boldturk
boldturk (üye)
Karabük / Amatör

Bellek Kartı Sorunu

ben harici sd bellek kartlı makineyi bilgisayara taktıgımda harici bellegi gormuyor dahili bellegi goruyor .. harici bellegi gormesi icin reader diye bir sey alınıyormus bunun dogru olup olmadıgını soracaktım ?

Tarih: 21 Şubat 2004, 23:06 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Ben Canon A 60'ı, içinde Compact Flash ile USB den bilgisayara bağlandığında, kartı taşınabilir bellek olarak görüyor. Sanırım makinenin ayarlarıyla oynaman lazım, hem harici hem dahili belleği olan makinelerde, hangisinin depolama belleği olarak atanması için ayarlama yapılıyor, sanırım bilgisayarın bu ayarlara göre belleği görüyor.

Aslında reader'lara harici belleği görmesi için direkt gerek yok yani. Makinenden zaten görülmesi lazım. Ama readerların bir çok avantajı da var. Bunların başında da pratiklik ve makineler enerjiyi kendi pillerinden yedikleri için pil tasarrufu sayılabilir. Ayrıca sanırım aktarım hızları daha çok karta bağlı olsa da, readerlarda daha hızlı aktarım olduğunu okumuştum.

Ama tekrar söylüyorum. Makinenin harici belleği görmesi için ayrıca reader'a gerek olmaması lazım.

 

Tarih: 21 Şubat 2004, 23:18 - İp: yok
barisink
barisink (üye)
Ankara / Amatör

Makinanın markası ve modeli ne?
Bazı makinalarda kendi ayarlarında makinayı 'digital camera' veya 'Cıkartılabilir disk' olarak tanıtmak icin bi secenek oluyor buna bir bak. Bide windowsXP hemen hepsini direkt tanıyor.

 

Tarih: 22 Şubat 2004, 18:37 - İp: yok
  • 1