fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ocaklılar Ve Dadagast

lexar 256 lık kartla birlikte nikond70s aldım 3 ay boyunca hiç bi sorun yok çekim ibresi 7004 de falan ama arda bi resimler yarım çıkıyor kartın ömrü bitiyormu?

Tarih: 26 Ekim 2005, 22:16 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Diğer bir mesajında çekimi yaptıktan sonra ışığı sönmeden makineyi kapatıyorum demişsin. Bu hangi ışıktır? Karta yazma ışığı ise ve eğer o ışık sönmeden makineyi kapatıyorsan sorun büyük bir ihtimalle budur.

Normal şartlarda, teknik bir hata olmadıkca, kartın ömrünün bitmesi söz konusu değildir. Bilgisayara aktardıktan sonra kartın içindeki fotoğrafları silme yolunu mu yoksa kartı formatlama yolunu mu tercih ediyorsun? Eğer kartı formatlamıyorsan, fotoğrafları silmek yerine kartı formatlamalısın.

Bir kaç ay önce Lexar kartlarınnda farkedilen bir problem nedeniyle, Lexar'ın kartları geri alıp firmware güncellemesi yaptıktan sonra geri verdiğini duymuştum ama sözkonusu problem Canon marka makinelerdeydi, Nikon ile değildi.

Sorunun kesinlikle kartda olup olmadığına da emin olmak gerekiyor. Bu nedenle bir süre başka marka (örneğin Sandisk) kart ile deneme yapılması akıllıca olacaktır. Küçük bir ihtimal de olsa, eğer aynı problem o kartda da oluyorsa, makinede de bir sorun olabilir.

Resimler yarım çıkıyor demekle tam olarak ne kastediliyor? Fotoğraflar makinenin ekranında da mı yarım görünüyor yoksa orada tam görünüyor da bilgisayara aktardıktan sonra mı yarım görünüyor? Makinede tam, aktardıktan sonra yarımsa, aktarım esnasında da bir problem oluşuyor olabilir.

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 22:42 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Bu sorun Benım Sony H-1 imde oldu nedenını Hafızada yer kalmayınca olduğunu dahası yeterli alan olmayınca olduğunu farkettim...Makınadanormal gorunen fotoğraf bilgisayara atılınca yarım çıktığını goruyorsunuz..Sorun bu olabilir mi?

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 22:58 - İp: yok
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgili ocaklılar çekimi yaptığımda makinede resim tam gösteriyor aktarna yaparken bi yazı çkıyor bilgisayara atmıyorum tekrar baglantıyı çıkarıp atıyorum işte o anda baktığımda fotografın yarısı yok ama makinede vardı bide yeşil ışık nikond70s de hafıza kartyerinin üstünde yanıp sönüyo deklanşörle kapama düğmesi çok yakın elim alışkanlık yaptı çekim yaptımı kapatıyorum makineyi.ve bu sorunu yaşıyoırum.genelde resimleri hep format yolu ile siliyorum ama 3 resimede format atmak gereklimidir?sandisk nedir? lexar gibi bi markamı

 

Tarih: 27 Ekim 2005, 22:00 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Hafıza kart yerinin üzerindeki yeşil ışık yanıp sönerken makineyi kapama! Anladığım kadarıyla, makinen tampon bellekteki fotoğrafları karta yazma işlemini bitirmeden makineyi kapatıyorsun. Sen böyle yapmaya devam edersen, fotoğraflar da yarım çıkmaya devam edecektir. Çekim yaptıktan sonra makineyi kapatmaktaki acelen niye? Bir an önce bu alışkanlıktan kurtul. Aktarma yaparken çıkan yazı da büyük bir ihtimalle bu problem ile ilgilidir. Yine de o yazının ne dediğini bir yere not et. Bir daha makineyi kapatmak konusunda aceleci davranmazsan umarım o yazı da çıkmayacaktır. 3 fotoğraf da olsa 1 fotoğraf da olsa formatlamanın bir zararı olmaz. Evet, Sandisk de Lexar gibi bir kart markasıdır ama bence şu anki duruma göre başka kart ile deneme yapmana gerek yok. Şimdilik problemin makineni kapatmaktaki acelen gibi görünüyor. Genellikle, dijital makineler kaydettikleri fotoğrafın içine bir de o fotoğrafın thumbnail dediğimiz küçük bir boyutunu da gömerler ve fotoğrafı gösterirken bu thumbnailden faydalanabilirler. Bu nedenle, makinenin fotoğrafı yarım göstermemesi, karta tamamını yazmış olduğu anlamına gelmeyebilir.

Biraz, Güzin Ablamsı bir cevap oldu, kusura bakma.

#ocaklilar' tarafyndan 27.10.2005 23:39:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ekim 2005, 23:31 - İp: yok
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

tşk ederim

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 20:54 - İp: yok
  • 1