crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Daha Fazla, Daha Fazla Memory...

Selam arkadaşlar,
Ben Nikon D70 te kullanmak üzere CF ultra II serisinden 1 veya 2 gb'lık bir kart almayı düşünüyorum.Ama doğrusu 2 Gb'ın sunduğu daha fazla memory imkanından ne kadar faydalanabileceğim aklımı kurcalıyor. Yani eninde sonunda şehirde yaşıyorum ve öğrenciyim. Yani buradan çok uzun bir süreç için uzak kalamam. Her sene yazın kendimi kampların ve gezilerin içinde bulunduğu büyük bir deryaya atsamda bu kampların en uzunu on beş gün sürüyor. Doğrusu şu an dijital makinam yok (En kısa sürede o da elime ulaşacak inşallah)
ama makina olunca da sürekli raw formatında çekim yapacağımı sanmıyorum. Belki çoğunlukla ama her zaman değil. Peki öyleyse 2 gigabyte'ın bir artısı olur mu bana? Hatta şu sıralar maddiyat yüzünden ultra almamayı bile düşünüyorum. Ama makina d-slr ve hareketli nesneleri yakalabilmek için çekilen fotografın belleğe kayıt hızı çok önemli. Ama yine de bir sormak istiyorum:

Tarih: 11 Ocak 2005, 00:27 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

*Siz olsaydınız D70 ile kullanmak için Cf mı alırdınız yoksa biraz daha para biriktirip(ve zaman kaybedip) Cf Ultra II 'yi mi seçerdiniz?

*Diyelim ki Ultra'yı seçtiniz, "almışken büyük kapasiteli olanı alayım" mı derdiniz yoksa "ne işim olur 2 gb ile, ben bir ay yurtdışında kalsam o kartı dolduramam" mı derdiniz?
Bu aslında biraz da kişinin ne sıklıkla fotograf çektiğine bağlı, ve ben gerçekten oldukça sık yaparım bunu. Yani güzl bir yere gidince makina elimden düşmez pek. Ama yine de kullanıcıların tecrübelerinden yararlanmak isterim, yani aldığınız kartı ne kadar sıklıkla tamamen dolduruyorsunuz, ya da şimdiye kadar hiç doldurduğunuz oldu mu?

Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

 

Tarih: 11 Ocak 2005, 00:29 - İp: yok
erciyes
erciyes (üye)
Adana / Amatör

atalar çok güzel bir laf söylemiş.....DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMA....bilmem anlatabiliyormuyum

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 22:16 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

Bir de şu var, şu an dijital makinam yok dediğiniz için söylüyorum: nikon D-70'in en fazla ne kadar hafızayı desteklediğini araştırdınızmı?? yani kartların kapasitesi inanılmaz artıyor giderek ve geçen sene bile 8gb'a kadar çıkmıştı sonrasını bilmiyorum. Ama alacağın fot.mak. belki de enfazla 1 gb hatta 512 mb destekliyordur? O zaman aldığın 2 gb elinde kalır.

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 22:57 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Hayır ercies anlatamıyorsun çünkü amerikadan mal getirtebilmek için elime güzel bir fırsat geçti ve ben bu fırsatı hazır şansım varken değerlendirmek istiyorum. Bu ürünün tr'de ne kadar olduğuna dair bir fikrin var mı senin? Eğer aradaki fiyat farkını sen verirsen dereyi görene kadar paçayı sıvamam. Eğer vermeyeceksen insanların işine burnunu sokma.

Bence bir insanın sorunları veya yaşadığı durumun kritelerini bilmeden onun hakkında bu tür şeyler söylemek çok kötü.
Ben sana düşüncem hakkında yorum yap dedim mi? Fikrini sordum herkese. "Elma mı armut mu" dedim. Sen bana kalkmış ne diyorsun. Sanki sadece sen mi biliyorsun o atasözünü ki insanlara böyle öğütler veriyorsun?

ARKADAŞLAR LÜTFEN MESAJLARDA BİLGİÇLİK TASLAYICI ÖĞÜTLER VERMEYİN. Unutmayın ki karşınızdaki de bir insan, onun da bir beyni var ve sizin sandığınızın aksine o da düşünebiliyor. (Öğüt verenler için konuşuyorum)

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 23:14 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Aragorn 74 arkadaşım,
Sana vereceğim cevabı sonradan hatırladım, kusura bakma. Evet Nikon D70 2GB' ı destekliyor. Onu düşünmeden bu kartı almaya kalkışmazdım ya zaten
Düşündüğün için sağol.

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 23:20 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Verdiğim cevap için erciyes'ten özür dilerim. Arkadaş bana hiçbir kötü niyet olmadan fikrini söylemiş ama ben bu günlerde hayatımda yaşadığım sorunlardan dolayı biraz gerginim. Arkadaşın bunla hiçbir alakası yok.Erciye'in verdiği cevabın doğru olduğunu hala düşünmüyorum ama o cevaba verilmesi gereken karşılık bu olmamalıydı. Kötü bir anıma denk geldi.
Bu mesajı okuyan herkesten özür dilerim.

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 01:05 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Amerikalılara para kazandıracağıma 100 milyon fazla verip buradan makine alırdım... Benim bu işte kazancım var diyorsanız o zaman Amerikalılar da amma emperyalist, amma vahşi deme hakkınız olmaz...

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 10:40 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben sorduğum sorunun cevabının bu olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca böyle düzeyli bir forumda her ne kadar yaptıkları iyi şeyler olmasada bir ülkeyi ve insanlarını"vahşi" diye nitelendirmenin hiçte hoş olmadığını düşünüyorum.

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 11:26 - İp: yok
  • 1