paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yeni Teknoloji Wıfı Sd Kartlar

Bu konuya başka bir topikte de değinmiştim ama ilgi çekebilir diye buraya da taşıdım .

Kuzey Amerika'da yaklaşık 1 yıldır kullanımda olan ve yeni yeni yayılan Eye-Fi diye yeni bir sistem ve bununla çalışan bir SD card var - özelliği de içindeki wireless chip sayesinde , çektiğiniz fotoğrafı wireless olarak direk PC'ye veya istediğiniz herhangi bir yere , internet sitenize veya paylaşmak istediğiniz bir yere yollayabilmeniz . Özetle , fotoğraf makinanız wireless internet bağlantısına sahip oluyur diyebiliriz bu kartla ...

TIKLAYIN - Wifi SD card


Aldığınız en basit ve ucuz modelde ( $50 - 2Gb ) , bu işlemi evinizdeki ( veya studyonuzdaki ) Wifi ile yapıp , fotografları anında PC'nizde gorebiliyorsunuz .

Asıl işe yarayacak ve ilerki yıllarda önem kazanacak modeli ise , Amerika'da iyice yaygınlaşmış olan Wifi internet üzerinden çalışanı ( bir ara Turkcell'de Istiklal caddesine Wifi kurmuştu ) . Bu sistemde , $150 verip aldığınız 4Gb kapasiteli EYE-FI kart ve abone olunan Wifi üyeliği sayesinde , Wifi yayın olan her yerden fotografı çektiğiniz anda ister ev bilgisayarınıza , ister internet sitenize , ister depo olarak kullandığınız evinizdeki bir hard driva'a veya editorunuzun PC'sine yollayabiliyorsunuz - hem de çekildiği yer bilgilerini kapsayan geo-tag'li olarak . ( Çektiğiniz yerde Wifi yayın yoksa , daha sonra ilk bulduğu yerden aktarıyor )

Wifi yayınların her yerde alınabilecek hale gelmesi kaç yılda gerçekleşir veya hiç gerçekleşir mi bilmem ama yine de sadece wireless olarak bilgisayara aktarabilme özelliği bile kayda değer .

Ilerde olur da Wifi yaygınlaşır ve Eye-Fi SD card tam özellikleriyle çalışabilecek hale gelir ise , editorun masasına bir kaç saniye içinde ( internet/tel baglantısı ile ugrasmadan ) çektiği fotografı , videoyu aktarabilecek spor & haber muhabirlerine saglayacagi yarar sanırım tartısılmaz .

Aslında illa Wİfi yayınların da yaygınlaşması gerekmiyor : Cepte taşınan çok kucuk ilave bir cihazla ( Mi-fi ) cep telefon data özelliğini Wifi yayına çevirip gittiğiniz her yere wifi'ınızı yanınızda taşımanızı da mümkün kılınmış....

Bu hızla giden digital fotografçılık teknolojisine nasıl ayak uyduracağız bilmiyorum




#paperman' tarafından 12.08.2009 10:21:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2009, 05:10 - İp: 96.***.**9.175
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Bak buraya yazıyorum bu alet Türkiye'de yok satacak

wifili varken neden normal alalım demi ama

bu yakışıklı cümlelerden sonra bu aleti ilk alacaklardan birisi ben olacağım sonucuna varabilirsiniz.
ama ben almayabilirim belli olmaz yani siz düşünekoyun şimdilik


bende demişimdir hep bu teknoloji nereye gidiyor diye

 

Tarih: 12 Ağustos 2009, 06:49 - İp: 88.***.**9.85
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu da cebinize wi-fi getiren cihaz

TIKLAYIN MI-FI

 

Tarih: 12 Ağustos 2009, 10:14 - İp: 96.***.**9.175
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yok satar mı bilmem Remi ....Profosyonellerin çok işine yarayacağı kesin . Son vesikalık çektirdiğimde stüdyocular kart tak-çıkar ile aktarıyorlardı . Anında PC'ye aktaran programlara , kablolu bağlantılara sanırım kimse yüzlerce $ saymak istemiyor . Bu kart , TR'ye gelirse işlerine yarayacaktır diye tahmin ediyorum - Studyo işinden/teknolojisinden hiç anlamadığım halde .

Muhabirler için de çok pratik ve vakit kazandırıcı olabilir - belki büyük gazeteler kullanıyorlardır da haberimiz bile yoktur . Stadyumdan çekilen gol fotografını ( hatta videosunun ) anında gazete merkezinde ve dolayısıyla internet sayfasında yayınlamak mümkün olur . Şu an çekim sonrası muhabirin - asistanı yoksa - en az 3-5 dakika uğraştırıyordur sanırım (işi gücü bırakıp fotograf çekim ve aktarımı ile uğrasırsa da diğer pozisyonları kaçırabilir ) .

Makrocular veya ciddi mimari çekimler yapan , notebookunu ( çok dayanıklı pilleri olan ) da yanında taşıyabilecek kişiler de faydalı bulabilir .

Içimizde flickr,facebook'suz yaşayamayan varsa , onlar için de hem eğlenceli hem havalı olabilir ...

Bana alır mısın diye sorarsan , en ucuz versiyonunu sırf enteresanlık olsun diye ( malum biz Turklerin alması için ihtiyaç olması gerekmiyor - forumlarda gozuktuğu uzere ) alırım - bir yerde görürsem . Dış çekimlerde uzaktan depolamanın bana bir faydası yok ama iç çekimlerde ( ki hiç çekmem aile fotografı dışında ) anında PC'de görmek eğlenceli olabilir .



 

Tarih: 12 Ağustos 2009, 20:31 - İp: 96.***.**9.175
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Bu kart işini ciddiye alanlar için bulunmaz nimettir.

studio çekimleri
katalog çekimleri
saatle çalışan mankenli çekimler
zamanı kısa olan çekimler
kalabalık çekim atölyeleri
Kalabalık eğitim atölyeleri
Ders eğitimleri (sunumlar)
vs. vs.
bu liste uzar gider..
taaki düğün salonunda çekilen fotoğrafların anında slayt gösterilerine kadar varır bu çılgın işin ucu.
yani demek istediğim kullanılacak alan çok geniş.
ve o sebeple bu ürün (ler) yok satacaktır.

Birebir getirdiği avantajın dışında;

havalı çekimler
tak çıkartmadan oluşan kart ağzı-yuvası bozuklukları sorunlarının azalması
gibi büyük bir konfor ve hızda sağlayacaktır bize.




 

Tarih: 14 Ağustos 2009, 02:27 - İp: 88.***.**3.203
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör



KART DEVRİ KAPANDI ! !

aslında yeni çıkan makinaların içine bir sabit 8gb yada 16 gb gibi hafıza konulsa hatta bu kartlardan olsa ek kart parasından kurtulunsa
olmaz mı?

nasıl fikir?

 

Tarih: 14 Ağustos 2009, 02:29 - İp: 88.***.**3.203
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Haklısın vallahi, neden olmasın - videolarda hard disk var ...Hem de niye sadece 8 , 16 Gb ile kalsın ki , 60-80 Gblı kameralar mümkün iken .. .

Merak ediyor insan niye HD konmadığını DSLRlerin içine

 

Tarih: 14 Ağustos 2009, 09:31 - İp: 96.***.**9.175
  • 1