlar oldu ama yılmadım, herşey bıttı demedim.

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 09:53 - İp: 81.***.**5.143
ceverna
ceverna (üye)
Bursa / Meraklı

sitenin durumuna bir baksana bu insanlar kendilerine fotografçıyım diyor ben fotografcı değilim ama doğa aşığıyım bir fotografçı benim gözümde doğa aşığı demekti ama görüyorum kiöyle değilmiş doğayı seviyorum diyen bir sürü abuk sabuk insan bunlar dedikleri yalana kendini inandırmış zaten üye olduğum her yerde bu konudan bahsettim eminim inanıyorum bikaç kişide olsak bişeyler yapabiliriz. ben hayatım boyu karamsar bir insan oldum genelde ama inatcının tekiyim inan bana inandığım bişey için hayatta ne zorluk çıkarsa çıksın yılmam teşekkür ederim hamuda

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 12:11 - İp: 88.***.**6.56
hamuda
hamuda (üye)
Rize / Amatör

biliyorsun artık çevreciler susturulmaya çalışılıyor
basından okumussunuzdur herşeyede karşı çıkılmazkii dıyorlar, dün Rize'de yayın yapan bır gazetede çevrecilern samımı olmadıkları yazılıydı hanı bır yerden sonra insanlar off başka işlerımız var dıyebılıyorlar buda duyarsızlıktan başka bırşey değil.

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 12:25 - İp: 85.***.**9.53
ceverna
ceverna (üye)
Bursa / Meraklı

duyarsızlığı bırak gerçeği görememe; görmek ve bilmek istemiyorlar aman bize ne? dünyayı kirletirken bu tutum içerisinde olunmasaydı çok daha iyi olurdu halimiz ben sadece doğayı seviyorum diyipde oturanları kınıyorum halbuki bıkmadan usanmadan bu gerçeği anlatabilirsek belki görmeyen gözlerinin açılmasını sağlayabiliriz.

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 12:33 - İp: 88.***.**6.56
hamuda
hamuda (üye)
Rize / Amatör

ceverna sadece yazılanlara bakarak insanlar hakkında ıyı kötü ayrımı yapma,çoğu fotoğrafçı doğayı sever ama sevmeyende olabilir.Senın en duyarlı olduğun konuya başkaları daha az duyarlı olabilir hemen sıkılma bu durumdan emınmkı burada yazamayan binlerce çevre dostu vardır.

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 12:41 - İp: 85.***.**9.53
ceverna
ceverna (üye)
Bursa / Meraklı

ben insanların dediklerine yada yaptıklarına bakmam buraya ister yazsınlar ister yazmasınlar sadece bunun için bişeyler yapsınlar istiyorum okadar. ne ben doğru bildiğim şeyi yapmaya devam edeceğim

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 12:52 - İp: 88.***.**6.56
hamuda
hamuda (üye)
Rize / Amatör

ceverna birey olarak yapılacak bır şey yok gibi sanılsada ben bunun aksını düşünüyorum.
hayatımız boyunca yüzlerce ınsanla karsı karsıyayız.
bızım gibi bir sürü çevre dostu ınsan var
her sanıyesınde bu bılınçle yaşayan
yanı yanlışlıkla yere çöp, izmarit vs. atmayan
suyu fazla harcamayan, boşa enerji tüketmeyen vs
küresel ısınma başladı evet ama belkıde ısınma yavaşlatılabilir.bız böyle düşünsekde Türkiye henüz kyotoyu imzalamadı yanı küresel ısınmaya karşı Türkiyenin yapabileceği hiç bir şey yok barı bızler bırey olarak gelecek nesıllere örnek olalım.

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 20:56 - İp: 85.***.**5.217