patara1955
patara1955 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Yeni Bir Dergi

Fotoğraf dünyasına yeni bir soluk: PhotoWorld.

Amatörden profesyonele tüm fotoğrafseverlerin beklentilerini karşılamayı hedefleyen PhotoWorld dergisi 1 Eylül’de yayın hayatına başlıyor.

Özgün, tarafsız, yalın, interaktif, bilgilendirici, tutarlı ve güncel içeriğiyle fotoğraf sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen PhotoWorld, 1 Eylül’de yayın hayatına merhaba diyor. Dijital fotoğraf teknolojisine olan talebin gün geçtikçe artması, fotoğrafla ilgili her türlü güvenilir bilgiye erişim ve paylaşım ihtiyacını yükseltti. Bu doğrultuda hazırlanan ve okuyucusunun her türlü bilgilenme talebine cevap vermeyi amaçlayan PhotoWorld; fotoğraf, iletişim ve pazarlama kadrosunun da uzmanlığı ile her yeni sayıda farklı projelere imza atmaya devam edecek. İnteraktif içeriği ile okuyucusunu direkt olarak içeriğe dahil edecek olan PhotoWorld, okuyucudan gelen fotoğraflara çok daha fazla yer vererek fotoğraf bilincinin yerleşmesine katkıda bulunacak. Faaliyet alanı sadece dergicilik olmayan PhotoWorld, internet, seminerler, etkinlikler ve organizasyonlarla da kısa zamanda adından sıkça söz ettirecek. Yayın Danışmanlığını Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf ve Grafik Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özer Kanburoğlu’nun üstlendiği PhotoWorld’ün Yayın Kurulu’nda İzzet Keribar, Nevzat Çakır, Ali İhsan Gökçen ve Erdal Kınacı gibi usta fotoğrafçılar yer alıyor.

Dergide yer alan başlıklar
PhotoWorld’ün ilk sayısıyla birlikte okurlara benzersiz bir içerik ve görsel tasarım sunulacak. Fotoğraf dergilerinde olması gereken bol fotoğraf, grafik ve içerik mantığını benimseyen PhotoWorld, böylelikle Türkiye’de de bir ilki gerçekleştirecek.
İnceleme ürünlerini Test Lab Kompakt ve Test Lab D-SLR olarak ayıran dergideki testler profesyonel bir kadro ve materyalle yapılarak kullanıcının doğru bir şekilde bilgilendirilmesi sağlanacak. Test Lab D-SLR köşemizde her ay bir D-SLR fotoğraf makinesini, şu an Türkiye’de satılan hiçbir fotoğraf dergisinde uygulanmamış, tamamen bilimsel yöntemlerle test ediyoruz. Renk skalaları, ölçüm tabloları ve özel test yazılımları ile kesin bilgiye, sonuçları görerek ulaşabileceksiniz.
’Portfolyo’ köşesinde her sayımızda bir usta fotoğrafçıyı ağırlayacağız. Bu sayının konuğu yıllarını fotoğrafa adamış bir üstad; Yusuf Tuvi.
’Foto-proje’ köşesinde ise proje olarak üretilen, zamana yayılmış, üzerinde yoğun olarak çalışılmış konulara yer vereceğiz.
‘Haberler’ köşesinde Türkiye’den ve dünyadan en güncel dijital teknoloji haberlerine tarafsız bir bakışla ulaşacaksınız.
‘Fotokritik’ köşesinde okurlarımızdan gelen fotoğraflara usta fotoğrafçılarımız yorumlarda bulunarak teoriyi pratiğe dönüştürmelerine imkan tanıyacak.
‘Her fotoğrafın Bir Hikayesi Vardır’ adlı köşemizde her ay fotoğraflarınızı ve bu fotoğrafların sizden gelen kısa öyküsünü yayınlayacağız.
‘Foto Sentez’ adlı köşede doğru kompozisyonu, doğru ışığı, tekniği estetikle birleştirerek neler yapılması gerektiğini fotoğraflarla destekleyerek anlatacağız.
“Photoworld Mobile” köşesinde ise her sayıda kameralı cep telefonlarında yaşanan gelişmeler, Pazar araştırmaları ve cep telefonu incelemelerine yer verilecek. Ayrıca okuyucularımızdan gelen cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflar da küçük hikayeleri ile birlikte sayfalarımızda yayınlanacak.
www.photoworld.com.tr

alıntı:

Tarih: 19 Ağustos 2007, 17:52 - İp: 88.***.**9.193
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

photoline ın hıc bısey vermedigini yakın zamanda gorursunuz

soylemeyı unuttum,
ankara karanfıl sokaktakı dost kıtapevine giderseniz iz dergisinin eski sayılarınada ulasabılırsınız..
baska yerlerde eski sayılarla beraber satılıyormu bılmıyorum ben genellikle oradan temin ediyorum..

 

Tarih: 26 Ağustos 2007, 17:31 - İp: 88.***.**7.82