pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Yeni Başlayanlar,öğrenmk İsteyenler

Hala digitale geçmemiş, herhangi bir slr makinaya sahip olupta bu işi yice öğrenmek isteyenlerdenseniz, negatif film kullanmayın, dia (pozitif) kullanın.
Neden diye sorucak olursanız, negatifte çektiğiniz fotoğrafın sonucunu göremessiniz. Çektiğiniz resmin oynanmışını görürsünüz. Tab ettirmek için verdiğinizde adam koyu resimlerin rengini açar, açıkları koyultur. Böylece siz doğru sonucu göremessiniz. Halbuki dia çekerseniz kimse oynayamaz sadece çektiğinizi görürsünüz.

Tarih: 22 Haziran 2004, 23:06 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhaba, tabiki görüşüne saygım sonsuz ama şöyle düşün, üniversiteye girdiğindede hemen diploma vermiyorlar.. ama sonunda uzaman oluyorsun işinde

 

Tarih: 7 Eylül 2004, 18:43 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Fuji Sensia yı herhangi bir fotoğrafçıya gidersen 10milyona görürsün..Onlar negatifi o fiyata satıyorlar.
Sirkeciye gidersen 4-5milyon.Ben 4,5milyona alıyorum.
Arkadaşlar ben de şiddetle dia çekin diyorum.
Fotoğrafçılar ten rengine göre renkleri düzeltiyorlar.Yani siz bir el ve bunun gölgesini çekmek isterseniz sizin gölge güme gider.Makinenizde -1stop la çektiğinizde göremezsiniz.Ben negatif çektiğim dönemlerde üzerine kocaman kocaman renklere dokunmayın yazıyordum ama dinleyen kim??
Fotoğrafa başladığımda ben de dia prof işi diyordum.Öğreneyim ondan sonra geçerim diyordum.Ancak asıl yeni başlarken kullanmak gerekir.Öğrenirsiniz.Yaptığınız hataları görürsünüz.Bunları daha sonra çektiğiniz fotolarda üzeltirsiniz.
Hiç bir yarışma,dergi negatif gönderirseniz kabul edilmez.Mutlaka dia olmalı.Çünkü dia ya müdahale max -1,+1 dir.Ayrıca görüntüler daha keskindir.
Tabi bide negatifleri bastırıyorsunuz.Sonra onları koyacak yer bulamıyorsunuz.Çok kötüleri bile atmıyayım diyorsunuz ve boğuluyorsunuz.Diaların karta baskısı çok masraflı.O yüzden bastırmıyorsunuz.Slayt makinesinde izliyorsunuz.Merak etmeyin benim de slayt makinem yok.Fotoğraf derneğinde seğrediyorum.Ayrıca bir süre sonra ışığa tuttuğunuzda bile fotoğrafı anlıyorsunuz.Diaları çerçeveye koyup dia çantasında bekletiyorum.Yer de kaplamıyor.

Arkadaşlar unutmayın negatifle çektiğiniz fotoğraflar sizin fotoğraflarınız değil!!!!

 

Tarih: 8 Eylül 2004, 14:57 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba
Diayı sirkeciden 4,5 milyona aldığını yazmışsın. Ben de almak istiyorum fakat internette bir sitede Fuji Sensia 11 milyon + KDV diyor. Ucuza aldığın yeri söylemen mümkün mü? Forumda adres verilmez dersen mail adresim [email protected]

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 21:47 - İp: yok