memocavus
memocavus (üye)
Malatya / Meraklı

Foto Mak Hafıza Kartını Görmüyor

kodak z712 kullanıcısıyım, hafıza kartımı fotoğraf makinamataktığımda foto makinam kartı görmüyor. hafıza kartını başka makınalarda yada bilgisayarıma taktığımda ise sorunsuız olarak çalışıyor. değişik bir durum ise foto makinama başka hafıza kartı taktığımda makinam bu hafıza kartlarınıda görüyor. konu hakkında yardım istiyorum şimdiden teşekkürler...

Tarih: 4 Haziran 2009, 14:43 - İp: 79.***.**6.49
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Bu sorunlar kartın fiziksel olarak arızalandığının göstergesidir. Altta vereceğim deneme yanılma metodlarını uygulayın. Olmazsa kart gerçekten fiziksel olarak arızalanmıştır.

hafıza kartını çıkarın. Makinayı kapayın. Bir müddet bekledikten sonra hafıza kartını takın makineyi açın.
Hala görmüyorsa hafıza kartını çıkarın bu kartın yanında kilitlemeye yarayan kaydırmalı kilit tuşu vardır. Onu ileri geri yapın. Tekrar takın. bu yöntemi ben buldum. Benim yakınımdada kodak vardı. Bazen ondaki alet kartı biçilendirin der dururdu. Bende kartı çıkarır takarım olmadı kartın bu kilit tuşunu hareket ettiririm. Ve çalışır.
(aslında bu kilit tuşu karta yazmayı engelliyor ama ne hikmetse bende işe yaradı ve kartı görmemi sağladı)

Şimdi o kartı benim dediğim yöntemlerle işe yarar hale geitremezseniz kartı başka bir makinaya takınız. Bakalım kart çalışıyormu. Olmazsa pcye usb kart okuyucu ile bağlayın windows görecektir büyük ihtimalle. Windowsta "kartı biçimlendirin" komutuyla formatlayın ve makinaya tekrar bağlayın.

Makina görmüyor usb görüyor ise o zaman kartı atmayın usb depolama aygıtı diye kullanın.
(buda bir fikirdir)

 

Tarih: 5 Haziran 2009, 00:27 - İp: 88.***.**7.186
  • 1