stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

4. Türkçe Olimpiyatı

Geçen gece izledim kızılcahamam da yapılan yarışmanın bir bölümünü ve gerçekten çok hoşuma gitti Türkçemiz elimizden kayıp giderken böyle bir organizasyon çok anlamlı geldi bana dördüncüsü yapılıyomuş bu yıl ama daha önceki yıllarda haberimiz olmadı malesef kim bilir belki gerçekten bir dünya dili olur Türkçemiz. Organizasyonda emeği geçenlere şahsım adına teşekkür ediyorum ve sizden bu akşam bir kaç dakikanızı bu olimpiyatı izlemek için ayırmanızı rica ediyorum...

(Alıntıdır)
4. Türkçe olimpiyatında bir araya gelen 84 ülkeden 355 öğrenci Türkçe’nin tıpkı İngilizce veya Fransızca gibi bir dünya dili haline gelebileceği yönünde ümit veriyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’nın final gecesi Samanyolu ekranında izleyiciyle buluşuyor. Oldukça renkli geçecek final gecesinde Türkiye’yi Eurovizyon’da birincilik kürsüsüne taşıyan Sertap Erener, sanatçı Yücel Arzen tarafından bestelenen Türkçe Olimpiyatı Şarkısını 83 ülkenin çocuklarıyla birlikte seslendirecek. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın olimpiyat meşalesini yakmasıyla başlayacak etkinlikte şiir, hikaye, sunum ve kompozisyon dahil toplam 9 dalda yarışma yapılacak. Çok sayıda saygın davetlinin katılacağı gecenin jüri heyeti de oldukça renkli ve tanınmış kişilerden oluşuyor ancak olimpiyat komitesi jürideki isimleri son ana kadar açıklamayı düşünmüyor. “İster salonda isterse ekranları başında, bu yarışmayı izleyen herkes, gözyaşlarını tutamayacak” diyen komite yetkilileri, bugüne dek benzeri görülmemiş bir çalışma yürüttüklerine dikkat çekiyorlar. Organizasyona katılacak Türkiye dışındaki 83 ülkenin öğrencileri Kızılcahamam’da bulunan Asya Termal tesislerinde toplanmış ve 355 öğrenci arasında 10 Haziran’dan itibaren finallere katılabilmek için kıyasıya bir Türkçe konuşma yarışı başlamıştı. Ayrıca organizasyonun yapılacağı Myshowland Gösteri Merkezi de, 17 Haziran’da adını İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi olarak değiştirdiğini açıklamıştı.

Tarih: 17 Haziran 2006, 15:16 - İp: 81.***.**1.151
pirata
pirata (üye)
İzmir / Amatör

Gerçekten de göğsümüzü kabartan bir organizasyon.

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 16:45 - İp: 85.***.**3.177
tekin01
tekin01 (üye)
Niğde / Amatör

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 20:14 - İp: 85.***.**9.4
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bu yarışmaya katılıp seyretmeyi gerçekten çok isterdim. Dünyanan her yerinden çocukların Türkçe konuşması, yarışması sanki bana güzel günlerin habercisi gibi geliyor. Bu çocuklar 20 -30 yıl sonra o ülkelerin üst kademe yöneticileri olacak.Hepside birer Türk dosto olacak. Bundan büyük birşey olabilirmi.

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 20:41 - İp: 85.***.**2.156
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Dünyanın en zengin dili Türkçem. 21 olmadan kendimden küçüklerin bazı sözlerini anlayamaz hale geldim
Takdir edilecek bir olay

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 21:40 - İp: 81.***.**9.183
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

organizasyonu izleyemeyip merak edenler icin

IZLE

bir kez daha izlerken dikkatimi cekti,

bu videodaki gecen sene duzenlenen yani 3. yil yarismasi, eminim bu sene cok daha buyumus ve renklenmistir.

bu kadar cok degisik milletten insanin turkceyi bizim konustugumuz gibi konusmasina, belki bizden daha guzel siirler sarkilar okumasina insan inanamiyor.

#titanik' tarafyndan 17.06.2006 22:24:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 22:20 - İp: 128.***.**8.50
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

merhabalar.
Türkçemizin gelişmesi ve tanınması açında müthiş bir organizasyon.Dilimizin dünya dili olmasında ki temennilere katılmakla birlikte konuyla ilgili soru işaretlerimi belirtmeliyim.
Organizasyonda bir konuşma,ki Bülent Arınç yapmış,dikkatimi çekti.
Konuşmasında, olimpiyatın herkesi çok mutlu ettiğini ve bundan gurur duyduğunu söyleyen Arınç, Gülen'in adını anmadan şöyle devam etti:

'Vuslat gerçekleşsin'

"Bu işi düşünen bir kişi var. Bu işi büyüten, kendi boyundan daha güzel hedefleri kendisine hedef edinen insan var. Eminim ki milyonlarca insan şu anda bizi gözyaşı dökerek izliyor. Bunların arasında birisi var ki gurbette tek başına hüzünle televizyondan bizi seyrediyor. Bir kişi, inandığı sözleri inandırdı, hedef gösterdi, teşvik etti.

Doğru bir şey söyledi; 'Fedakarlık yapmamız gerekir, bütün dünyaya ulaşmalıyız, Asya, Avrupa bizimdir. Türk okullarını açmalıyız. Bu okullarda nitelikli eğitim vermeliyiz. Bu okullarla bizi biz yapan değerlerle Türkiye'yi kucaklaştırmalıyız, el ele vermeliyiz' dedi. Ve bu başarıldı. Tek bir adımla başladı bu yürüyüş ve muvaffak olundu. Televizyon başında belki saatler ötesinde bizleri izleyen o güzel insana ve arkadaşlarına milletim adına teşekkür borcum var. Hüzünlü gurbet bir an önce bitsin, vuslat gerçekleşsin." Kaynak:Milliyet
Gönül isterdi ki sadece dilimizin gelişmesine yönelik bir organizasyon olsun ancak görünen o ki işin içinde yine farklı konular var.Yanılmıyorsam bu organizasyondaki öğrenciler Fethullah Gülen okullarının öğrencileri.Açıkçası bana ''Bir Fethullah Gülen kampanyası''gibi gelmeye başladı.Amerikada yaşayan şahsın geri dönüşüne zemin hazırlama çalışmalarına tam gaz devam ediliyor.Zira belirtildiği üzere 4.Türkçe Olimpiyatı denilmektedir.Neden ilk 3 olimpiyat daha önce düzenlendikler tarihlerde medyada böylesine yer almadı o da başka bir tuhaflık.
Kişisel olarak oldum olası bu şahsiyetten hiç hazzetmemişimdir.Böylesi büyük bir örgütlenmeyi nasıl ve hangi parasal kaynaklarla sağladığına da akıl sır erdirememişimdir.Dilimizin bu geri dönüş kampanyasında kullanılmasını kınıyorum.

selamlar

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 13:12 - İp: 88.***.**6.64
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

gercekten harika bir proje,

olaya sadece dil acisindan bakmamak lazim, zira dil haddi zatinda insanlari bir birine baglayan bir aractir. derinlemesine dusunuldugunde bu projenin sadece turkceyi yabanci cocuklardan dinlemek icin veya turkceyi bir dunya dili yapmak icin yapilmadigi anlasilabilir.

gecenlerde bir kose yazarinin bizim konumuzdan bagimsiz fakat konu ile de alakali bir hikayesini okudum. hikayede gecen kisi cerrah ve isvicrede isvicrenin sagladigi bursla egitim gormus. ardindan turkiyeye donmus ve saygin bir konumda meslegini halen devam ettirmekte. bir zaman bu doktora bir hasta gelmis fakat maalesef hastaligin tedavisi yurticinde o sartlarda mumkun degil, kendisinden yurtdisi icin tavsiye istemis hastasi, ve elbette doktor bey en iyi isvicreyi bildigi icin orayi tavsiye etmis. sadece bu hastanin isvicreye biraktigi tedavi ucreti bahsi gecen doktora 3-4 yilda verilen bursa denkmis. bu ornek bile iscirenin 1 e 10 kazanacaginin bir delili.

soz konusu proje ise yukardaki hikayeden cok daha buyuk bir olay, zira o okullarda binlerce ogrenci hemde bulunduklari ulkelerin en zeki en basarili ogrencileri okumakta. bir arkadasin belirttigi gibi bu ogrenciler 20-30 sene sonra ulkelerinin devlet baskanlari basbakanlari, burokratlari, hakimleri, yargiclari, buyuk is adamlari olacaklar.

Insan dusundugunde akli duracak gibi oluyor zira, 20-30 sene sonraki basbakanlarimiz devlet baskanlarimiz karsilarinda turkce bilen turk insanini seven hatta birazda minnettar olan yabanci devlet baskanlari ile muhattap olacaklar. Hakeza 20-30 sene sonra ulkelerinin sermayelerine hukmeden buyuk isadamlarinin ikinci dili turkce ikinci vatani Turkiye olacak.

Olayi sadece turkiyenin gelecek adina cikarlarina baglamakta yanlis ve haksiz olur. zira bu kopruler, iyi iliskiler ayni zamanda dunya barisi icin atilmis adimlardir. bir birini bilen taniyan turk kulturu ve ahlakini gormus yasamis ortak dil konusabilen devlet baskanlarinin dunya barisina guc katacagi muhakkatir.

Kervan yola seneler once cikti, kimisi guney afrikaya kimisi koreye gitti, tohumlar ekildi, cicekler boy vermeye basladi suan turkiyede misafir ettigimiz, o programda hayranlikla izledigimiz bir birinden rekli o cicekler, cok uzaklarda adini duymadigimiz yerini bilmedigimiz diyarlarda ki cicek bahcelerinde yetisen ciceklerden sadece bir demet.

milletimiz icin ve tum insanlik icin calisan ismini bilmedigimiz o kahraman ogretmenlere, gariplere selam olsun


#titanik' tarafyndan 18.06.2006 14:31:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 13:55 - İp: 128.***.**8.50
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Alinin Velinin yaptığı işler değil bunlar;planlı,örgütlü yıllardır ''sessiz ama derinden'' felsefesini benimsemiş bir yapının günümüz yansımaları.
o binlerce fedakar türk öğretmenini hakkarinin mezralarında görmek isterdik 770 ytl maaşa talim ederek.Güney Afrikadaki Fethullah okullarında 'gönlü zengin!! milletimizin yeşil sermayeleriyle ihya olup,cüzdanları dolduran fedakar öğretmenlerimizin hangi yurtlarda ve nasıl yetiştiğini çok iyi biliyoruz.Yine kökü ekonomik kalkınmasızlığa dayanan bu konuda fakir ve başarılı öğrencilerin yurt genelindeki müthiş örgütlenmenin içine nasıl çekildiklerini de çok iyi biliyoruz.Kalacak yer ve yemek karşılığında bu yurtlara düşen çocuklarımız ilerde Güneyafrika ve bilmem nerelerdeki Fethullah okularında öğretmenlik yapmakta.Fedakarlığın gözünü seveyim.Ondan sonra da çıkıp meydana,ki meydan zaten başıboş,efendim biz işte Türkçeyi dünyaya öğretiyoruz masallarını şahsım adına 'yemiyorum'.yiyen varsa buyursun,afiyet ola.
selamlar

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 14:14 - İp: 88.***.**6.64
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Ali Veli sözünü düzenlemişsiniz titanik.Bu arada benim ali Veli sözü gümbürtüye gitmesin Titaniğin ''Ali yaptı Veli yaptı,kimin yaptığına takılmamak lazım'' sözüne istinaden cevabımdır bir önceki
selamlar

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 14:50 - İp: 88.***.**6.64
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

benim arkadasim guney afrikada matematik ogretmeni...


lisede ne kalacak bir yere nede bursa ihtiyaci vardi, kendi imkanlari ile kendi emegi ve zekasi ile ODTU yu kazandi, mezun oldu. onun gibi yuzlercesine dedikleri gibi onada dediler ki su ulkede bir okul var ogretmene ihtiyac var gidermisin. oda o okullarin orda neden oldugunu biliyordu ve yuregi oylesine buyuktuki annesini babasini memleketini birakip gitti. Tam 4 sene hic Turkiyeye gelemedi, zira o bulundugu okulun hem ogretmeni hem ascisi hem temizlikcisi hem mudur yardimcisi oldu. Bu arkadas sabit bir maas alamadi, okulun yurdunda kaldi okulun yemeklerini yedi. Turkiyeden yeterince yardim gelirse kendisine para verildi ust bas aldi. arada bize email gonderir durumundan haberdar ederdi, 4 sene sonra ilk defa turkiyeye geldiginde benim icin ne buyuk sereftirki dugunume tesrif etti.

ben o okullardaki fedakar ogretmenlerden birisini boylesine yakin taniyorum. eger yolunuz duserse yurtdisindaki bu okullardan birine sizde ugrayin, saniyorum herhangi bir dunya ulkesine gitseniz kesin en az bir okula rastlarsiniz.
benim anlatamadiklarim ozaman daha iyi anlasilir.


 

Tarih: 18 Haziran 2006, 14:51 - İp: 128.***.**8.50