hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Alamanya Dedikleri...

1 ay önce Stuttgart havaalanına indiğimde ilk işim bavulumdan kazak ve montu çıkarmak oldu, yanlışlıkla sibiryaya falan mı indik, diye düşündüm. Taxileri görünce plakadan ve markalarından anladım Alamanyada olduğumu, çünkü en kötü taksi audi idi.

Ravensburg'a geldiğimde (Almanyanın tatil yeri imiş) sokakları bomboş görünce heralde bir yerlerde bi faaliyet var herkes oradadır, diye düşündüm. ama 1 ay oldu hala aynı, sokaklarda kimsecikler yok, sadece köpeğini gezdirenleri görebilirsiniz.

Alamanyada sokaklara bal dök yala derler, gerçekmiş. Ama sebebini öğrenmem çok geç olmadı; her gün yağmurla temizleniyormuş. 3 gün yağmur yağmadığı zaman sokaklar sigara izmariti ve pislikten geçilmiyor.

Burada bakkal, büfe falan aramyın, yok! Büyük marketler var, onlarda akşam erkenden kapanıyor, akşamdan sonra ve haftasonu, sigara ekmek vb. ihtiyaclarını stoklamadıysan yandın! Gözünü sevdiğimin memleketimde her zaman her saat her yerde istediğini bulabilirsin.

Bizdekinin aksine pazarlarda herşey çok pahalı, marketlerde ucuz. Aynı patatesi markette 4 misli ucuza alabiliyorsun. Peki neden böyle diye araştırdım. Pazarda insanın emeği ile olan mallar bulunur, insan emeği burada pahalı, markete düşen mallar en ucuzlar, seri üretim vb. Bizde tam tersi: Markette peyniri domatesi daha pahalıya alırız, köylünün kendi üretip getirdiği mallar en ucuzudur. Türkiyede köylüler hayvancılık yapmasa, kasaplar olmasa marketlere kalsak et bile yiyemeyeceğiz demekki. Bizde fabrika ve tesis ürünleri çok daha pahalı çünkü.

Ben kazak ve montla gezerken, kızların minilerle ve yarım tşortlerle hasta olmadan nasıl dolaştığını hala anlamış değilim. Ramazan geçince anlayacağımı sanıyorum

Burada teknoloji çok geri kalmış. Bi telefon veya internet bağlantısını 2 haftadan önce yapamıyorlar. Benimki 3 haftada bağlanabildi.

Daha farklı gördüğün şeyler oldukça yazarım. Çoğunuz görmüşsünüzdür ama birde benim gözümden görün istedim, zira bu açılardan kimse bakmamış.

Tarih: 5 Ekim 2007, 17:38 - İp: 84.***.**3.162
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

ne gune duruyoruz
sen cek fotoyu gonder biz onu uygun hale getiririz PS de mediamakt ta bastirirsin.

tutumlu olmak gerek

BU arada oraya kadar gitmisken benim eski mekanada ugra. Trenle gidebilirsin biraz uzun surer ama deger. Yani Viyanaya ugramadan donme. Ugrarsan haberim olsun bi iki siparisim olacak

hadi selamlar

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 00:27 - İp: 192.***.**9.70
demi
demi (üye)
Almanya / Stüdyo Fotoğrafçısı

benim calistigim studioya gelin, gerci stuttgartan biraz uzak ama ,ne zaman istersiniz size özel yapariz birseyler beklerim

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 00:51 - İp: 89.***.**0.58
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

sağol biologus, sizin gibi arkadaşlar olduktan sonra mahrum kalmam artık buralarda. int. bağlanıncaya kadar ama çok mahrum kaldım.

demi bodense tarafından geleceğim arabayla. yolumun üstündeyse stüdyon, türk çayın da varsa uğrayayım sana.

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 01:46 - İp: 88.***.**2.107
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ya yüz vermeyin şuna. Uyarmadım gerçi sizi. Yazık bu flasvv in makinasını ödünç alıp bozmuştu. Sakın ha isterse vermeyin.

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 05:24 - İp: 88.***.**6.188
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey nasıl hâlâ çatlamadan durabiliyorsun bu hırsla, anlamıyorum doğrusu. ben geliyom demi senin makinanı almaya. bikaç poz çekip veriririm hemen. ayarını yaparım makinanın. çevremdeki arkadaşlar hep bana ayarlattırırlar makinalarını. Pazarbeyinkina ayar yapmadım, bu yüzden bana kini.

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 09:32 - İp: 84.***.**3.186
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

gördün mü almanyayı
alman yayı
alman yağı

ayrıntı ver bize,,
fotoğraflarla süsle
beşeri ilişkilerden bahset
en çok neden hoşlanıyor bu almanlar..

hoça adres ver adres.. (bi kere buna acayip alınıp tırsmıştın inşalla ikinci kez aynı şeyi yapmazsın)

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 14:46 - İp: 85.***.**8.15
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olur olur vereyimde bozup at.Zavallı flassv.Hala üzülürm ona. Garibim benim.

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 15:55 - İp: 88.***.**6.188
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

rakomet, alamanya ya inince hocha diye kime sorsan gösterir. açık adres veriyorum bak sana, ucu açık adres. sıkıyosa gel.
beşeri ilişki diyosan burda sanırsın herkes samimi, yolda tek karşılaşmalarda sırıtarak selam veriyorlar tanımasalarda, ama dışardan öyle görünüyor soguk insanlar vesselam. hanslar bira derdinde, helgalar eğlence... yeter mi, daha açayım mı?
pazarbay cikolatalar viskili mi olsun votkalı mı?

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 21:25 - İp: 84.***.**5.1
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

hocha d3 set kurmadan gelirsen bacaklarını kırarım.

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 21:31 - İp: 88.***.**6.139
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

aboovv! emir büyük yerden.

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 21:40 - İp: 84.***.**5.1