buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Allah Cezanı Versin Telekom

Sene 1998...Modem günleri,çevir sesi,diiiitttt,gayyyyyuç,tiiiiii.

pentium2 li bilgisayarımla az mücadele vermedik o dönemde. internete bağlanması da, bağlandıktan sonra bir şeyler yapmak da çok zor. windows98 yeni çıkmış o dönemde....bağlantım kopuyor,bağlanamıyorum, telekomu arıyorum, ama derdimi anlatamıyorum. adamlar benim kadar anlamıyor zaten.

sene 2000...değişen pek bir şey yok. sadece işlemcim terfi etmiş biraz. ama internet aynı. bir resim indirmek yarım saat filan sürüyor.

2002. bilgisayarım komple değişmiş. AMD 1700xp. fx5200 vga ve 256 ram. 30gb hdd. ama batı cephesinde değişen bir şey yok. aynı zamanda virülerin altın çağı. milletin bilgisayarına bulaşan virüsler uluslararası bağlantı kuruyor, insanlar maaşlarının tamamını fatura olarak ödüyor. ama telekom sorumluluk kabul etmiyor. virüs programı kuruyorsun ama o bağlantı hızıyla zaten pek olanaklı bir şey değil o virüs programını güncellemek. bu sırada dünya ADSL ye geçişi tamamlamış.
WinXP yeni çıkmış, hemen gidip kurmuşum. Kurulum ekranında soruyor, internete bağlanmak ister misin diye? İmkan mı var?

2003 olmuş, benim ram artık 512. telekom ufak ufak adsl ile tanışıyor.

2004. ekran kartım radeon 9500, ram 1gb. 200gb daha hdd almışım. dvd sürücüler henüz çok pahalı. cd yazıcıların altın çağı. ilk kez adsl ile tanışmışız. 128/64 bağlantı hızı. o da ankara, istanbul un bazı mahallelerinde.....ama yılın ikinci yarısında neredeyse tüm ülke adsl ile tanışıyor. oh be dünya varmış diyor.
Bu arada dünyada 2mit bağlantı 15 dolara satılıyor.
ADSL ile birlikte bağlantı yavaşlığı,kesilen bağlantı gibi sorunlarla da karşılaşıyoruz. ama 1 mp3 5 dakikada iniyor ya, daha ne isteriz? her şeye katlanıyoruz.

2007. AMD X2 4400, xfx7600GT, segate320gb sata2, 3GB DDR2 RAM. Böyle olmuş benim PC. Ama telekom cephesinde ADSL fiyatları katlanmış. Bu arada telekom özelleşmiş, özelleşince her şey çok güzel olacak diyenler şimdilik avucunu yalamış. Gerçi Cem Yılmaz reklamlara filan çıkmış, hatta MFÖ nin M si yani Mazhar da reklamlara çıkıyor ama ben deli oluyorum. Bağlantı kopuyor, 2 dakikada bir kopuyor. Telefona sarılıyorsun. Hattınızı kontrol edin diyor. Bir daha arıyorsun, hattınızda sorun yok biz kontrol ettik, modeminiz arızalı diyor , ulan denemediğim modem mi kaldı


--------------------------
10 gün tatile çıkıyorsun, evde kardeşinin bilgisayarından nete giriyorsun. İnternet yok. 1 dakika var 20 dakika yok. Bir fotoğrafı yorumluyorsun, sonra aynı yorumu 10 kere daha yazmak zorunda kalıyorsun. Modem arızalı mı diye düşünüyorsun, başka modem takıyorsun. Belki kablo kopmuştur diyorsun gidip 2 metre kablo satın alıyorsun. Ama yok, kopuyor, yine kopuyor.
Telekom a gidiyorsun, biz arıza almıyoruz şu telefonu arayın diyor.
10 günde 30 kez arıyorsun. kablonuz bozuk, modem arızalı, modemin firmwaresi sorunlu, telefonla ayrı hatta bağlayın, telefonla aynı hatta bağlayın, tamam modeminiz açık kalsın ben anlara dan test yapacağım(hadi oradan yalancı) ....Ama yok, kendi hatlarında sorun olduğunu kabul etmiyorlar. Ekipleri yok, işten anlayan adamları yok. 15 gündür çıldırıyorum, iki mail okumak bile ızdırap.

Telefon açtığımda bana ders vermeye kalkıyor, ulan ben senin genel müdürüne C++ dersi veririm,sen kimsin, ben 15 senedir bilgisayar kullanıyorum diyorsun ama yok, hatlarında sorun olması olanaksızmış....

Bilgisayar sabah açılmasa, arıza verse, anakartın verdiği hata seslerinden arızayı tespit edebilirim. DVD mi bozuk, ram mi bozuk, hdd mi bozuk anlarım. windows hata veriyorsa sorunu çözmem 2 dakikamı almaz. belki 1000 kere format attım, belki 20000 tane program kurdum. excel de bir sürü program yazdım. ama telekom a derdimi anlatamadım10 senedir. Kablonuz bozuktur beyefendi diyor bana....
İşin komik kısmı şu, 1 aydır toplam 2 saat bağlı kaldığımız adsl kotayı 5gb aşmış gözüküyor. İmkansız, mümkün değil. 1 dakika varsa 20 dakika yok internet. Ama telefonda dosya indirmişsinizdir beyefendi diyor. Ulan laf anlamıyor musun

Tarih: 2 Ağustos 2007, 04:41 - İp: 88.***.**2.190
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Bizimde geçen gün internet bozuldu ne kadar telekom teknisyeni müdürü varsa ayağa kaldırdık dakika başı birisi arıyor ne oldu internetiniz yapıldımı diye yok diyorum başkası arıyor. Tamir edecek teknisyen faxla interneti aynı hatta bağlamışsınız onun için çalışmıyor diyor yav kardeşim 3 senedir aynı hatta bağlılar şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadılar diyorum yok diyor. Biraz sonra başka teknisyen arıyor faxınız çalışıyormu diyor yok kardeşim hat komple gitti diyorum bakalım diyor. 10 dakika sonra müdür arıyor ne oldu yaptılarmı diyor yok diyorum. Tekrar bir telefon yine bir teknisyen müdürümüz aradı internetiniz hala yapılmamış diyor evet diyorum tamam ekip göndereyim diyor. Birkaç saat sonra bir ekip geliyor hatta sorun varmış tamir ettik diyor. Yarım saat sonra bir teknisyen arıyor sizde arıza görünmüyor diyor. 1 saat sonra başka bir ekip geliyor yapılmış hattı tekrar bozuyor vs vs vs. 1 Günün sonunda ancak interneti tamir ettirebiliyoruz. Gülsemmi ağlasammı bilmiyorum.

 

Tarih: 22 Ekim 2007, 13:48 - İp: 85.***.**8.158
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kalıp cümleleri de şu=
Eve elektrikçi getirip ev içi hattınızı kontrol ettirin.

 

Tarih: 22 Ekim 2007, 23:12 - İp: 78.***.**1.73