buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Allah Cezanı Versin Telekom

Sene 1998...Modem günleri,çevir sesi,diiiitttt,gayyyyyuç,tiiiiii.

pentium2 li bilgisayarımla az mücadele vermedik o dönemde. internete bağlanması da, bağlandıktan sonra bir şeyler yapmak da çok zor. windows98 yeni çıkmış o dönemde....bağlantım kopuyor,bağlanamıyorum, telekomu arıyorum, ama derdimi anlatamıyorum. adamlar benim kadar anlamıyor zaten.

sene 2000...değişen pek bir şey yok. sadece işlemcim terfi etmiş biraz. ama internet aynı. bir resim indirmek yarım saat filan sürüyor.

2002. bilgisayarım komple değişmiş. AMD 1700xp. fx5200 vga ve 256 ram. 30gb hdd. ama batı cephesinde değişen bir şey yok. aynı zamanda virülerin altın çağı. milletin bilgisayarına bulaşan virüsler uluslararası bağlantı kuruyor, insanlar maaşlarının tamamını fatura olarak ödüyor. ama telekom sorumluluk kabul etmiyor. virüs programı kuruyorsun ama o bağlantı hızıyla zaten pek olanaklı bir şey değil o virüs programını güncellemek. bu sırada dünya ADSL ye geçişi tamamlamış.
WinXP yeni çıkmış, hemen gidip kurmuşum. Kurulum ekranında soruyor, internete bağlanmak ister misin diye? İmkan mı var?

2003 olmuş, benim ram artık 512. telekom ufak ufak adsl ile tanışıyor.

2004. ekran kartım radeon 9500, ram 1gb. 200gb daha hdd almışım. dvd sürücüler henüz çok pahalı. cd yazıcıların altın çağı. ilk kez adsl ile tanışmışız. 128/64 bağlantı hızı. o da ankara, istanbul un bazı mahallelerinde.....ama yılın ikinci yarısında neredeyse tüm ülke adsl ile tanışıyor. oh be dünya varmış diyor.
Bu arada dünyada 2mit bağlantı 15 dolara satılıyor.
ADSL ile birlikte bağlantı yavaşlığı,kesilen bağlantı gibi sorunlarla da karşılaşıyoruz. ama 1 mp3 5 dakikada iniyor ya, daha ne isteriz? her şeye katlanıyoruz.

2007. AMD X2 4400, xfx7600GT, segate320gb sata2, 3GB DDR2 RAM. Böyle olmuş benim PC. Ama telekom cephesinde ADSL fiyatları katlanmış. Bu arada telekom özelleşmiş, özelleşince her şey çok güzel olacak diyenler şimdilik avucunu yalamış. Gerçi Cem Yılmaz reklamlara filan çıkmış, hatta MFÖ nin M si yani Mazhar da reklamlara çıkıyor ama ben deli oluyorum. Bağlantı kopuyor, 2 dakikada bir kopuyor. Telefona sarılıyorsun. Hattınızı kontrol edin diyor. Bir daha arıyorsun, hattınızda sorun yok biz kontrol ettik, modeminiz arızalı diyor , ulan denemediğim modem mi kaldı


--------------------------
10 gün tatile çıkıyorsun, evde kardeşinin bilgisayarından nete giriyorsun. İnternet yok. 1 dakika var 20 dakika yok. Bir fotoğrafı yorumluyorsun, sonra aynı yorumu 10 kere daha yazmak zorunda kalıyorsun. Modem arızalı mı diye düşünüyorsun, başka modem takıyorsun. Belki kablo kopmuştur diyorsun gidip 2 metre kablo satın alıyorsun. Ama yok, kopuyor, yine kopuyor.
Telekom a gidiyorsun, biz arıza almıyoruz şu telefonu arayın diyor.
10 günde 30 kez arıyorsun. kablonuz bozuk, modem arızalı, modemin firmwaresi sorunlu, telefonla ayrı hatta bağlayın, telefonla aynı hatta bağlayın, tamam modeminiz açık kalsın ben anlara dan test yapacağım(hadi oradan yalancı) ....Ama yok, kendi hatlarında sorun olduğunu kabul etmiyorlar. Ekipleri yok, işten anlayan adamları yok. 15 gündür çıldırıyorum, iki mail okumak bile ızdırap.

Telefon açtığımda bana ders vermeye kalkıyor, ulan ben senin genel müdürüne C++ dersi veririm,sen kimsin, ben 15 senedir bilgisayar kullanıyorum diyorsun ama yok, hatlarında sorun olması olanaksızmış....

Bilgisayar sabah açılmasa, arıza verse, anakartın verdiği hata seslerinden arızayı tespit edebilirim. DVD mi bozuk, ram mi bozuk, hdd mi bozuk anlarım. windows hata veriyorsa sorunu çözmem 2 dakikamı almaz. belki 1000 kere format attım, belki 20000 tane program kurdum. excel de bir sürü program yazdım. ama telekom a derdimi anlatamadım10 senedir. Kablonuz bozuktur beyefendi diyor bana....
İşin komik kısmı şu, 1 aydır toplam 2 saat bağlı kaldığımız adsl kotayı 5gb aşmış gözüküyor. İmkansız, mümkün değil. 1 dakika varsa 20 dakika yok internet. Ama telefonda dosya indirmişsinizdir beyefendi diyor. Ulan laf anlamıyor musun

Tarih: 2 Ağustos 2007, 04:41 - İp: 88.***.**2.190
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla bende 3 tane telefonun üçünüde iptal ettirecek gibiyim.Kıllığına hemde 2 tanede adsl var.İkisinde iptal ettirebilirim. Ne bu ya. Bu kadarolurmu hiç.

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 12:28 - İp: 88.***.**1.154
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

baglanti cok kazik ve dunya standartlarina gore cok yavas. ilk ciktiginda hemen baglatmistik ama cok sukur ben kopma, hattan dusme gibi problemler yasamadim ve telekom ile muhattap olmadim. bu durumu yasayan arkadaslara uzuldum.

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 12:31 - İp: 81.***.**7.8
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Rekabet gerek buffalo rekabet ,

Iki sene oncesine kadar Fransada'da durum ayniydi,iki uc tane firma vardi ve hatlar berbatti.Baglanamazsin,cok yavas,durmadan dusersin internetten filan falan.

Firma sayilari iki sene oncesine oranla dort kat daha fazlalasinca,rekabet artinca hepsi oldu roket.Hatta benim kullandigim firma bana ADSL gonderdi bedava "aman beyfendi atin eskisini bu daha hizli " diyede telefonda yalakalik yapiyor.Tamam dedim aldim bedavaya,yaklasik bir senedir sorunsuz ve super hizli.

Eeee be !! i......cocuklari 4 senedir neredeydiniz ?(kizdim yine),her ay 25 EU almasini biliyorlardi,ayni turkiyede ki gibi telefonlar dit dit dit dit caliyordu,bir cok arkadasimiz alti,yedi ay boyunca telefonsuz,internetsiz kalmisti.Iste firma sayisi bir iki tane olunca durum burada da boyleydi,ama bugun on,onbes tane firma var ve hersey yoluna girdi

Turkiyede de firma sayisi artmazsa telekom bu sekilde milleti kaziklamaya devam edecektir.Istese iki gun icinde oyle bir sistem kurarlar ki Nasada ki astronotlarla konusursun ama su anda islerine gelmiyor,cunku tek onlar.

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 12:42 - İp: 88.***.**5.161
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Rekabet gelecek beyler. superonline ve dogan telekom keni hatlarını döşeyecekmiş. Yoksa neden adsl kampanyaları yapılıyor sizce? neden 2yıllık daha sözleşme imzalayın yüzde 11 12 indirimler yapalım diyorlar? Yanılmıyorsam Cem Yılmaz'a 5 milyon dolar vermişler reklam filimleri için. Rakibi olmayan bir firma neden reklam yapsın ki o zaman? Rakipleri ilerde çoğalacak...

adsl baglatmak için hattının olma zorunlulugu da sanırım bizde var sadece, bununla ilgili telekoma baskılar yapılıyor. umarım sonuç verir. 2010'dan önce de hiçbir şeyin düzeleceğini sanmıyorum.

Özelşeştirme kaliteyi arttırır diyenlere telekom örneğini sunabiliriz.

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 13:02 - İp: 88.***.**4.247
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

reklam olay?na zaten acayip k?l?m
reklama yat?r?m yapacağına buraya harcayacağın parayı yatırıma dönüştür
tesisinii yenile ya da ihtiyacın yoksa indirime git
bak nasıl yararı oluyor

kampanya kumpanya hikaye
nerde bi kampanya varsa altında bir kazık arayacaksın bu memlekette
sanki reklam ve promosyon paralarını kendi ceplerinden veriyorlar
onuda senden benden alıyorlar...

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 13:07 - İp: 81.***.**3.185
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

çıtlat

yukarıyı çıtlatın bakın neler olmuş

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 13:54 - İp: 88.***.**8.176
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

acele etmemek lazım
rekabet başlasın daha da aşağı çekecekler o fiyatları
ben de o zamana kadar bekleyeceğim bakalım

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 16:27 - İp: 81.***.**7.150
ayg
ayg (üye)
İstanbul / Meraklı

KAMPANYA DEYİNCE ÖĞRENDİĞİM BİR DETAYI PAYLAŞAYIM SİZLERLE;

CEP TELEFONU FİRMALARINDAN BİRİ SEÇECEĞİNİZ DAKİKA PAKETİNE GÖRE AZ ÖDEYİN KAMPANYASI REKLAMI YAPIYOR.

ARADIM; BU SÖYLEDİĞİNİZ FİYATLARDAN BAŞKA FATURADA NE GÖRECEĞİZ DEDİM.

KDV BEDELİNİ EKLEYİP SADECE BU FARK OLACAKTIR DEDİ İLGİLİ.

AMA BİR NOKTA DAHA VAR DEDİ;

"SİZ 30 SN YADA 50 SN KONUŞUN YAPTIĞINIZ BU GÖRÜŞMELER "DAKİKA" OLARAK SAYILIR. PAKETİNİZDE BU TOPLAMLAR KABUL EDİLİR..."

NE GÜZEL İŞ; SİZ AYLIK 180 DAKİKA KONUŞACAĞIM DİYE TASARLAYIN AMA 90 DAKİKADA ZATEN HAKKINIZ DOLMUŞ OLACAK...

KAMPANYALARA DİKKAT...

MİNİK HARFLE YAZILANLARI KAÇIRMAYINIZ...

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 16:58 - İp: 81.***.**0.175
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar konuyla alakalı mı bilemiyorum ama bazı ulusal kanalların birer tanede ecnebistana yönelik euro versiyonları var bilindiği gibi.

Reklamlarda ise "filanca" telefon şirketinden hat alırsanız birkaç hediye paketini öneriyorlar...

Efendim neymiş bu paketler:

1-plazma tv
2-üç dört tane en pahalısından cep teli
3-komple masaüstü PC seti
4-çay seti
5-yemek takımı
6-falan filan...

birde görüşme ücretleri geliyor ekrana nerdeyse bedava...

Şimdi oradaki bir vatandaş bu reklam üzerine gidip "filanca" şirketten bir hat alıyor ve beğendiği paketlerden birinide seçip evine getiriyor.

Telefonu kullandığı sürce ödediği tutar komik bir rakam,üstelik hızlı internetide kapsayan bir abonelik bu.

Şimdi bunu müşterisine sunan firma zarar mı ediyor sizce?

Peki bizdeki durum nasıl

Abonesi olan vatandaşa kazıklardan kazık beğen ilkesini düstur edinmiş memleketimin güzide firmaları acep ne kadar kâr etmektedirler...

Yine aklıma gelmişken yazayım gitsin.

Bankalarımızdan birisi mudilerine bedava cep telefonu kampanyası başlatmış.

Verdiği cep telefonlarından en iyisi piyasada taş çatlasa 600-800YTL aralığındadır.Hadi 900YTL diyelim

Bu cep telefonunu elde etmek için bankaya aylık ortalama 5-6bin YTL kredi kartı harcaması sözü vermeniz gerekiyor.

Be adam ben ayda en az 5-6 bin YTL sırf kredi kartına yatıran birisi olsam senin verdiğin telefonu elime alır mıyım?

Neyse bu da böyle işte....

Çetin Altan'ın güzel bir sözü vardır,çok severim.

"Enseleri karartmayın"

Eh bu sözün altınada bizim sloganımız iyi gider...

"ışığınız bol olsun"

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 18:16 - İp: 88.***.**8.176
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Tek sorun yaşayan ben değilmişim demekki , buna hem sevindim hem de üzüldüm

Telekom hakkında yazılacakları yazsak 10 000 sayfa tutar.
Burkay08 Çetin Altan dan söz etmiş, ''vatandaşa çile çektirmek bürokrasinin kanında var,bundan zevk alırlar'' der Çetin Altan...Çok doğrudur. Devlet ya da özel farketmiyor,bizim ülkede insana saygı yok.Paranla rezil oluyorsun.

İntenetten siparişle bir şey alırsın, 2 ay sonra eline geçer.
5 tane kredi kartın vardır, hepsine birden kart bedeli olarak 30 ar lira keserler.
Otobüs bileti alırsın, bineceğin zaman koltuğunun başkasına da satıldığını görürsün.
Aldığın 2 sene garantili ürün bozulur, kullanıcı hatası diye dünyanın parasını talep ederler.

Say say bitmez, insanına saygısız devlet, tüketiciye saygısız özel sektör....

 

Tarih: 3 Ağustos 2007, 00:43 - İp: 88.***.**9.96